Manželovi sa spravila hrčka na semenniku
Môžete mi pomôcť poradiť. Môj manžel si asi pred dvoma rokmi našiel hrčku na semenniku najskôr veľkosť ako hrašok no dnes ako ďalší semenniku. No nechce ísť k doktorovi. Jeho obaja rodičia zomreli na rakovinu. Preto nechce ísť k lekárovi lebo vie čo to obnáša staral sa o mamu keď mala rakovinu chemoterapie. Nechce tak vraj skončiť. A nechce to vedieť. Má aj príznaky podobné viem nemusí to byť rakovina. No ako ho donútiť ísť k lekárovi čo robiť. On to radšej nechce vedieť. Nemáte niekto podobný prípad. Ďakujem.
@janka279 ja viem máte pravdu no jemu zamestnávateľ povedal že mu nedá priepustku keďže je ešte len v skúšobnej dobe. Máme opačné smeny tak preto sa nám nedá ísť hoci kedy. Aj keď ja problém nemám ísť k lekárovi s nim. No on iba keď sa dá. Ja viem ide o zdravie no je to ťažké mu to vysvetliť. A mám strach bojím sa . Dúfam že bude v poriadku
No ako jemu hra v zivote cas takze by som sa vybodla na celu robotu a isla by som po doktoroch,teda ja som vo stvrtok klusala ku gyndovi s radostou ze konecne idem na pap ster a ze nech to mam zasebou a na dverach napisane ze orinuje az od 13 teho,tak ma slak trafil a uz len ratam dni nech je pondelok a pojdem na ten ster🙂 fakt to neni normalne totok ze vlastne mozno su to muzove posledne tyzdne ak to takto pojde dalej.
@butterfly333 ide o to, ze odkladanim diagnostiky a pripadnej liecby mozete zmenit dobre liecitelny stav s lepsou prognozou na zle liecitelny stav s horsou prognozou. Tu uz ide o akutne osetrenie, ked sa od bolesti v krizoch nevie hybat. Zamestnavatel mu nesmie zakazat ist k lekarovi. Proste toto je absurdny argument. Skor chapem, ze sa manzel boji a preto mu pridu vhod taketo argumenty zo strany zamestnavatela. Ak je to vobec pravda. Nemohol to manzel povedat preto, aby ta odbil? Uplne chapem, ze mas strach. Ale tento strach zmasobuje aj ta obrovska neistota. A cim skor budete vediet na com ste, tym lepsie. Toto je neskutocne zatazove obdobie pre celu vasu rodinu. Obom vam zelam vela vnutornej sily zvladnut to. Ale urobte ten prvy krok co najskor. Mozno to naozaj riesime zbytocne a nebude to vazne.
@buterfly333 vies,zasnem...ak takto o rok budes vdova...hoci kruto,moze za to tvoj manzel :/ zasnem z vas...uz aj z teba! Bola by som hystericka,narobila bordel v rodine,medzi priatelmi,len aby som ho tam dotiahla... To naozaj nemate v sebe kus citu voci detom? Kaslite na pracu,vezmite si dovolenku,pn,ocr,paragraf,cokolvek len uz nech ide na riadne vysetrenie!!! Drzim ti stale palce...kvoli vasim detom :(
@butterfly333 no, pozri, ja mám pocit, ža ani pánovi manželovi, ani doktorovi sa nejak veľmi nechce ďalej stav riešiť. Je na Vašom rozhodnutí, či to tak akceptujete, alebo nie. Podľa mňa to mnaželovi vyhovuje, lebo sa mu to riešiť nechce. Ja by som urobila to, čo som Vám radila pár stránok dozadu. zmeniť urológa, neriečiť to len cestou USG. Pokiaľ to nebudú len cysty, a to som si po rokoch na onkológii temer istá, že nebudú, môže mať aj cysty a aj niečo iné (aj neonkologické), ale hematúria a bolesti lumbosakrálne z cýst nepochádzajú...tak následná liečba bude trvať oveľa dlhšie, ako len 2-3 vyšetrenia. Podľa mňa je trošku alibistické sa na MK sťažovaž, že manželovi sa na vyšetrenie nechce...jednoducho, ak nechce, tak jeho problém. Potom už niet o čom diskutovať.
Zacni chodit v ciernom. Nic ine si neobliekaj, len cierne veci, vytalac si na pocitaci parte s jeho menom a pripni ho v kuchyni na chladnicku, vypytaj si pristupove hesla k jeho uctom, povypytuj sa na vsetko potrebne ohladom jeho zivotnej poistky, vsetok hnutelny aj nehnutelny majetok daj prepisat na seba......co pisem, myslim smrtelne vazne, cloveka ako je on inak neprinutis spravat sa zodpovedne..........sorry, je to hnusne co pisem, ale taky clovek by si zasluzil akurat tak dobre nakopat do prdele. Ocividne mu na nikom a na nicom nezalezi, na Tebe, na detoch, ani na sebe. Podla toho co pises, rakovinu ma a jemu je to fuk. Opytaj sa ho, ci si nechce vybrat konkretny datum na smrt.
@janka279 ďakujem Janka za podporu. Určite s nim pôjdem čo najskôr.
@butterfly333 podla mna to, ze sa nemohol pre bolesti ani postavit, bola vlastne sanca - keby si zavolala zachranku, prisli by, zobrali by ho a uz by sa to riesilo, vsetko, preco ho boli chrbat, aj urologa by mu vybavili
nabuduce, ked sa nebude moct hybat, volaj pohotovost
@butterfly333 priepustka sa dáva aj v skúšobnej dobe -aspoň ja sama chodím k lekárovi každý mesiac a teda som chodila na priepustku aj v skúšobnej dobe. Držím palce, nech sa z toho manžel dostane.
@butterfly333 ajoj,pocuj vies co je zvlastne ze ja zijem v bulharsku ani poistena nie som a v piatok som sla k obvodnemu nakoko som 5 r.po tazej sekcii a neustale pocirujem bolest v podbrusku a teraz uz 4 krat som chytila zapal mechura.Tak ma hneh poslal na krv,moc,a rengen krizov zajtra budem ma vysledky.Este aj unho v abinete som ocikala palicku.A to zijem v bulharsku kde je zivot 20 r.za opicami a vidis teda obvodak ma hned poslal na vseliaky testy.Zmocu my budu robit dva testy.Z krvy mi urobia test na vsetko co sa da nech sa odhali,a rengen preto lebo bolest krizov moze byt aj ak mas v bruchu zapal a tak isto naopak akk mas problem v krizoch aj v tedy omoze bolest ist az dopredu do brucha.Ide mi o to ze ako to ze vas neevysetrrili soro vobec a ja mam behom dna kopu vysetreni zasebou.Musis si vydobit svoje ak chces muza zachranit
My momentalne prezivame v rodine nieco podobne moja co chvylku 80rocna babka pochovala pred asi 20rokmi muza ktory zomrel na rakovinu hrtana. Pred piatimi rokmi si nahmatala hrcku na bradavke prsnika. Nikomu nic nepovedala odmietla dve hystologie az teraz v lete mavala zapaly a bolesti a zistilo sa to v rodine. Mala ukrutne bolesti zacala chemoterapie, teraz je v stadiu ze sa to operovat neda a davaju jej rok zivota. Na tvojom mieste by som okamzite tvojho muza vyfackala ako moze bit taky bezcitny a lahostajny....povie si nechcem to vediet tak umrem a co ale nerozmysla nad tym co s vami ako budete zit ako sa budete mat kde byvat. NIC ho nezaujima len sam seba. Neriesit a odkladat problem nestaci je tu vzdy sanca to odhalit a uspesne sa vyliecit ked sa to odklada klesa percento uspesnosti vyliecenia. Spamatajte sa obaja zatlac na neho. Musi tam ist a hotovo
ako pokračujete???????
@butterfly333 Oh hroza citat, tak sam seba sa takto utraca, ako to u vas pokracuje? Znie to uplne hrozne ja verim ze siel k lekarovi a je mu pomoci ... drzte sa !!
Ja dufam ze
@butterfly333 este neni vdova 😒
@katkabg jasne ze nie a dokonca sa snazia velmi intenzivne podla toho co pise a tak o dalsie dieta.
@maznacik007 kde to pise ze sa snazia intenzivne o dieta? lebo 11.10. pisala ze "Určite s nim pôjdem čo najskôr. " takze este od zaciatku septembra nebol u dr. Preto sa pytam ako to pokracuje lebo tiez poznam jeden pripad aj ked tuto mamicku nepoznam no snad vedia co robia
@maznacik007 cozeeeeee?
akoze dovidenia, mozno to bol pokus,( pozitivny tehu test ako marker nadoru semennika) ako zistit, ked sa snazia, ci nie je manzel nahodou v inom stave....na toto sme v rieseni podozrivej hrcky neprisli dievcata🙂
@schatzinkaschatzinko ja neklamem naozaj mu vyšiel pozitívny tehu test aj som vám ho ukazovala. A u urologa sme boli a sú to cisty. Tak prečo by sme sa nemohli snažiť o dieťa keď doktor povedal že je v poriadku.
@butterfly333 áno...a ak ty otehotnieš, tak budeš druhá panenka mária...ale fajne si nás ponaťahovala 🙂
@margaretka áno bol u lekára vraj to sú len cysti povedal urolog. Tak prečo by som nemohla mať ďalšie dieťa urolog povedal že v tom nevidí preblem.
@sue Prečo ste na mňa také hnusne ja som nikoho nenatahovala ani vás nikoho neklamem vážne je všetko pravda. A prečo by som nemohla otehotnieť?
@butterfly333 lebo ak by si otehotnela, bola by si rovnako nezodpovedná ako tvoj manžel 😔 to naozaj dôveruješ tomu zvláštnemu vyšetreniu na ktorom bol tvoj muž? ...ja teda nie...a teraz tehotnieť...no...odvaha alebo nezodpovednosť 😔
A ake tabletky berie co ako ono to prejde samo?
tak neviem som laik nie som odbornik zdravotak, ale kym by manzel nebol v poriadku asi by som sa bala otehotniet.
No a ten pozitiv. tehot.test u muza moze kludne byt, lebo hcg hormon ktory nie je v poriadku u muzov znaci nadory ....
@butterfly333 ahoj čitam si ake ste mali problemy par rokov dozadu... ako to dopadlo...moj manzel ako nahmatal hrcku, siel za urologom ten ho liecil na zapal,no bol to zhubny nador, dedicna choroba po otcovi, presne to iste, no tym ze siel priskoro tak tetno utorok a o tri tyzdne neskor absolvuje dve chemosky a vsetko bude ok... prezili sme si peklo ked sme vedeli ze to je zhubne, no cakat potichy co sa udeje je horise ako vyliecit to a byt si na istom...som zvedava odpis

@sasa1983 ja už neviem čo s nim no dúfam že ho tam dostanem. No nechápem prečo mu ten urolog neurobil žiadne iné vyšetrenie.