Mám strach z odpadnutia pred menštruáciou
Pozdravujem, chcem sa opýtať je tu niekto kto ma strach z odpadnutia a straty kontroly ako to riešite ? Stáva sa mi to len pred menzesom vtedy mám zo 3 - 4 dni zvláštne stavy a väčšinou teda strach z opadnutia, sama neviem prečo, inak som zdravá , na nič sa neliečim, mala som aj ťažšie obdobie chodila k psychologicke riešili sme to spoločne aj vtedy ale viac menej sa mi to stáva vždy len ak sa mi asi búria hormóny. Ak ste tu zienky ktoré toto máte ako to riešite ? 🙂 alebo vlastne je tu niekto kto sa boji prehnane straty kontroly ? Ďakujem 🙂
Ja mam nieco podobne...idem zabit vsetkych dookola /neskutocne som podrazdena/ bolest krizov ,svalov,citlive zuby ..sem tam sa mi mota hlava,navaly tepla..stale nieco ine...neviem kolko mas rokov,ale ja mam uz po 45tke ...vinim za to hormony 🤐... u mna je super alchemilka tyzden pred cyklom a natieram si levandulu na zapastie a spanky..
@alenamihal
Presne občas aj mne sa motá hlava , ale skôr mávam tie pocity také zvláštne v sebe že čo ak niečo sa stane , a pravidelne každý mesiac pred menzesom. Včera mi došlo akosi zvláštne no a od vtedy nato myslím a menzes vlastne očakávam už dnes po prípade zajtta.
Nikdy nepochopím prečo sa to nám ženám deje.
Mám 31 rokov jedno dieťa. Ja si zvyknem dávať medovkovy čaj na večer a veľa mi pomáha rozprávať sa so synom. Niečo robiť spoločne vtedy aj zabudnem na tie stavy. Ale neskutočne ma to vytáča.
@alenamihal
Presne občas aj mne sa motá hlava , ale skôr mávam tie pocity také zvláštne v sebe že čo ak niečo sa stane , a pravidelne každý mesiac pred menzesom. Včera mi došlo akosi zvláštne no a od vtedy nato myslím a menzes vlastne očakávam už dnes po prípade zajtta.
Mám 31 rokov jedno dieťa. Ja si zvyknem dávať medovkovy čaj na večer a veľa mi pomáha rozprávať sa so synom. Niečo robiť spoločne vtedy aj zabudnem na tie stavy. Ale neskutočne ma to vytáča.
@anonym_autor tiež tým trpím takou úzkosťou, nepokojom strašnou únavou, prsia ma bolia neporadim asi len si to nevšímať a vekom bude aj horšie ja cítim na sebe, ze tak od 43 stále nieco😜každým dňom mám dostat a potom je už dobre.
@anonym_autor tiež tým trpím takou úzkosťou, nepokojom strašnou únavou, prsia ma bolia neporadim asi len si to nevšímať a vekom bude aj horšie ja cítim na sebe, ze tak od 43 stále nieco😜každým dňom mám dostat a potom je už dobre.
@luccija dakujem za odpoved. Snažím sa nevšímať ale občas to fakt nejde 😃 ale keď príde menzes je to okej pomaly to odíde a ja som späť, ale proste strach pred tým menzesom je naozaj zvláštny 🙂
@luccija dakujem za odpoved. Snažím sa nevšímať ale občas to fakt nejde 😃 ale keď príde menzes je to okej pomaly to odíde a ja som späť, ale proste strach pred tým menzesom je naozaj zvláštny 🙂
@anonym_autor to má veľa žien až depresie nič nie je dobré atď...prudko klesnú hormóny.Ja tak závidím mužom žiadne výkyvy, bolesti obmedzenia ja som po ako vymenená potom príval energie, nálada super a toto len pretrpieť niekedy si pripadám ako rozpoltená osobnosť😜
@alenamihal
@anonym_autor nasaď magnézium a B6. Vyrovnávajú hladinu estrogénu v tele, jeho pokles zhoršuje príznaky PMS.
ahojte dievčatá, podľa toho, čo popisujete, je to celkom silné PMS. Na začiatok by som poprosila aj svoju lekárku/lekára o celkový hormonálny profil, či nemáte zvýšené hodnoty estrogénu.
Môžete skúsiť cca 10-12 dní pred menštruáciou jesť viac jedál bohatých na sacharidy - zelenina ako tekvica, hokkaido, mrkva, sladké zemiaky, ... po výživnom jedle ovocie, horká čokoláda. ideálne je sa denne prejsť na čerstvom vzduchu aspoň 10-15 minút (to pomôže lepšiemu uvoľňovaniu serotonínu). A ak sa to v rámci vášho denného rytmu dá, viac hodín spánku tiež robí zázraky. A pridala som doplnky stravy - určite vitamín D, vit. C + magnezium glycinát (ten hlavne večer) + zinok. A taký môj osobný zázrak je cca 2 hodiny pred spaním šálka kvalitného kakaa (s vodou alebo kokos.mliekom) + štipka cejlónskej škorice a kurkumy. Postupne sa dá pozorovať pozitívne zmeny.

Ja mam nieco podobne...idem zabit vsetkych dookola /neskutocne som podrazdena/ bolest krizov ,svalov,citlive zuby ..sem tam sa mi mota hlava,navaly tepla..stale nieco ine...neviem kolko mas rokov,ale ja mam uz po 45tke ...vinim za to hormony 🤐... u mna je super alchemilka tyzden pred cyklom a natieram si levandulu na zapastie a spanky..