Maminy s poruchou príjmu potravy

momof3
2. feb 2018

Ahojte Maminy. Vďaka Bohu netýka sa to mňa, ale mojej švagrinej. Trpí veľa rokov anorexiou a v poslednej dobe začala zvracať - bulimia (1-2x týždenne, niekedy aj každý deň). Chodila na terapie, bola sa aj liečiť, nič moc nepomohlo. Ma teraz druhé dieta a bojíme sa o jej zdravie. Máte niekto nejake skúsenosti? Podváhu nemá, je skôr štíhla, ale vyzera ako normálna pekná žena. Môže sa jej nieco stat? Bojíme sa o ňu s rodinou... Ďakujem

lorela
2. feb 2018

@momof3 Samozrejme, z dlhodobej podvyzivy moze prist do mnohych zdravotnych problemov. Anorexiu treba liecit... Mozno vyhladat inych specialitov, inych psychologov.

jeennyv
2. feb 2018

Najtazsie pripady koncia na psychiatrii a to uz tam nie je fakt sranda moja znama pre inu diagnozu( odumieranie buniek) patrila na toto oddelenie a bola s takymi babami na izbe a je to strasne...ked uz toto neodradi..treba ju nabadat nech sa to riesi ambulantne psycholog atd..a hladat povodcu problemu, spustac. Zistit ci nie je v nejakych podpornych skupinach, kde sa raduju, ze nic nezjedli..aj kamoska bola natom takto, ale ju zalarmovali to, ze ju chceli poslat do nemocnice a na liecenie, kde by jest musela lebo to kontroluju..

bosoriak
3. feb 2018

@momof3 moze na to umriet. Smer psychiater. Nic ine nepomoze, je to vazna choroba, nie nieco co sa da vyliecit doma sama.

juliet86
3. feb 2018

Pozri si obcianske zdruzenie f50. V cesku velmi dobre anabell. Na slovensku psychologicky z institut virginie satirovej. Anorecia a bulimia su vazne ochorenia. Hrozi pri nich od straty chrupu cez rakovinu pazeraka az zastava srdca.... naozaj je to nebezpecne. Plus svoje vzorce spravania nevedome prenasa na deti.spustacom moze byt trauma. Problematicky vztsh s rodicmi sexualne nasilie a rozne ine. Potrebuje dlhodobu kvalitnu psychoterapiu. Drzim palce

snehovica
3. feb 2018

Ahoj,nebola som este maminou ked som začala trpiet anorexiou,na toto obdobie života nerada spominam...pochodila som psychologov,psychiatrov,bola som aj v nemocnici... je to boj na dlhe tratě, na dlhe roky...myslím si že sa to nedá vyliecit uplne,..no dá sa to trocha podtlacit a dostat pod kontrolu, kto tým nepresiel, nepochopi.. Ona si musí uvědomit sama, že to co robí nie je v poriadku,nasilu jej to nenanuti nik. Musí si uvědomit svoje hranice,ved má deti. Píšete že má teraz druhé dieta. Hovorte jej ake su jej děti uzasne,povzbudzujte ju... vezmite ju občas niekam,nech si oddychne od deti,alebo ju poslite ku kadernicke,ku kozmeticke... dajte jej pocítit že ju máte rádi.
možno znova tým spustacom bolo u něj druhé tehotenstvo a postava po porode.. alebo to že je vyčerpaná z babetka..

barbara_lux
3. feb 2018

Moja byvala kolegyňa minulý rok zomrela na následky anorexie. Zlyhal je organizmus. Keď zomrela mala niečo po štyridsiatke a vazila 32kil. Keď som ju spoznala tak bola bulimicka. To bolo pred 10rokmi. Doteraz nechápem ako mohlo jej telo toľko rokov fungovať. Bola to nádherná mladá baba a pred celým svetom sa tvárila že je ok ale nebola..

kittykat22
3. feb 2018

@momof3 hospitalizácia na psychiatrii. Tam jej nemáš ako pomôcť, pretože z jej pohľadu jej nerozumieš ani ty, ani nikto z vás. Je problém, že vidí len seba ako ženu a nie seba ako matku. Obyčajne anorexiu a bulímiu vyliečia deti, pretože sa žena zameria na niečo iné ako na seba.

kosicanka1
6. apr 2019

Ja som videla dokument z psychiatrie kde sa take zeny liecili. Doktorka im dala do ruky farebnu kriedu a na bielu stenu sa mali nakreslit v zivotnej velkosti. Vsetky nakreslili obezne postavy. Potom ich k tej nakreslenej postave znovu postavila a realne obkreslila. Niektore sa rozplakali. Niektore sa hadali ze je to trik a oklamala ich ... vtedy som pochopila aka hlboka a vazna je to diagnoza.