icon

Mám užívať Peritol, Costic, Pangamin a komplex vitamínov B?

helusa1994
18. apr 2025

Baby poradte mi mam problem s nechutenstvom vobec mi nechuti jest a napina ma hlavne rano do obeda na zvracanie vsetke vyskedky mam ok bola som na vsetke vysetrenia beriem peritol 3x denne , costi 3x denne , pangamin , b komplex , a este pijem caj rebricek mam to vsetko brat ked mi to nijako nepomaha?? Akoze vobec

dollyzv
18. apr 2025

Tiež som to mala+traviace problémy do toho ,čele doobedie mi bývalo na zvracanie - bolo to na 99% zo stresu v práci, ako som zmenila pracovnú pozíciu tak to prešlo (ale aj upravená strava, vyradenie sladených nápojov, vyprážaných jedál, polotovary..)

helusa1994
autor
18. apr 2025

@dollyzv takze mam brat tie vitaminy ci nie ked mi to nijako nepomaha a som len na banane a sucharov a len vecer zjem normalne jedlo

denkabemommy
18. apr 2025

@helusa1994 ja napríklad nejem raňajky od 15tich, lebo mi je z toho zle.. ale keď som mala obdobie, že som nedokázala nič zjesť celý deň, tak som si robievala smoothies aj 5x do dňa. Popri tom aj mini porcie jedla, iba takého, čo mi ozaj chutilo. Ja som mala nechutenstvo spôsobené liekmi, ktoré som ale brať musela.

helusa1994
autor
18. apr 2025

@denkabemommy no ja zjem len banan suchare viac do mna nic nepojde mam dvoch chlapcov a potrebujem normalne fungovat a samozrejme ze nevladzem

markusrasford
18. apr 2025

@helusa1994 skúsil by som probiotika

suzitok
18. apr 2025

Ja som to tiež mala...mne pomohlo upraviť stravu a nasadila som si probiotiká, tie mi dosť výrazne pomohli.

helusa1994
autor
18. apr 2025

@markusrasford brala som aj tie a nic 🙄

dollyzv
18. apr 2025

Radšej pridať nieco proti stresu ak ho mas a situácia sa ti nedá zmenit,napr. Horčík alebo nieco ukľudňujúce na prírodnej báze,ukľudňujúce dýchanie môže tiež pomôcť a probiotika samozrejme na dlhodobejšie obdobie..a ak si cely den na sucharoch a banánoch a večer sa normalne prvý krát najes,napr. Nejakého tučného ,mucneho alebo vyprážaného jedla tak sa nemôžeš čudovať ze ti je rano zle, + posledné jedlo jedz minimálne 2hodiny pred spaním nech ti stihne kus vytratiť a nájdeš spať s ťažkým žalúdkom..ale tiež som robila tie chyby,treba prekopať cely životosprávu a drasticky upraviť jedalnicek..branie liekov konzultuj s Dr,ale ak mas všetky výsledky v poriadku neviem na co ich mas predpísané -čiže konzultácia s Dr

denkabemommy
18. apr 2025

@helusa1994 naozaj skús si robiť smoothies, tam hodíš kadejaké ovocie/zeleninu a vypiješ (keby to aj šlo von, tak to pôjde ľahšie ako tuhé jedlo). Pripadne nejaké polievky zmixované, aby si mala teplú stravu. Ja úplne rozumiem tvojmu stavu, aj tomu, že potrebuješ fungovať, že si aj unavená atď. Lenže musíš sa trošku premôcť 🙂 ,tiež mám 2 synov, druhého som v tom čase aj dojčila.

helusa1994
autor
18. apr 2025

@dollyzv akoze zjem vecer ale normalne jedlo nic mastne alebo podobne a zaludok ma neboli praveze len ma napina a nemozem nic zjest beriem na stres calmgen

helusa1994
autor
18. apr 2025

@denkabemommy dakujem za rady a tie vitaminy teda mam brat ci nie

denkabemommy
18. apr 2025

@helusa1994 to je už na tebe, vitamíny nikdy nie sú na škodu 🙂

helusa1994
autor
18. apr 2025

@denkabemommy tak dakujem uz mi aj doktorka vravela ze to moze byt zo stresu nakolko si teraz prezivam rozchod 10rocny ale tak beriem calmgen proti stresu ale tiez nepomaha

denkabemommy
18. apr 2025

@helusa1994 áno, môže to byť určite dôvod, niekto sa zo stresu prejedá, niekto neje vôbec. Naozaj ale postupne skús na to, keď ti chuti banán, tak ho zmiešaj s nejakým ovocím, pripadne aj s ovsenými vločkami a šupni do mixéra 🙂

isis234
18. apr 2025

Smoothie si skúšala? Ovsené vločky.
Veľa rokov som neraňajkovala. Nechutilo mi. Až na desiatu ovocie, alebo napolitanku.
Z rebríčka len 1 šálku za deň. Skús kamilkový čaj, lipový, mätový. Vitamíny užívaj.
Probiotiká a prebiotiká miesto costi - 1x/D

koniarova
19. apr 2025

@helusa1994 vitamíny ber. Neuškodia. Dr ti neodporučila psychiatra? Podľa mňa porucha príjmu potravy.

helusa1994
autor
19. apr 2025

@koniarova odporucil psychologa som sa objednala az 9 maja mam termin

koniarova
19. apr 2025

@helusa1994 je ti vyslovene na vracanie, keď si spomenieš na jedlo?

helusa1994
autor
19. apr 2025

@koniarova nie len ked vstanem do 14:00 nedam do seba nic a napina ma potom uz zjem ovocie, suchare, a vecer zjem uz normalne neviem preco to tak mam uz tyzden samozrejme ze som z rana do poobedia slaba telo unavene a nemozem normalne fungovat