Mám zjazvený necht a poškodené lôžko

tomasko1990
7. feb 2021

Zdravím,

Prosím vás, asi 5 rokov mám problém s nechtom na palci na ruke. Kedysi som si ho nechtiac zavrel do dverí a odvtedy je stále taký ako keby zjazvený. Má na sebe také pruhovanie ako keby a ktoré sa stále objaví na spodnej časti a potom zasa postupne odrastá až hore. Ale ako odrastá smerom hore tak v spodnej časti sa zasa tvorí nové. Čiže stále dookola.

Jediné čo sa s tým dá robiť, že si to pravidelne brúsim jemným pílnikom na nechty, aby to nevyzeralo tak strašne.

Posielam aj dve fotky, jeden kožný mi povedal, že mám poškodené nechtové lôžko a už sa s tým nedá nič urobiť.

Chcem sa popýtať, nemáte niekto s takýmto niečím skúsenosť? Čo by mohlo pomôcť? Alebo sa mám s tým zmieriť?

Vďaka

simsalabim
7. feb 2021

@tomasko1990 mne pomohol cas. Ako 10 rocnej mi po palci na nohe presla taka betonova rura, vysoka po pas - byvali za sociku na detskych ihriskach ako tunely, zapustene ciastocne v zemi, no tuto ktosi uvolnil. Nechet bol uplne zdevastovany a roky rastol deformovany. Uplny pazur to bol, v lete som si ten prst maskovala leukoplastom. No casom sa to lepsilo a asi 10-12 rokov od urazu zacal rast zdravy. Mozno aj u teba sa to casom zlepsi.

marcellka32
7. feb 2021

Skús Scholl kura na nechty

falbala132
7. feb 2021

wow, toto riesi chlap? 🙂 inac ja mam to iste, tiez davno privtety do dveri, no moj vyzera este o nieco horsie, uz som to prestala aj riesit a naucila sa s tym zit 🙂 ale rada si precitam co ti poradia, mozno sa toho konecne tiez zbavim 😉

marcellka32
7. feb 2021

@falbala132 ja som kúpila to čo píšem vyššie a vyrástol mi pekný necht

falbala132
7. feb 2021

@marcellka32 ale nie je to na deformacie po plesniach? lebo ja som ho mala fakt silno narazeny, jeden cas mi ten nech rastol dokonca s takou akoby az dierou presne v strede, to sa nastastie casom zacelilo.

simsalabim
7. feb 2021

@marcellka32 lenze to je kura na mykozu nechtov.
@tomasko1990 ma poskodene nechtove lozko po uraze. Ten nechet uz vyrasta poskodeny kvoli urazu. Na to podla mna liecivo na mykozu nechtov nepomoze.

marcellka32
7. feb 2021

@falbala132 nemala som pleseň, privrela som si prsty na aute do dverí celou silou, resp.ja som mala prsty na dverách otvoreného auta a muž tresol dverami 🙂 zatmelo sa mi pred očami, ale žijem 🙂

marcellka32
7. feb 2021

@simsalabim mne to zabralo, po roku vyrástli pekne nechty, viem že sa tam píše že na mykozu nechtov

simsalabim
7. feb 2021

@marcellka32 ak to zabralo po roku, myslim si, ze skor pomohol cas ako ta kura...

martaturi
7. feb 2021

@tomasko1990 tiež som mala niečo podobné a časom (2-3 roky) sa to samé vyrovnalo.

marcellka32
7. feb 2021

@simsalabim aj čas 🙂

marci77
7. feb 2021

pripadne mozete skusit aj propolis, pripadne ine vcelie vyrobky, skuste pozriet link a precitat o tom viac, vraj dobre skusenosti su aj na nechtove mykozy
https://www.facebook.com/photo/?fbid=2659583948...

rooberta
7. feb 2021

No tak ja ti poviem presne co to je, mam to iste dlhe dlhe roky isla som s tym ku koznej dr. hovorim jej aku mam strasnu chorobu na prste nech mi na to nieco da a ona hned z fleku, ze s nechtom nemam nic, ale ze urcite si trham kozicku okolo nechta. Mala pravdu od detstva to robim, je to hnusny zlozvyk povedala ze ked s tym prestanem vyrastie mi pekny nechcet a naozaj to tak bolo. Zo zaciatku som musela mat leukoplastom oblepene palce aby som si do toho nevrtala. Vyrastol krasny nechet, lenze je to zlozvyk asi na cely zivot akonahle si to znova zacnem trhat a hlavne v tomto obdobi ked je zima mam suchsiu kozu nuti ma to trhat a hned sa mi ten nechet zvlni. V lete je to lepsie no a musim sa hlavne ovladat to je zaklad, akonahle si do toho nevrtam kozicka sa zahoji a vyrasta krasny nechet.

Aby ti bolo jasne o com pisem, ta zakruzkovana cast tam tu kozicku si nesmies trhat.

tomasko1990
autor
7. feb 2021

Ďakujem zatiaľ za tipy. Najhoršie je to, že som už dlho čakal a som si myslel, že sa to tak nejak vyrieši samo 🙂

@marcellka32 ok, vyskúšam minimálne jedno balenie, nič za to nedám 🙂
@rooberta dík za tip, len tú kožu mám takú iba na tom nechte, lebo sa pílnikom snažím dostať až na začiatok nechta 🙂 Ale ok, skúsim sa aj o tú spodnú časť lepšie starať 🙂.

rooberta
7. feb 2021

@tomasko1990 nemusis sa nijako specialne starat len ju nedrazdi pilnikom ani nehryz a na noc si natri ten jeden prst nahrubo nejakou mastickou 😊

lasina
7. feb 2021

Ak sa úrazom poškodil tkz. Matrix vnutri, tak už pekný nikdy nenarastie

tomasko1990
autor
7. feb 2021

@lasina podľa obrázkov matrix je cca koreň alebo lôžko nechtu a to mi povedal aj ten doktor :(

lasina
7. feb 2021

@tomasko1990 je to v podstate vnútri, to nevidieť, akoby koreň