Mám problémy so spánkom
Ahojte všetci , mám dosť už veľký problém s tým že neviem zaspať absolútne a akokoľvek sa snažím nejde to proste celú noc som hore bez šance zaspať , len sa prevalujem a čakám či zaspím , nikdy som s tým problém nemal zaspal som do dvoch minút vždy , ale teraz môže byť jedno ako som unavený nejde to proste večer si ľahnem už pomaly aj so strachom a ráno vstanem a idem do roboty bez toho aby som zaspal , skúšal som snáď všetko saunu ,vyčerpať sa fizicky aj čítanim knižky jediné a čoho má naozaj položí je keď si vypijem , ale viem že takto by sa to robiť nemalo , skúšal som už aj didthiaden aj Persen. Proste všetko čo mi napadlo som už skúšal všetky hlúposti ale bez šance zaspať , je to už dva a pol týždňa ze nedokážem zaspať , vyzerám ako zombie a už mi to nieje jedno prosím Vás všetkých poraďte mi ... Určite ku doktorovi s tým zájdem už lebo takto sa
ďalej nedá fungovať
Samozrejme, ze za tym moze byt vela. Viem o tom svoje, tiez som mavala taketo problemy uz dlho, zaobstarala som si take doplnky na spanok, co pomaha jednak aj rychlejsie zaspat aj napriklad vie predlzit ten spanok. A hlavne nie som z neho nijak otapena potom.
neviem zienky, ja nemam nejak pocit, ze by som mala prave teraz v tomto obdobi nejake problemy, alebo ze ma nieco nejak vyslovene trapilo. tak zivot nemame asi ani jedna uplne dokonaly, ale nedeje sa nic zleho vyslovene. tak neviem, cim to moze byt. ale nebavi ma to uz byt stale kazdy den unavena potom.
@fabrika liek v takom pravo slova zmysle nie, tomu sa rada vyhnem, pokial je taka moznost. Toto ma podla mna aj dobre zlozenie resp. dobre o tom pisu, aj ze to nesposobuje zavislost, co niektore tie lieky na spanie vedia. Vstavanie v pohode, to mne problem nerobilo ani ked som do skoly este chodila ani ked treba do prace vstavat zavcasu.
@tapala to som nebola, ja som to neriesila s doktorkou, to priznavam, ani mi to nejak nenapadlo, ze by mi s tymto vedela pomoct. tak som si povedala, ze jedine mi da nejake lieky, oblbovaky a to nechcem. skusala som caje, to fungovalo ale iba tak, ze dva tri dni, resp. noci a potom zase nic.
niektori lekari predpisuju len lieky, neviem ci teda z toho nieco maju z tych receptov a takym veciam, ktore si vie clovek len tak sam kupit, tie nejak nespominaju
tie stavy poznam. Cim viacej na to myslis, ze nemozes spat, tym viac ta to stresuje a nezaspis uz vobec.
Mne na to pomohlo dodrziavat toto:
- cez den sa poriadne fyzicky unavit, ale so sportom prestat min. 4 h pred spankom (2-3 h su pre mna malo), okrem posledneho bodu :D
- hodinu pred spankom mat pritmie v izbe, ziadne modre svetlo, nepozerat do ziadnej obrazovky (vacsinou len pocuvam audioknihu)
- sprchu odbavit skor, nie tesne pred spanim, lebo aj tepla ma preberie
- pred spanim nejest aspon 2 hodiny a veceru si dat lahku, nic tazke na zaludok
- mat miestnost dokonale zatemnenu
- obcas si pustam zvuky dazda, vln, a pod.
- orgazmus (ten na mna posobi ako dokonale uspavadlo. Priatel by sa chcel aj po tom este rozpravat, a ja odkvecnem. Opadne zo mna stres, nervozita, ukludni ma to. Obcas je to jedine, co pomaha).
Ja som byvala taka roztrzita a nesvoja, ze som nedokazala si spravit nejaku rutinu aspon to poobedie, navecer, to by ma dokazalo nejak pripravit na spanok. Akoze hej, ten posledny bod, co si napisala, to je zaruceny uspech, ale kazdy vecer ho zrealizovat sa tiez neda :D
keby sa to tak dalo tak lahko riesit, tak by nebolo asi ani tolko tych pripravkov a doplnkov 😀 ale tak hlavne ze nejake su a niektore z nich teda aj pomahaju. mne napriklad s tymto spankovym problemom zerex pillow dost pomohol a ulahcil zaspavanie a tak celkovo zlepsil spanok v noci.
Ahojte idem sem po radu. Som už úplne vyčerpaná. Mávam epilepticke záchvaty ,silne úzkosti ,depresiu.. Mám predpísané Trittico 150mg ktoré mi pomáhalo ale už mi vôbec nezaberá. Každý večer sa bojím zaspávať. Často sa budím zo spánku že mi je veľmi zle ako keby som išla dostať záchvat. Manžel mi dnes kupil melatonín 1mg tak uvidíme .
@laura1412 melatonin som vyskusala pred mesiacmi rano som sa zobudila uplne bez chuti zit, bol to tak divny stav ze som sa vydesila, mala som kvalitny nemecky...pisala som tu o tom prispevok...druhy den siel do kosa...ked mas tolko diagnoz mas aj zivotny styl adekvatny aby sa ti zmiernili? Melatonin ma kontraindikacie s niektorymi liekmi pozor...hovorili mi to aj v lekarni
ahojte, dá sa aj niečo nie na predpis na ten spánok? a hlavne teda, aby to nebolo návykové, lebo to som počula, že zvyknú takéto produkty bývať. s možno súvisí aj to, že potom je z toho človek taký oťapený.
nemozes spavat? napriklad ja ako nemam problem zaspat, mna skor trapi to, ze sa kazdy den bez priciny zobudim okolo 5 rano a potom sa mi uz nedari zaspat. tiez neviem, ci na to nieco existuje?
vieš čo, ja zaspím akože v pohode, s tým problém nemám. ale potom som každú chvíľu hore, budím sa, prehadzujem sa a trvá nejaký čas, kým opäť zaspím. ani to nie je, že by som mala plnú hlavu, že by som nad niečím musela premýšľať. no ja dúfam, že niečo na to existuje 😀
ako vidim, tak s kvalitnym spankom mame problemy viacere. tiez by sa mi nieco zislo, ale nechcem nic tak povediac navykove....
@darinagod no nie, lebo tak to nema podla mna nejak zmysel, aspon u mna nie. lebo u mna sa tie obdobia spania, nespania, zleho spanku striedaju. tak zakazdym beriem niekolko dni, potom si spravim prestavku, kym je lepsie a potom zase nasadim, ked treba. takto mi to vyhovuje. ale tak kazdy to moze mat inak samozrejme 🙂
ahaaa a zakolko tak vidis ucinok? ak si ho napriklad rano das, uz v ten den sa ti lepsie zaspava?
@sandrahi pockaj lenze ono nie je lepsie uzivat to pravidelne, aby si zakazdym dobre spala a nemala problemy? mohla by si mi napisat este raz co to beries? lebo nejako sa mi to stratilo, ze to nevidim. svokra zacala mavat posledne tyzdne tieto problemy, ale u nej to myslim, ze je hlavne zo stresu :/
@bibiana177 Som to vsetko precitala, aby som nasla odorucanie. Je to Zerex Pillow, co pisala. Uvazujem, ze tiez by som objednala. Vsak za vyskusanie nedam nic a hadam zaberie hned a nebudem musiet skusat nic dalsie.
@manqua idem to pozriet, kde sa da kupit, ci v lekarni alebo kde. chcela by som jej nieco zaobstarat, co by jej mohlo pomoct. lebo to clovek ked sa dobre nevyspi to sa potom cely den nesie s nim.

ako ale ja si napriklad myslim, ze to kludne nemusi mat nic spolocneho len s tym dusevnom, ale ta nespavost moze mat kludne aj zdravotnu pricinu