Manžel nevládze ráno pomáhať s dcérou?
Ahojte
Prisla som sa postazovat a poradit sa
S manzelom sme spolu 5 rokov, ja som o 10r mladsia - mam 30, on 40.
Vo vztahu nam to klape, rozumieme si, prejdeme vzdy rozumne aj cez problemy.
Mame dceru 7 mesacnu, vytuzenu. Moj manzel nie je ranne vtaca, co som vzdy vedela. O malu sa stara, pomaha..
Ja dokoncujem vysoku skolu (externe) a s tym su spojene dlhe noci ucenia, narocna prax, atd. Malej idu zubky, bola chora, boli sme u jeho rodicov kde to mala tazsie zvlada (ruch, atd) a ja som uz vyse mesiaca nespala viac ako hodinu bez zobudenia v noci. Citim sa naozaj vycerpane a strasne by som si rada rano pospala, kedze moja dcera je ranne vtacatko. Manzela nechavan vyspat, ved praca (aj ked len homeoffice…..), vecer do noci si rad pozrie tv, serialy.. ale ma strasne rad spanok a rano hlavne sa nevie prebrat.
Dnes bola tazka noc, ja som sa uz rozplakala lebo mala vstala o 4. Cakala som ze manzel k nej vstane a mna necha spat, ale on povedal ze ide spat do obyvacky a mam ju teda skusit uspat este.
Uz ma s tym zacina hnevat, spal mimo aj ked bola chora, aj ed jej isli zuby. Pritom v bezny pracovny den na homeoffice vstava o 8, robi do 16:30 ale v praci sa nepretrhne, cita si rozne stranky atd, je zavrety v izbe. Tym chcem povedat ze nema byt z coho v praci az tak unaveny… :(
Ja by som chcela aj druhe, manzek tiez. No aj vzdy povie ze aha aki sme nevyspani… ( on je zial velmi dobre).
Drvivej vacsine chlapov to samym nedojde. Je to na tebe, slusne bez emocii sa s nim porozpravat. Ok, mame dieta, v nasich zivotoch sa toho vela zmenilo. Ja teraz nemozem urobit zmenu kvoli skole, ale ty mozes ist spat trochu skor, aby si sa potom o dieta mohol postarat. Ja musim vstavat stale, vyber si dni kedy budes vstavat ty. Pracovat lezerne z domu je MILION a jedno nez ist do prace, takze vobec ho nemusis setrit. Nechod na neho extremne zhurta, ale nastavte si nejaky rezim. Inak takto vyhoris a to vobec nie je sranda. Ja som sa z deti, toho celeho kolobehu nocneho a denneho a z dvoch deti dostavala roky, kym som to dospala.
Píšeš, že vždy rozumne prejdete cez problémy. Ak to tak naozaj je, verím, že to manžel pochopí keď mu to vysvetlíš. Skúsila by som sa s ním dohodnúť, že 2x za týždeň by mohol zobrať "rannú službu" on a povedz mu dôvody, ktoré si nám popísala. Dohodnite si konkrétne dni. Každí rozumní chlap to pochopí a 2x za týždeň ho zmena svojej rutiny (kvôli tebe), hádam, nezabije. Keď s tým bude mať problém, tak je len tvoja ilúzia, že rozumne viete vyriešiť problémy. Inak ja som si myslela, že téma bude o tom, že tvoj chlap ráno nevládze sexovať 😀
Ahoj autorka. Ja by som chcela poukázať na rizika homeofficu.. sedavá práca pred monitorom ...v kombinácii s čítanim stránok na nete, keď "čaká" na mail/telefonat...a potom večerny "relax" pri TV.
Podľa mňa je chyba v absencii fyzickej aktivity!!
Odporúčam ho cez jeho obedňajšu pauzu poslať s kočíkom von a po 16:30 tiež. Bude ako znovuzrodeny, keď vyvetra hlavu. Ideálne bez mobilu, aby necumel počas kocikovania do ďalšej obrazovky...lebo to tiez unavuje..
Dieťa mu po práci strč do ruky a ty sa zamkni v spálni. Je pohodlný lebo mu to dovolíš a za dieťaťom bežíš sama aj keď tvrdíš aká si vyčerpaná a v žiadnom prípade si nerob ďalšie dieťa kým sa nezačne správať ako otec.
@kittykat22 ale to plati, len ked mas viacero deti. Pokial mas len jedno a je to prve, neplati to voobec
Tato časť to zabila: v bezny pracovny den na homeoffice vstava o 8, robi do 16:30 ale v praci sa nepretrhne, cita si rozne stranky atd, je zavrety v izbe.
WTF? Milá autorka neviem čo ty teda “študuješ” ale intelektuáka z teba už nebude. Chlapovi by bolo lepšie bez teba. Ono aj duševná praca je praca a vie aj bolieť, nevysvetlim lebo nepochopíš. Mužovi by som navrhla nech radšej chodí do prace aby si ho neotravovala a mohol robit čo mu treba. Ty sup sup prispievať do domácnosti finančne a potom môžeš vyžadovať pracu v domácnosti 50:50.
Jeje minule tu bola diskusia o tom ze zenska mala o 10 r starsieho priatela a vsetci jej hovorili ze to nie je dobre. Nedla si povedat. Tak tu to mame o 10 r starsi muz 40 r uz nevladze. Tu maju zeny priklad preco si nemaju brat o 10 r starsich chlapov
Tvoj manžel by potreboval prehovoriť do duše. Vzhľadom na to akú prácu má (ja mám presne takú istú), viac fyzickej aktivity mu rozhodne nezaškodí. TV dlho do noci mu taktiež neprospieva, keď celý deň sedí za PC a potom ešte aj pred TV, tak nevidím dôvod prečo by nemohol zdvihnúť riť a ísť k malej.
Veď kto by ráno vládal vstávať, keď do noci čumi na tv?
Zostava to jediné rozhovor, skús nic nevyčítat, baviť sa s ním bez emocneho podfarbenia. Navrhni dohodu.
Ale či to fungovať bude, záleží od tvojho chlapa.. ak je to lenivá hnida a vlastne mu to takto vyhovuje, zázraky necakaj...
@katulienkax toto má nulovú súvislosť s vekom. Aj čítaš, čo autorka píše?
@michaela789 ja som robila mg pri 4 deťoch a prežila som...mňa skôr ide roztrhnúť, keď počujem, ze muž šiel alebo spi vedľa, aby sa vyspal...chudacik
@langac tam je jediná diagnóza...lenivosť...a druha vec...žena spraví, načo sa budem trhať...deti robiť, to hej, ale ďalej už....
@majlo1234 to som pisala autorke na margo toho, ze chcu dalsie. Ty si to asi spravne nepochopil
chlapom treba vsetko na rovinu povedať, keď sa učíš a zaplače tak len zakrič laska chod k nej prosím dík. alebo ked vidiš že nič dôležité nerobí bac mu decko do naručia, alebo cez vikend dieta nalož do kočara a nech sa ide špacirovať a ty si pospi.
@zeldia ja som myslela stranky aktualitx atd. Mimo jeho prace :D…….
Autorka viem čo si myslela a ja opakujem že to nemôžeš pochopiť. Manžel je programátor? Opýtaj sa aspoň raz prečo cita noviny, aspoň raz to skús už len koli tomu aby si sa tu nestrápňovala.
Nie je dobre uzatvárať nekontabilne manželstva: intelektuálne, finančne, vekovo…
Tlač na neho čo najviac nech sa ťa čím skôr zbaví. Máš šťastie že je lenivý ale keď budeš dostatočne tlačiť a vystrájať vyhráš.
Napíš čo manžel robí.
Niž, ďalšia čo si urobila dieťa s…..😀
90% tychto problemov na MK sa da vyriesit normalnou medziludskou komunikaciou. Autorka, preco mu nepovies ze sa potrebujes vyspat a nech on malu uspava. Cakas ze to niekto tu z modreho konika vysvetli tvojmu nechapavemu muzovi?
@kittykat22 ja som to pochopila, aj mam dve deti. Aj som videla, ze chcu dve. Aj som videla, ze je unavena aj z toho jedneho. Preto som chcela tvoj komentar uviest na pravu moeru

@rfrd12 to by bol lepsi nadpis nez aktualny