Mám žihľavku?
Dobrý deň prajem mám 22 rokov . Od 1 decembra 2021 som na sebe spozorovala najprv v malom množstve vyrážky najprv to vyzerala ako alergická reakcia. Postupom času sa mi to zhoršovalo, vždy sa objavili nové potom zmizli. Navštívila som imunoalergicku ta mi povedala že je to zihlavka. Trpim chronickou zihlavkou dodnes. Doktorka mi povedala že to nie je z jedla že musím mať zápal v tele. Bola som teda na vyšetrení zubov robili mi aj rtg, na gynekológii, na gastroenterológii na nosnokrcnom,zobrali mi aj krv aj moc aj výter, bola som aj na sone. Všade mám dobre výsledky. Čítala som veľa o tejto chorobe a vo veľa prípadoch sa príčina vzniku chronickej zihlavky nezistí. Beriem antihistaminika 2 ráno 2 večer. Mala som opuch pier tak mi dali prednison 20mg 1 tb ráno po dobu 10 dni. Chvíľu som mala pokoj a teraz zas to mám a čím ďalej tím horšie. Už mi ani lieky nezaberajú .Opuch pier oči aj napriek prednisonu sa vyhadzem a opuchnem. Vymenila som aj pracie prostriedky spravila som si 10dnovu očistu čriev od biocomu. Prosím vás uz som bezradná trpí niekto chronickou zihlavkou a vedel by mi niekto poradiť. Nesmierne to svrbí väčšinou sa mi vysev objaví večer potom zmizne a znovu. Ďakujem za rady

Podstúpil niekto aj intolerančné testy??? Ja mám pocit, že už na všetko reagujem... zo všetkého cítim príznaky 🙈
@dubka22 ja som držala eliminácnú diétu veľmi prísnu nezistila sa príčina. Nebolo to z jedla. Všetky testy ok
@beurre ja už tiež fakt neviem čo by to mohlo spôsobovať... je to poriadne na nervy. Najhoršie je, že ani žiadne testy neurobia, pokiaľ nie je človek čistý. Čiže ani kortikoidy ani antihistaminiká a to ja momentálne vôbec nedá... nikto na nič neprišiel? Dajte nejaké tipy.
@csincsi89 koľko dávok ste mali?
@dubka22 hehe za celý rok som mala prestávku najviac týždeň ale už rok beriem . Keď sa zhorší stav tak musim viac ..20 mg cca 3 dni potom 10mg 3 dni potom každý deň 5mg a to každý den6aby som bola bez príznakov . Ale chvála bohu pri 5- 10 mg nemám žiadne vedl účinky ale už rok čo už beriem prednison a tak som dobre bez prednisonu ani na xolaire som nebola bez priznakov .
@beurre ja už tiež fakt neviem čo by to mohlo spôsobovať... je to poriadne na nervy. Najhoršie je, že ani žiadne testy neurobia, pokiaľ nie je človek čistý. Čiže ani kortikoidy ani antihistaminiká a to ja momentálne vôbec nedá... nikto na nič neprišiel? Dajte nejaké tipy.
@dubka22 na nič veru nic !
Podstúpil niekto aj intolerančné testy??? Ja mám pocit, že už na všetko reagujem... zo všetkého cítim príznaky 🙈
@dubka22 komplet alergo testy vonkajsie vnutorne vplyvy vsetko negativne .. mne vyrezali v nemocnici vzorku z lopatky ked som sa vysypala a poslali urgentne do BA na histologiu a vysledok proste spontanna urtika s edemom povod neznamy
@dubka22 u mna to bude pravdepodobne postcovidovy syndrom ... niekde to svinstvo muselo vyrazit
@dubka22 hehe za celý rok som mala prestávku najviac týždeň ale už rok beriem . Keď sa zhorší stav tak musim viac ..20 mg cca 3 dni potom 10mg 3 dni potom každý deň 5mg a to každý den6aby som bola bez príznakov . Ale chvála bohu pri 5- 10 mg nemám žiadne vedl účinky ale už rok čo už beriem prednison a tak som dobre bez prednisonu ani na xolaire som nebola bez priznakov .
@csincsi89 aku davku xolair vam pichali? ja mam mesacne 2x150mg davku
Ahojte, tie čo ste tu písali ako sa máte teraz ?
Mne sa spustila žihľavka netuším z čoho prvý krát v živote, bola som na injekciu a teraz vlastne čakám čo bude ďalej či to odíde alebo sa bude vracať .

@dubka22 prednison je kortikoid .... pribera sa od neho aj sa clovek nalieva aj tvar sa meni ...