Manželovi sa spravila hrčka na semenniku
Môžete mi pomôcť poradiť. Môj manžel si asi pred dvoma rokmi našiel hrčku na semenniku najskôr veľkosť ako hrašok no dnes ako ďalší semenniku. No nechce ísť k doktorovi. Jeho obaja rodičia zomreli na rakovinu. Preto nechce ísť k lekárovi lebo vie čo to obnáša staral sa o mamu keď mala rakovinu chemoterapie. Nechce tak vraj skončiť. A nechce to vedieť. Má aj príznaky podobné viem nemusí to byť rakovina. No ako ho donútiť ísť k lekárovi čo robiť. On to radšej nechce vedieť. Nemáte niekto podobný prípad. Ďakujem.
@sasa1983 a čo ak mu to USG a biopsiu nespravia keď vraj to je cysta.
@butterfly333 tvrdohlavy tvrdohlavy, povedz mu na rovinu ci mu ty a vasa rodina nestojite za jednu prevenciu a ci ti chce umriet ochvilu... je to krute ale niekedy na nich treba tak
@tamarocka ahoj boli sme u dr. Kutaka.
@butterfly333 no, ja by som tiež biopsiu hneď neindikovala. Len ste sa pýtali na diagnostiku rakoviny testes podľa lacných tehotenských prúžkov a ja som sa vyjadrila, že táto dg sa musí (ak je) potvrdiť zobrazovacími metódami a následne biopsiou. Racionálnejší spôsob by bolo u niekoho iného zopakovať kvalitný (kvalitný) USG a nakoľko má aj hematúriu a bolesti v lumbosakrálnej oblasti aj USG malej panvy so zameraním na obličky a odvodné moč. cesty...Až po event. patologickom náleze...až potom zvážiť odobratie vzorky na histologizáiu. Pri bolestiach stavcov by sa mal minimálne zvážiť aj RTG uvedenej lokality, event. pri diskrepancii MRI vyš. kostí (ale najskôr RTG).
@sasa1983 aha ďakujem za vysvetlenie už som ho objednala k druhému urologovi. Tak dúfam že mu spravia tie vyšetrenie. Ďakujem
@butterfly333 drzim palceky dufam vas neobjednal ten novy az o tri tyzdne lebo tu uz cas hraje velku rolu
@katkabg nie môžme tento týždeň no muž na nočnú a moc sa mu nechce. Tak uvidím kedy ho tam dotiahnem.
@butterfly333 To je veľmi dobré. Pokiaľ tam je nejaký vážny problém, môže sa začať riešiť a pokiaľ sa také veci vylúčia, to, čo ostane, je prijateľnejšie. Držím palce. S.
@sasa1983 aj ja dakujem za radu a pomoc. Dúfam že to bude v poriadku.
@butterfly333 môj kamarát mal rak. semenníkov a vyliečil sa, treba veriť že všetko bude v poriadku, držím palce 🙂
@butterfly333 ako ste dopedli?
@butterfly333 tak akooooo.
@katkabg zatiaľ nijako lebo ja mám rannú muž poobednu a zatiaľ nebol. Povedal že on pôjde sám. No len kedy?
@butterfly333 ach, on to stale odklada? Ako to zvladas?
@ammellia Ahoj ďakujem za opytanie . No mám pravdu povedať som nervózna no v piatok mám voľno tak dúfam že ho tam dostanem.
@butterfly333 dufam dnes ste uz nieco vybavili,lebo akk nie tak uz porom neviem :/
@buterfly333 tiež dúfam, že už ste tam konečne boli a za NIEKÝM PORIADNYM !!! a že si bola s ním vo vnútri, lebo ktovie, či ťa muž nezavádzal len...
@butterfly333 nechcem strašiť, len vás trochu nakopnúť. My teraz prežívame ťažké chvíle. Pred mesiacom si manžel všimol, že sa mu zväčšil jeden sem., nebolel ho, mal iba bolesti chrbta dlhšiu dobu.išiel k urológovi, urobil sono, krv a hned povedal, že je to nádor, na další prac.den(po víkende) ho hneď operovali, takže to asi súrilo, za 3 dni robili CT, neskutočne dlhý týždeň čakania na výsledky bol o nervy, ale výsledok bol bez metastáz, tak nám spadol kamen zo srdca, ale nebolo vyhraté, cca za 3 týždne boli výsledky histológie, že rakovina II.stupňa, takže teraz čakáme na pondelok, pôjdeme na onkológiu, aby začali rádioterapiu.
Nečakajte !!!! Želám veľa šťastia.
@kvata ahoj som ak to má mrzí dúfam že to prekonate a bude manžel v poriadku. No ten môj dnes nemohol som dnes síce doma no takú bolesť v krížoch mal že som ho musela obliekať tak sa nikam nešlo. No on tiež žiadne bolesti nemá v semenniku no predsa dvoma rokmi si našiel na semenniku hrčku ako hrašok no dnes to má veľkosť ďalšieho semenniku. Boli sme u jedného urologa no spravil len sono vraj cista s viacerými malými cistami. No že keď mu to nerobí problém tak to nebude riešiť. To je prístup. No on na stále bolesti v krížoch a krv v moči.
@butterfly333 nesiel kvoli krizom?Ved to je uz nezodpovedne,nieco ma boli tak predsa idem k doktorovy.Sa len bojim ze vas zachranka jeden den zobere :( toto uz nie je sranda
@katkabg no jemu sa to nedá vysvetliť. Bola som dnes kúpiť voltaren od bolesti tak dúfam že mo to pomôže. A kedy ho dostanem zas k urologovi To neviem. Asi koncom mesiaca. Máme voľno.
no nehnevaj sa ale to je už riadne nezodpovedné,tento postoj...ani neviem či to je vôbec pravda
pokiaľ má nález metastáz kostí, tak voltaren iste nepomôže.
@butterfly333 voltaren bohuzial nepomoze...
U nas v rodine je cerstvo diagnostikovana rakovina pankreasu s metastazami do pecene... Odhalila ju iba bolest a iba CT
Sono neukazalo absolutne NIC anilen zvacseny pankreas proste vobec nic...
Bolest bola okrem brucha aj v chrbte...
Cize, to ze bol (ak naozaj) u urologa na sone je sice pekne, ale vo vasom pripade - HMATATELNA hrcka, bolesti az take ze sa nevie postavit... Manzel ma dve moznosti - kvalitneho doktora, CT, onkomarkery... Alebo to fakt nechat tak a zomriet doma
Co sa tyka bolesti - budu horsie... Onkolog predpisuje aj lieky a naplaste na bolest...
Drzim ti palce, zblaznila by som sa pozerat sa na to
@5katarina7 prečo by to nemala byť pravda? Ja neklamem kľudne môžeš prísť .
@lvka u urologa bol bola som s nim.No musíme ísť druhému urologovi lebo tento mu spravil len sono semenniku nič iné. Áno musím ho dostať k druhému urologovi. Áno je nezodpovedný no ja ho tam dostanem.
@butterfly333 nič v zlom,len som sa ešte s takýmto prístupom nestretla.Stále to odkladať...len držím palce,aby to nebolo nič vážne,čo sa ešte dalo vyliečiť,keby navštívil lekára čím skôr.
Ja robím na onkológii a tiež súhlasím, že pokiaľ pacient z akéhokolvek dôvodu nechce doriešiť svoj zdravotný stav (lebo sa bojí, lebo sa mu nechce, lebo to odkladá, lebo lekárom neverí, lebo má zlé skúsenosti....), nikdy to nekončí dobre.
@butterfly333 Ludia reaguju poburene prave preto, lebo to co pises, je trochu proti zdravemu rozumu. Ide o zdravie a zda, ze zavazny stav. A napises, ze pojdete koncom mesiaca, lebo mate volno? Ide o akutny stav, tam musi ist praca bokom. K doktorovi treba ist neodkladne. To musi akceptovat aj zamestnavatel. Ak ma manzel take bolesti v krizoch, ze sa nedokaze sam obliect, to uz je dost vazny klinicky priznak na to, aby sa slo k lekarovi hned. O hrcke na semenniku ani nehovorim. Viem, ze to mas velmi tazke. Je na tebe obrovska psychicka zataz. No odkladanie nepomoze problem vyriesit.

robila som na urológii vo fn v nr pred 13rokmi - 10rokov..jeden urológ, ktorý robí aj vo fn v nr, ordinuje aj s mojou bývalou kolegyňou v hc, len neviem, u koho boli. je mi divné, že v dnešnej dobe, ak sa povie, že mám zväčšené skrótum, krv v moči a bolesti v krížoch, lekár urobí IBA sono, teda okrem toho, že pri tom sone skrótum vyšetrí pohľadom aj pohmatom predpokladám...a nevyšetriť moč, čo je základ na urológii?......ja neviem, čo si mám o tomto myslieť....