icon

Mám žihľavku?

jessica_jessica
6. mar 2022

Dobrý deň prajem mám 22 rokov . Od 1 decembra 2021 som na sebe spozorovala najprv v malom množstve vyrážky najprv to vyzerala ako alergická reakcia. Postupom času sa mi to zhoršovalo, vždy sa objavili nové potom zmizli. Navštívila som imunoalergicku ta mi povedala že je to zihlavka. Trpim chronickou zihlavkou dodnes. Doktorka mi povedala že to nie je z jedla že musím mať zápal v tele. Bola som teda na vyšetrení zubov robili mi aj rtg, na gynekológii, na gastroenterológii na nosnokrcnom,zobrali mi aj krv aj moc aj výter, bola som aj na sone. Všade mám dobre výsledky. Čítala som veľa o tejto chorobe a vo veľa prípadoch sa príčina vzniku chronickej zihlavky nezistí. Beriem antihistaminika 2 ráno 2 večer. Mala som opuch pier tak mi dali prednison 20mg 1 tb ráno po dobu 10 dni. Chvíľu som mala pokoj a teraz zas to mám a čím ďalej tím horšie. Už mi ani lieky nezaberajú .Opuch pier oči aj napriek prednisonu sa vyhadzem a opuchnem. Vymenila som aj pracie prostriedky spravila som si 10dnovu očistu čriev od biocomu. Prosím vás uz som bezradná trpí niekto chronickou zihlavkou a vedel by mi niekto poradiť. Nesmierne to svrbí väčšinou sa mi vysev objaví večer potom zmizne a znovu. Ďakujem za rady

Mám žihľavku?Mám žihľavku?Mám žihľavku?Mám žihľavku?
Strana
z6
zitush
10. apr 2025

@dubka22 prednison je kortikoid .... pribera sa od neho aj sa clovek nalieva aj tvar sa meni ...

dubka22
12. apr 2025

@zitush veď toto je na tých liekoch... tieto vedľajšie účinky.
Všetci ste teraz na biologickej liečbe? A všetci ste poistencami VŠZP?

zitush
12. apr 2025

@dubka22 ja som dovera ... a ano od oktobra 2022

dubka22
13. apr 2025

@zitush a žiadne problémy so schvaľovanim?

csincsi89
13. apr 2025

@dubka22 no pod 10mg žiaden problém ak si musím dávať napr viacej ako 10 mg tak trochu tvár akoby taku opuchnutú ale ked to znizim na 10 alebo 5 mg tak vobec nič

beurre
14. apr 2025

@dubka22 ja som tiež dôvera a žiadny problem

zitush
20. apr 2025

@dubka22 ja osobne problem nemam ziaden ... online ziadost mi schvalia behom 5 dni este skor o tom viem ja od poistovne ako lekarka :D

csincsi89
22. apr 2025

@dubka22 beriem denne 5mg pri takej dávke vôbec

csincsi89
22. apr 2025

@zitush mne to už neschvalili

beurre
22. apr 2025

@csincsi89 ani mne neschválili, mala som jeden cyklus a potom neschvalili

csincsi89
23. apr 2025
@beurre

@csincsi89 ani mne neschválili, mala som jeden cyklus a potom neschvalili

@beurre presne ako mne a ako ste odvtedy?

csincsi89
23. apr 2025
@zitush

@dubka22 prednison je kortikoid .... pribera sa od neho aj sa clovek nalieva aj tvar sa meni ...

@zitush ja som nepribrala a ani nafuknuta nie som a beriem už rok

beurre
23. apr 2025
@csincsi89

@beurre presne ako mne a ako ste odvtedy?

@csincsi89 našťastie bez príznakov. Užívam 4x antihistaminiká

dubka22
23. apr 2025
@beurre

@beurre tak to je super

dubka22
23. apr 2025
@csincsi89

@zitush mne to už neschvalili

@csincsi89 koľko dávok ste mali?

dubka22
23. apr 2025

Podstúpil niekto aj intolerančné testy??? Ja mám pocit, že už na všetko reagujem... zo všetkého cítim príznaky 🙈

beurre
24. apr 2025
@dubka22

Podstúpil niekto aj intolerančné testy??? Ja mám pocit, že už na všetko reagujem... zo všetkého cítim príznaky 🙈

@dubka22 ja som držala eliminácnú diétu veľmi prísnu nezistila sa príčina. Nebolo to z jedla. Všetky testy ok

dubka22
24. apr 2025
@beurre

@dubka22 ja som držala eliminácnú diétu veľmi prísnu nezistila sa príčina. Nebolo to z jedla. Všetky testy ok

@beurre ja už tiež fakt neviem čo by to mohlo spôsobovať... je to poriadne na nervy. Najhoršie je, že ani žiadne testy neurobia, pokiaľ nie je človek čistý. Čiže ani kortikoidy ani antihistaminiká a to ja momentálne vôbec nedá... nikto na nič neprišiel? Dajte nejaké tipy.

csincsi89
25. apr 2025
@dubka22

@csincsi89 koľko dávok ste mali?

@dubka22 hehe za celý rok som mala prestávku najviac týždeň ale už rok beriem . Keď sa zhorší stav tak musim viac ..20 mg cca 3 dni potom 10mg 3 dni potom každý deň 5mg a to každý den6aby som bola bez príznakov . Ale chvála bohu pri 5- 10 mg nemám žiadne vedl účinky ale už rok čo už beriem prednison a tak som dobre bez prednisonu ani na xolaire som nebola bez priznakov .

csincsi89
25. apr 2025
@dubka22

@beurre ja už tiež fakt neviem čo by to mohlo spôsobovať... je to poriadne na nervy. Najhoršie je, že ani žiadne testy neurobia, pokiaľ nie je človek čistý. Čiže ani kortikoidy ani antihistaminiká a to ja momentálne vôbec nedá... nikto na nič neprišiel? Dajte nejaké tipy.

@dubka22 na nič veru nic !

csincsi89
25. apr 2025
@beurre

@beurre tak to je dobré

zitush
27. apr 2025
@dubka22

@dubka22 komplet alergo testy vonkajsie vnutorne vplyvy vsetko negativne .. mne vyrezali v nemocnici vzorku z lopatky ked som sa vysypala a poslali urgentne do BA na histologiu a vysledok proste spontanna urtika s edemom povod neznamy

zitush
27. apr 2025
@dubka22

@dubka22 u mna to bude pravdepodobne postcovidovy syndrom ... niekde to svinstvo muselo vyrazit

zitush
27. apr 2025
@csincsi89

@dubka22 hehe za celý rok som mala prestávku najviac týždeň ale už rok beriem . Keď sa zhorší stav tak musim viac ..20 mg cca 3 dni potom 10mg 3 dni potom každý deň 5mg a to každý den6aby som bola bez príznakov . Ale chvála bohu pri 5- 10 mg nemám žiadne vedl účinky ale už rok čo už beriem prednison a tak som dobre bez prednisonu ani na xolaire som nebola bez priznakov .

@csincsi89 aku davku xolair vam pichali? ja mam mesacne 2x150mg davku

csincsi89
29. apr 2025
@zitush

@zitush tak isto ako vy

dubka22
5. máj 2025
@zitush

@zitush ja tak isto

tinus139
9. okt 2025

Ahojte, tie čo ste tu písali ako sa máte teraz ?
Mne sa spustila žihľavka netuším z čoho prvý krát v živote, bola som na injekciu a teraz vlastne čakám čo bude ďalej či to odíde alebo sa bude vracať .

csincsi89
8. nov 2025
@dubka22

@zitush ja tak isto

@dubka22 tiež toľko

Strana
z6