Ahojte všetci, zakladám túto tému, hoci viem, že je ich tu veľa, ale nikde som sa nedočítala, čo potrebujem vedieť. Mám tetániu, ale nikdy som nemala príznaky až doteraz. Minulý týždeň v nedeľu som mala tkz. záchvat, čo som pochopila až neskôr. Mala som triašku celého tela, teda zavolala som si pohotovosť, kde mi pichli magnézium a niečo na upokojenie. Na môj údiv mi to nezaberalo, triasla som sa stále, tak mi podali ešte lexaurin. Pravidelne užívam magne B6, ale asi nepomáha. Odporučili mi ísť k psychiatričke, tak som tam dnes bola a nasadila mi antidepresíva, no neviem, či je to vhodné, ked depresiu nemám a k tomu nieco na ukľudnenie. Lieky sa volajú Miraklid a tie druhé Alprazolam. Povedala mi,že bez toho mi to trasenie neprejde a ešte, že je to panická porucha!!! To už absolútne nechápem, nemám strachy ani obavy, tak neviem, či mám tomu veriť, alebo nie. Prosím, ak máte podobne skúsenosti, alebo diagnozy, že panická porucha, poradte mi, lebo ja nechápem. Ďakujem pekne 🙂
@alenka1609 téma už tu je a je tu aj skupinka o tetánii
@elienka ano mam to potvrdene od neurologičky, ale poslana som bola k psychiatričke
@alenka1609 sestru nahanali tiež na psychiatriu a odmietla to.lieky prestala uživat lebo bola ešte horšie .pije vitaminy a nesmie mat fizicku a psychicku zataž.vtedy sa to prejavuje
@alenka1609 Tu je zbytočne špekulovať. Ani Ti tu nikto nepomôže. Stále budes len porovnávaná s niekým iným. Psychiatrička odobrala od Teba anamnézu, ktorá je Tvoja (nie niekoho iného) so všetkým čo potrebovala a na základe Tvojho neurologického záveru. Na základe niečoho musela rozhodnúť práve o tejto diagnóze. Nepoznám podrobnosti Tvojho psychiatrického vyšetrenia a ani ich tu prosím nevypisuj. Ak si myslíš, že sa psychiatrička pomýlila, tak skús ísť za inou psychiatričkou. S tým, že jej nepovieš, že si už predtým bola u inej. A uvidíš jej záver.
Našla si sa v niečom z toho? http://www.rodinka.sk/zdravie/zdravie/panicka-p...
@alenka1609 psychiater vzdy nieco najde a vzdy nieco predpise. keby mohli, tak by antidepresiva predpisovali pomaly aj pediatri. sialena masineria. skus si pozhanat referencie na dobreho psychologa. je kompetentny ta vysetrit a urcit, ci je tvoj problem panicka porucha a depresia, ak ich aj mas, tak sa to da riesit ambulantne a bez liekov. Ak tieto dg nemas, o to lepsie.
Ja som mala tiez tetaniu ale inak mi bolo povedane,ze je to vlastne stres.takze preto mi tiez neurolog odporucil psychologa.pomohlo mi to,pretoze som zacala brat lieky a po case som sa citila ovela lepsie.
dakujem vam 😉
Moj syn ma tetaniu, boli sme u neurologa a na teste, ktory to potvrdil. Ma uzivat Magne B6, co mu aj zabralo. Trasenie nepocituje.
@alenka1609 ja som si myslela, že tetánia sa rieši u neurologičky a nie psychiatričky. mama to má a potvrdzovala jej diagnózu neurologička.