icon

Mám syndróm dráždivého čreva a bledú hlienovitú stolicu. Bojím sa rakoviny

ninusqa_25
21. feb 2019

Ahoj. Trpím panickou poruchou, mam aj syndróm daždivého čreva, v poslednej dobe mam také problémy. Bledá stolica, taka hlienovita alebo mastná ja neviem, a svetla, žltá. Bojím sa rakoviny pankreasu. Mam síce krvné vyšetrenia úplne v poriadku, no aj tak sa hrozne bojím. Ú doktorky som stále ale tá mi hovorí že mi nič nie je že si to len namýšlam

Strana
z2
simca666
9. apr 2021

Pytaj sa na MR. Ja som mala podobne problemy a zistili mi autoimunitnu chronicku pankreatitidu. Krv aj sono som mala ok. Teraz ma este caka kopa vysetreni a prisna dieta. Drzim palce, nech to nie je nic vazne, ale urcite to nezanedbaj

m_i_c_h_a_l
9. apr 2021

@8611 to je taký začarovaný kruh. Človek má strach z tráviacich ťažkostí a tráviace ťažkosti zo strachu.. veľakrát za tým býva naozaj vážny zdravotný problém, no a to nie je možné len tak pustiť z hlavy.. ale veľakrát je to práve o tej psychike. Neviem, či si bola niekde na vyšetrení, resp. na akých vyšetreniach, ale určite by som každému človeku s pretrvávajúcimi zdravotnými problémami odporučil zajst za doktorom, lebo na internete zisti akurát tak to, že to môže byť milión veci od najbanalnejsich až po tie najťažšie.. no a pokiaľ to naozaj je psychosomatickeho pôvodu, tak strachu sa tým človek nezbaví.. pokial sa vidíš v tom, čo je tu popísané tak si myslím, že je dosť pravdepodobné, že tvoje problémy budú rovnakého charakteru ako boli/sú napr. tie moje.

saska00
30. jan 2022

@simca666 môžem vedieť aký lekár ta poslal na MR? A aké si mala príznaky? 🙏🏻

oliv123
6. okt 2023

@ninusqa_25 ahojj ako ti to nakoniec dopadlo?

ninusqa_25
autor
6. okt 2023

@oliv123 ahoj. V pohode už mi nič nie je.

saska00
6. okt 2023

@ninusqa_25 a ako si sa z toho dostala ? Čo ti to spôsobovalo prosím ta ?

ninusqa_25
autor
19. okt 2023

@saska00 veľa vecí je v hlave. Zásadne tráviaci systém veľmi spolupracuje s hlavou. Keď si dá človek do poriadku hlavu, trávenie sa upraví. Ale nehovorím že vždy je to ideálne. Aj momentálne mám problém so stolicou. Čakám ale ako to bude pokračovať a ak budú problémy, pôjdem k lekárovi. Ono z 1 až 2 zlých stolíc (nehovorím o krvi to treba riešiť hneď!) asi hneď netreba panikáriť.

Strana
z2