Mám tráviace problémy
Od minuleho roka sa trapim s travenim a je to cim dalej tym horsie. Vystriedala som 2och gastro, mala som urobene asi vsetky ktore existuju, helicid, nolpazu, kinito, costi, ganaton, pancreolan degasin, repik, bylinne kvapky a vobec nic nezabera. Odsledovala som ako tak jedla ktore vobec nemozem. Teraz som pred 2oma mesiacmi mala rapidne zhorsenie, bolo mi hrozne zle, do toho hrozne pichanie v zlcniku, ale opakovane usg ciste. 2 mesiace som na diete, ziadne dladkosti, kolace, cerstve peciva, vacsinou si peciem doma, nic mastne, male porcie takze ze moja 5 rocna zje viacej, horko tazko som sa ako tak dostala na stav ze som nepozrebovala pankreolan s kazdym jedlom a aj no spu na krce som nemusela posledne 3 tyzdne vobec uzit a v sobotu bum, zase cele v tahu, je mi zle aj po sucharoch a vode, netravi vobec, citim tlak v strede pod hrudnou kostou, po oboch stranach rebier, miestami az do chrbta, brucho nafuknute ako pred porodom, na zvracanie… ja uz neviem co mam robit co vyskusat ako sa dat dokopy….
@anonym_autor aké všetky vyšetrenia si mala spravené?
@anonym_44a513 celiaka helico sibo intolerancie elastaza krvne testy na vsetko mozne asi test na crevny zapal
@anonym_autor alergia intolerancia? Psychika? Cez.to všetko som presla....gastro pozerali cez hadicku?? Na usg ani crp nic neukázalo mi a cez hadicku mi zistili zapal.pazeraka a zaludka...brala.som ozzion ten mi zaberá ak je velmi zle.....
Ak.len nieoc zjem.co.nemozem alebo nie som si ista dam.si GASTROCYNESINE alebo objavila som kvapky gastritol tieto mi zabrali na menšie bolestí bojujem s.tym asi 3r momentálne som.tehu takze.si davam fest velky.pozor.kedze.nemozem lieky jedine GASTROCYNESINE.
Mne zas zistili intoleranciu na mlieko ci náhodou ale urcite riešiť alergo ci kozne testy alebo krvne testy na potraviny
Mala som podobný stav asi 2 týždne, mohla som jesť len sucháre, neskutočné kŕče po každom jedle, preháňanie... švagor mi poradil fľaštičky Floraliv a čuduj sa svete, večer som už prášila vyprážané fašírky.. citeľne lepšie mi bolo už po jednej fľaštičke.. dr. mi vtedy dal nejaké lieky na zápal žalúdka, ale nepomohlo to.
Za pokus to stojí.. sú to vitamíny B a aj probiotiká
@anonym_autor alergia intolerancia? Psychika? Cez.to všetko som presla....gastro pozerali cez hadicku?? Na usg ani crp nic neukázalo mi a cez hadicku mi zistili zapal.pazeraka a zaludka...brala.som ozzion ten mi zaberá ak je velmi zle.....
Ak.len nieoc zjem.co.nemozem alebo nie som si ista dam.si GASTROCYNESINE alebo objavila som kvapky gastritol tieto mi zabrali na menšie bolestí bojujem s.tym asi 3r momentálne som.tehu takze.si davam fest velky.pozor.kedze.nemozem lieky jedine GASTROCYNESINE.
Mne zas zistili intoleranciu na mlieko ci náhodou ale urcite riešiť alergo ci kozne testy alebo krvne testy na potraviny
@zuzkaa1991 mala som 2x gastroskopiu, nevideli nic
MR brucha bolo robené? Alebo aspoň CT brucha? Kolono?
MR brucha bolo robené? Alebo aspoň CT brucha? Kolono?
@anonym_69e182 kolonie, mala som ct minuly rok v lete, tam nebolo nic. Kolono vraj nie je dovod
@anonym_69e182 kolonie, mala som ct minuly rok v lete, tam nebolo nic. Kolono vraj nie je dovod
@anonym_autor mne na CT veľa toho neukázalo, podstatná bola MR a potom kolono.
Probiotiká si skúšala? Akým jedlom/nápojom začínaš deň?
Probiotiká si skúšala? Akým jedlom/nápojom začínaš deň?
@lulu8491 probio beriem pravidelne, podla toho v akom stave mam travenie, ak je v pohode tak vacsinou kvaskovy alebo spaldovy chlieb s mrkvovou natierkou , alebo cottage cheese, prazenica s prevahou bielok, celozrny toast so sunkou alebo syrom, ovsena kasa s ovocim
@lulu8491 probio beriem pravidelne, podla toho v akom stave mam travenie, ak je v pohode tak vacsinou kvaskovy alebo spaldovy chlieb s mrkvovou natierkou , alebo cottage cheese, prazenica s prevahou bielok, celozrny toast so sunkou alebo syrom, ovsena kasa s ovocim
@anonym_autor podľa tčm (tradičná čínska medicína) by sa deň mal začínať teplým jedlom - najlepšie obilninovou kašou. Mne to veľmi pomohlo

@anonym_autor aké všetky vyšetrenia si mala spravené?