Manželova nespavosť, psychické vyčerpanie
Ahojte, rada by som si prečítala názory, prípadne rady ak sa stretol niekto s niečím podobným.
Ide o to, že neviem ako mu pomôcť prípadne ho správne nasmerovať. Už dlhší čas má manžel také stavy, že nevie "vypnúť", má fyzicky, ale najmä psychicky náročnú prácu- práca na úkol, čiže je tlačený aj časom. Do práce chodí okolo 5:30 a väčšinou sa vracia okolo 18-19:30. Príde totálne bez života, energie, len sa vkuse sťažuje, nevidí nič pozitívne, či v práci, ale už to prenáša aj do súkromného života.
Ja chápem. že je to náročné, ale doteraz bolo všetko ok, vo firme pracuje už dlhšie. Stale vravi, ze jediné co to tam drží sú peniaze, čo je aj veľká pravda, nakoľko som na RD, máme aj staršie deti a aby sme si udrzali aký taký štandard, tak si veľmi nemôžeme dovoliť klesnúť pod určitú sumu. Máme vysokú hypotéku, výdavky a pod., čiže aj to ho dusí.
už mal aj dlhšie dovolenku, aby vypol- vtedy bolo všetko ok, no akonáhle začal chodiť do práce opäť nespavosť a pod. Tie stavy má také, že ide spať okolo 22hod. a vkuse sa len prehadzuje, nezaspí, chodí hore dole, už sa potom z toho celkom vynerváči, zaspať sa mu podarí nad ránom. samozrejme 2- 3hod. spánok je nedostatočný. ak po takej noci šiel do práce po pár hodinách sa vrátil, lebo mu prišlo zle, točenie hlavy, Búšenie srdca a pod.. no už sa stalo, že ani do práce ráno nešiel 🤦♀️.
Je to šikovný, zdatný chlap, nikdy taký nebol, žiadna ani veľmi fyzicky náročná práca mu nikdy nerobila problém, ale teraz je to úplný opak.
Myslíte, ze jediným riešením je zmena práce? či by sa to dalo nejako "odblokovať", zmeniť myslenie- postoj?
@lucka_ke ano, dochádza.
podľa lokality kde robia cca 1- 2,5 hod. čiže do dňa aj 3hod.
@ivkazba presne teraz si to vystihla, je presne takýto. Sám si to aj prizná, má v partií kolegu, kt. je úplný opak a toto ho irituje. On práveže urobí všetko preto, aby tá práca bola urobená aj napriek tomu, že urobí prácu aj za kolegu, len proste, aby bolo všetko TOP. potom doma premýšľa ako to stihnúť a pod. čiže on sa tou pracou veľmi zaťažuje. Sám si prizná, že to veľmi prežíva, ale nevie ako sa cez to preniesť.
@ivangeline aj toto si myslím, že by mohlo pomôcť, pretože on vôbec nevie "vypínať"
@ivangeline
@deti95060810 áno, pochopila. ďakujem, skúsime ísť najprv formou voľnopredajnych liekov a ak to nepomôže, tak budem musieť na neho pritlačiť, aby navštívil odborníka
@diewcatqoo najhoršie na tom je, že sám si to uvedomuje. Vie, že veľký podiel má na tom on sám.
@luccija veď práve preto som sem napísala, pretože on sám sa neodhodla k zmene, hľadám spôsob ako mu v tom pomôcť.
Mňa zarazilo to, že všetci sa vyhovárajú VZDY na hypotéku. Ak hypotéka nepresahuje 30% vášho mesačného príjmu (spoločného), tak to nie je vysoká hypo ale optimum. A ak viete, že máte prehnane vysokú hypo (ďaleko cez 30% príjmov), tak ste si nemali robiť druhé dieťa, lebo deti sú obrovitanske výdavky. A to sa tak nerobí, spravím si dieťa, nezvládam výdavky a zruinujem si zdravie. Úplne zlý prístup. Pre vás je to dieťa likvidačné, nie hypo
ak niečo potrebuješ alebo niečo lepšie vysvetliť kľudne napíš iP ...rada pomôžem, viem čo to je...
V takýchto veciach ťažko poradiť, nevieme o nič o jeho robote, aké máte výdavky, aký si mala ty plat. Možno by ste sa mohli na tej RD vystriedať.
Len jedna rada do budúcna: "Prikrývaj sa takou perinou, na akú máš".
Vysoka hypotéka ? To je koľko 700-800€, ďalej radšej by som si znížila štandard aby dieťa malo oca, lebo v budúcnosti to budete mať o držku.
Len aby nevypol načisto...... jeho telo sa bráni, zmeniť prácu a viac oddych...peniaze nie sú všetko
Pani autorka ,teraz je uz dost neskoro premyslat,ako co zmenit. le tak,ze budes pracovat....... ked ste lahkomyselne obaja chceli zit nad uroven,na aku realne nemate kapacity.. To niej e len plodit deti.. A brat veci na uver.. vysoke hypo..Ked prjem a solventnost tomu nezodpovedaju....
. Prd plodenim treba aj rozmyslat,ze samoze stat situacia,aka sa vam stala.ze dieta je chore a potrebujete nan zvysene vydavky vynakladat..V takom pripade je jasne,ze bud ste ste solventni alebobu musi pracovat aj ty.... aj muz a aj aj nad lmit sil. To vie aj tovj muz...... inak sa ocitnete pod hranicou chudoby....bolo treba pocitat pred otehotnenim a mat rezervu znacnu za vypadok prijmu na obdobie 3 rokov ..
Takze treba pocitat s tym,ze manzel jedneho dna /mozno skro/ nezvladne situaciu bude PN a na dlhsie,nebud emoct viac tak pracovat a na tebe je zabezpecit rodinu .Takze dufam,ze mas plan,ako sa o rodinu postarat finacne ty...
Ak aj zmerni pracu,pravdepodbne vyssiu mzdu mat nebude,mozno skor nizsiu .Vzhladom na vzdelanie a schopnost progresu postupu v praci..
Takze pocitaj skor s nizsim prijmom.A ten musis doplnit ty..
Hypo platit musite.... ak sa nechete ocitnut v problemoch väcsich,ako mate..
Takze treba znizit hned vasu ziv.uroven drasticky inde... Ina cesta nie je.... chuda dieta... ci deti,co mate ....
Ahoj moj manzel ma nieco podobne ale ma to aj iny dovod, nie len pracu..neviem skadial ste, my byvame v BA, manzel pochadza zo Sniny a jeho rodicia chodia k lekarovi vo Vranove-Jan Stefan.. pracuje s homeopatikami, tie predpisal aj mojmu muzovi, to mu pomohlo na ukludnenie, aby nemal tazobu, neklud atd ale musel mu predpisat aj ine lieky a tie zaberaju..ma ich brat 2 mesiace, zatial ich ma asi 2 tyzdne a ani raz sa nestalo ze by nezaspal.
@weronika2 ďakujem krásne, skúsime sa informovať

Musíš to riešiť za muža toto je tenký ľad.Uz to presvihol.Aj tvoja práca sa nebude dať robiť pri malom dieťati.Moj sused sa jedného dňa nezdvihol z postele úplne vyhorel teraz chodí do denného stacionára na terapie milión liekov a už nezvláda nič úplne vyhorel