Mám sa obávať bolestivých uzlín po mononukleóze?
Ahojte prekonala som vraj kedysi mononukleózu. Ale ja odjakživa mávam citlivé uzliny na krku aj teraz pri prehltani má boli ľavá strana ale nie je to hrdlo to skôr buď uzlína alebo tkanivo pred mandľovú cítim to pri prehltani aj pohybe ale asi uzlina. Je to normálne,? Každú chvíľu ma bolia a už sa mi nechce behať k obvodnej aj tak mi nikdy nič nepovie. A vraj je vyššia šanca vzniku rakoviny po mononukleózu že ten epstein bareowej vírus to spôsobuje? Mám sa bat?
Teraz cítim že má bolí ďasno pri zube múdrosti možno sa mi tlačí z neho ďalší kúsok minule mi pri Tom tiež hrozne opuchli uzliny myslela som že ma hrdlo boli a to toto
To by sa muselo rakoviny báť cca 90% populácie. Približne toľko ľudí mononukleózu prekoná. Ak máš pokazené zuby,sa nečuduj,že máš problémy. Aj rast zubu môže spôsobiť bolestivé uzliny,nakoľko je ďasno dráždené a zapálené.

Mám ak kazy na ktoré som objednaná až o dva mesiace skôr nemajú ale neviem.bola.som.aj vonku či má mohlo ofuknut a či to tak reaguje lebo to mám často vtedy normálne bolia aj pri prehltani