Manželovi sa spravila hrčka na semenniku
Môžete mi pomôcť poradiť. Môj manžel si asi pred dvoma rokmi našiel hrčku na semenniku najskôr veľkosť ako hrašok no dnes ako ďalší semenniku. No nechce ísť k doktorovi. Jeho obaja rodičia zomreli na rakovinu. Preto nechce ísť k lekárovi lebo vie čo to obnáša staral sa o mamu keď mala rakovinu chemoterapie. Nechce tak vraj skončiť. A nechce to vedieť. Má aj príznaky podobné viem nemusí to byť rakovina. No ako ho donútiť ísť k lekárovi čo robiť. On to radšej nechce vedieť. Nemáte niekto podobný prípad. Ďakujem.
@iveta71 to máš pravdu no koľko som ho prosila plakala už dva roky no ja už nevladzem mám prácu dve deti a tak už nevladzem. No bojím sa o neho. No len sa trápim.
Pred dvoma týždňami sa mi snívalo bola som vo svadobných šatoch a tancovala som. Našla som si čo to znamená vraj smrť blízkej osoby tak dúfam že sa nič zlé nestane.
@butterfly333 píšem IP
@butterfly333 Ahoj, môj chlap to mal pred pár rokmi, nič to nebolo - tuková hrčka. Len bolo nepríjemné ošetrenie - mu to lekár rozrezal a vytiekol mu odtiaľ hnis, a potom bol ešte raz na ošetrení a odvtedy nič. A už je to cca 10 rokov. 🙂
@evittam a mal aj také isté príznaky? Bolesti v chrbtici krv v moči atď.
@butterfly333 ale on by nemusel skončiť ako jeho mama. každa rakovina je ina. ale ked ma už krv v moči... je to škoda, ale Ty ho asi sama nedotiahneš. a pritom by sa mohol vyliečiť možno a nemusi to skončiť ako s jeho mamou. ale takto bez liečby to môže byť ešte hrošie. ale ak je taky tvrdohlavy, asi sa snažiš marne.
@lenbea áno máš pravdu nemusí to tak skončiť. Aj keď to mala mama otec jeho teta ujo. No dúfam že on to nemá ale čo tie príznaky toľko ich je. Čítala som to na nete. No najhoršie je že sa nechce liečiť.
V zivote nepochopim ako clovek ktory moci krv na to moze dlabat a zvlast ked ma rodinu. Mojej kamosky otec mal rakovinu hrubeho creva, tiez takto isto zatlkal, zatlkal do poslednej chvile. Jeho zena si vsimla ze ma krv na slipoch, ale len nad tym mavol rukou, ze asi hemeroid, az ked uz bolo s nim velmi zle sa priznal, ze krv v stolici mal uz dlho. Do pol roka ostali bez otca, ona 4 nezaopatrene deti na krku a nadavala na neho este po smrti. Ja by som mu povedala, ze podas ziadost o rozvod, kedze mu na vas uz nezalezi. A keby namietal tak by som povedala, ze inak si to nevies vysvetlit, lebo kazdy clovek, ktory niekoho lubi urobi vsetko preto aby tu s nim bol co najdlhsie. On to pre vas urobit nechce. Nech ma akukolvek chorobu, ale to ze o nej nevie, resp. nechce vediet, neznamena ze neexistuje. Ked mu z malej hrcky narastol "3.semennik" tak asi to nebude normalne.
@butterfly333 ahoj ako nic v zlom, ale pises stale o priznakoch a ze tam nepojde! To si vazne nevies dat s vlastnym muzom rady?! Kolko mate rokov, hlavne tvoj muz?! Toto robi nejaky pubertiak a nie dospely chlap co ma rodinu! By som ho pobalila a dala mu na vyber, bud pojde k lekarovi alebo moze umierat sam! To uz by muselo byt aby sme si my zeny nevedeli rafy s nejakou tvrdohlavou palicou! Tiez sme mali chulostivy problem a nakoniec cez slzy prosikanie a nakoniec vyhrazanie, ale to pomohlo. Prajem vela sil.
@lussinda2 Nie sme pubertiaci no už som sa naplakala a naprosila dosť. No vyhodiť ho nemôžem kam by išiel nikoho nemá. A ak je chorý už zvlášť nie.
@butterfly333 lenze co ak, co ak je chory a to sa nikdy nedozviete, ak nenavstivy lekara! Nehovorim, ze ho mas vyhodit, len pobalit mozno by sa zlakol troska, ze pride o vas!
@lussinda2 práve to s nim rozoberam no on lekárom neverí len čo sa koli tomu hadame.
Rakovina semennika ma obrovsku sancu na vyliecenie, aj ked ma metastazy, ak sa zacne liecit vcas, az 95%. Nic tym neporiesi, ak nepojde k lekarovi. Ak je to rakovina, umrie bez chemoterapie a necha zenu a deti same, ak nie je, zbytocne sa suzuje. Skusit poprosit nrjakeho jeho kamarata, brata? Chlapa, co by sa s nim porozpraval? Chlapsky?
@butterfly333 prave preto ze mal rakovinu v rodine by mal chodit so vsetkym na kontrolu. Ja vzdy ked pridem, prve co je poviem, obavam sa toho a toho, mali sme podobne diagnozy predtym v rodine, lekari to beru velmi vazne, hned pridaju vysetrenia naviac. Ak sa to podchyti skoro, vylieci sa z toho. Dnes uz rakovina neznamena automaticky smrt, v mojom okoli je kopa ludi co sa z toho dostali a ziju normalny zivot. Zanedbana rakovina ano, to znamena smrt. Moze to byt uplna hlupost a zbytocne sa stresuje, ako aj vazna diagnoza. Ale ked sa boji chemoterapie ci ozarovania, to moze hocikedy odmietnut, tym ze ide na vysetrenie este nie je nic dane, sam rozhodne ci chce liecenie, alebo nie. Mysli si ze ked si zahrabe hlavu do piesku ako pstros, tak to nepride?? Viem si predstavit aky musi byt chudak vystresovany, stoj pri nom a podporuj ho, ale skus mu to nejako vysvetlit, pocitaj s tym ze to moze zabrat trosku casu kym prekona vlastny strach, ale povedz mu ze budes cely cas pri nom, urcite mu to pomoze. Vela sil obom a dufam ze sa ziadna vazna diagnoza nepotvrdi, drzim palce
ma aspon dobru zivotnu poistku? alebo echt vysoke uspory?
@butterfly333 neurobíš s tým nič...moj otec zomrel ked mal 40....mozgová porážka.....mal brať 20 rokov lieky na tlak, ale on mal averziu voči liekom....aj nechty si radsej nechal strhnúť za živa....a tak ho nikto brať lieky nevedel donútť....s niektorými ludmi sa pohnúť nedá
porieš skor praktickú časť...kedže ešte u lekára nebol...treba dať poistiť ten úver...
@butterfly333 ved tak to myslim, že aj keby mal rakovinu, nemusi mať taky priebeh ako ostatne, každa choroba je ina. len ho dajak donutiť tam isť. pre deti by bolo lepšie, keby bol aj o par rokov dlhšie s nimi. povedz mu, že je sebecky, nech mysli na deti a Teba, nie na seba.
no dufam,m dobru poistku 😠 😠 😠
toto je fakt na hlavu, cim skor sa to zachyti tym lepsie a jednoduhsie sa lieci 😠 😠 😠
fakt nezodpovednost najhrubsieho zrna, kor ked tym v rodine presli o to viac rozumu by mal mat aby sa to zachytilo ked sa to da este liecit a vyliecit 😠 😠 😠
možno by pomohlo rozchýriť to po rodine/otec,brat/ nech oni do neho hučia,že treba vyšetrenie...pre mňa je jeho správanie nepochopiteľné takto reagovať v dnešnej dobe- to radšej bude ži ťv strachu z rakoviny ako ísť po presnú dg?rakovina to vôbec by ťnemusí.
@butterfly333 je to ťažké, verím Ti, ale ho aj trochu chápem v tom že si zvolil inú cestu. Sú ľudia, ktorí sa nechcú liečiť a potom to naberie rýchly spád a rýchlejšie odídu, ako sa dlhé roky trápiť s výhrami a prehrami s nádejou na úplne vyzdravenie. Má za sebou životnú skúsenosť, v ktorej to takto videl a tu sú podľa mňa slova zbytočné. Ja si myslím, žeby bolo treba sa "odraziť " od toho čo prežil, vrátiť sa k tomu, spracovať to na novo so záverom, že u neho to tak nemusí byť. Ak by si našla cestu, ktorá by ho presvedčila, že nedopadne ako mama... Možno ho na začiatok presvedčiť, že nemusí sa liečiť, len nech vie načom je. Nepáči sa mi, keď tu píšu že je slaboch, možno Vás chce len chrániť, aby ste neprežili čo on s mamou. Ja neschvaľujem jeho správanie, len chcem povedať že prešiel traumou, ktorá mu bráni.
@florio nemá brata a ani kamaráta a už vôbec by sa s tym on o tom nebavili. No práve mi povedal že teda pôjde. No tak som zvedavá.
@henikav Ďakujem si veľmi zlatá chapavá. Ďakujem. Dlho som s nim dnes hovorila a povedal že teda pôjde k doktorovi tak dúfam že aj pôjde. Áno som a budem stále pri ňom. Pomôžem mu.
@sonica Poistku žiaľ nemá ale asi mu ju založim pre istotu.
@janinah žiaľ on zo svojej strany nemá nikoho. Zomreli.
@butterfly333 zaklad je dostat ho k lekarovi, mozno to naozaj nebude nic vazne a ak by aj bolo, liecbu moze odmietnut ked ma z toho taky strach, drzim palce!!! 🙂
@1andrea111 Presne si to vystihla úplne presne. Nechce aby sme to prežili to čo on s mamou celé tri roky bol pri nej. No asi som ho presvedčila povedal že pôjde k doktorovi tak dúfam že pôjde aspoň nech vieme čo to je. Ďakujem za podporu a krásne napísané slová.
@godzillka Ďakujem asi som ho konečne po dvoch rokoch prehovorila a pôjde k doktorovi.
@butterfly333 super! Strasne drzim palce, aby to bola len nejaka hernia alebo cysta alebo hocco nezavazne!

@aduskatt a čo to potom bolo teda ak sa zmien spýtať? A aké boli príznaky ako ste na to prišli.