icon

Manželovi sa spravila hrčka na semenniku

butterfly333
14. sep 2014

Môžete mi pomôcť poradiť. Môj manžel si asi pred dvoma rokmi našiel hrčku na semenniku najskôr veľkosť ako hrašok no dnes ako ďalší semenniku. No nechce ísť k doktorovi. Jeho obaja rodičia zomreli na rakovinu. Preto nechce ísť k lekárovi lebo vie čo to obnáša staral sa o mamu keď mala rakovinu chemoterapie. Nechce tak vraj skončiť. A nechce to vedieť. Má aj príznaky podobné viem nemusí to byť rakovina. No ako ho donútiť ísť k lekárovi čo robiť. On to radšej nechce vedieť. Nemáte niekto podobný prípad. Ďakujem.

butterfly333
autor
14. sep 2014

@florio Ďakujem za podporu ďakujem ste tu všetci zlatučky.

ukulela
14. sep 2014

@butterfly333 ako ti uz baby posielali link - nadory semennika su liecitelne - to mu treba vbit do tej blbej chlapskej hlavy. okrem toho to stale nemusi byt rakovina.
a ake ma priznaky? on vie, ake ma rakovina priznaky????? sorry, tvoj manzel je nezodpovedny blb a slaboch, ktory uprednostnuje vlastne blaho pred dobrom rodiny. on to nechce vediet ... a ty? to mas teraz cakat, kedy akoze umrie? a ked sa to stane o 3 roky tak ti lekari povedia, ze este stale bol casna zachranu/operaciu?
mna najprv napadla taka "kuleha" alebo klamstvo. mozno by si sa mohla dohodnut s nejakym urologom a manzelovi povedat, ze ti na gynde zistili zapal a preliecit treba oboch partnerov, takze on si musi ist dat predpisat lieky na urologiu ämozno by na to skocil) ale aj podla mna by mal byt zodpovedny - rakovina sa da aj liecit. aj moj otec umrel na rakovinu, ale to neznamena, ze ja sa nebudem spravat zodpovedne a nepojdem k lekarovi, ked budem chora ....
musis mu natlacit do hlavy, ze to nemusi byt rakovina a ze aj ta je liecitelna - a ze musi byt zodpovedny k detom! a tiez mu povedat - ked nebudes chciet, odmietnes liecku a basta. ale jednoducho ak je to nieco, co sa da vyliecit, tak to treba liecit!
ja by som ho zabila .... dva roky odkladat riesenie problemu ...
inac - rozoberali ste tu poistku, s takym problemom ho sotva dakto poisti, resp. ak by sa daco stalo, nic by ste z nej nedostali :( rovnako sa ti neoplati anirozviest,lebo v najhorsom prides o vdovsky ...
treba na neho len apelpvat. ze predas chce vidiet svoje deti vyrastat, dostudovat, vydavat sa - nic ine mi nenapada.

ukulela
14. sep 2014

@butterfly333 a este zo statistiky: Dobrou správou je, že zhubné nádory semenníka veľmi dobre reagujú na onkologickú liečbu a v súčasnosti vieme úplne vyliečiť až 95% z nich.
http://www.andrologia.sk/odborne_clanky.php?rak...
... jaj boze, tito chlapi :(:(:(

butterfly333
autor
14. sep 2014

@ukulela áno máš pravdu. A príznaky vie aké sú skoro celé tri roky čo jeho mama ležala na onkológii bol s nou denne pri nej a zisťoval niečo o tom keď že chcel pomôcť mame. No dnes mi konečne sľúbil že pôjde. Tak som zvedavá či tam pôjde.

ukulela
14. sep 2014

@butterfly333 mne ide o to, ze jeho mama mala ine priznaky, a urcite nemohla mat priznaky rakoviny semennikov :( moj otec mal nador na plucach, a zacalo to prelezanou chripkou. potom ho liecili na zapal pluc a bol z toho nador, ale z toho sa neda vyvodit zaver.ze rakovina pluc ma priznaky ako chripka.
kazdopadne vam drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo adalo sa to liecit, cokolvek to uz bude. treba ho len podporovat, ze sa dobre rozhodol a ze to dobre dopadne. su ludia, ktori s rakovinou preziju roky, aj desatrocia - vyliacia sa. len sa netreba vzdavat. a ako som pisala vyssie - 95 percent pripadov je liecitelnych - vsak to je uzasne cislo.
drzte sa.

evittam
14. sep 2014

@butterfly333 TAk to nie, mal len tú hrčku a dosť ho to bolelo...

svano
14. sep 2014

@butterfly333 neviem,koľko rokov má tvoj manžel, ale jeho postoj je veľmi nezodpovedný voči sebe, tebe aj deťom. On vedome zahadzuje šancu liečiť sa, radšej žije dva roky v strachu. Aj ja som bojovala s rakovinou,bolo to veľmi ťažké ale zatiaľ som stále tu. Robím všetko preto,aby som si odchovala deti a dožila sa vnúčat a preto nechápem prístup tvojho muža.

ukulela
14. sep 2014

@butterfly333 a este ti chcem povedat, ze teba samu osobne velmi obdivujem, ja by som asi hysacila a neviem, ako by som to zvladla ...ty si zjavne silna a chces hladat riesenia. tak nech ti ten postoj vydrzi 🙂

butterfly333
autor
14. sep 2014

@ukulela aj otec mu na to isté zomrel. Viem možno to nič nebude. Už sme sa dohodli že pôjde k urologovi. Dúfam že to nebude nič vážne. Potom dám vedieť ako dopadol.Ďakujem za pomoc podporu.

butterfly333
autor
14. sep 2014

@evittam ja som čítala že tá hrčka ak je to rakovina tak to neboli a ani jeho to tam neboli. Ale v chrbtici ma bolesti a krv v moči.

butterfly333
autor
14. sep 2014

@svano ma 37 a áno je nezdpovedny už dva roky mu to vycitam no dnes po dlhom rozhovore pochopil a pôjde k doktorovi. Vám držím veľmi veľmi palce a veľa zdravia prajem. A dakujem.

butterfly333
autor
14. sep 2014

@ukulela si zlatá ďakujem ti. No mám aj veľa iných problémov no prvom rade sú tu deti pre nich žijem a musím to zvládať pre ne.

sonica
14. sep 2014

@butterfly333 to si mala urobit uz davno, zvlast ked je tak nezodpovedny, ved nejaku rezervu potrebovat budete... 😒
drzim palce aby dodrzal slovo a hlavne nech to nie je nic vazne 😉

butterfly333
autor
14. sep 2014

@sonica Ďakujem veľmi pekne za podporu.

petrouchka
14. sep 2014

@butterfly333 moj ujo mal hrcku na semeniku, objavila sa v priebehu par dni a velmi bolela. Isiel k lekarovi, rozrezali mu to a vytiekol hnis, o par tyzdnov uz ani nevedel, ze mu nieco bolo.
Myslim, ze ak by to bol hnis, tak by to narastlo rychlo a bolo by to na dotyk velmi bolestive.
Zial, asi to bude tak ako pises, ze ak je to rakovina, vobec to nemusi boliet.

17alexis
14. sep 2014

@butterfly333 Prepáč, ale manželovi by som do zadku nakopala, ja som dosť citlivá povaha, ale v tomto prípade by som posťahovala z netu parte a dala mu, nech si vyberie aké chce mať, nech vyberie miesto na cintoríne, truhlu a tak. Čo sa týka životnej poistky, nezakladaj mu ju, lebo nedostanete ani cent, nakoľko už chorý je, takže iba zbytočne vyhodíš peniaze...

17alexis
14. sep 2014

@butterfly333 A keď príde k rozumu, pôjde k lekárovi a nič vážne mu nezistia, tak potom mu tú životku sprav. Ľudia by mali byť zabezpečení, aby chránili svoju rodinu, ale nie iba manžel, ale aj ty.Držím palce, nech to dobre dopadne. 🙂

butterfly333
autor
14. sep 2014

@petrouchka no jemu to už dva roky rastie a veľkosť orecha a neboli ho to vôbec. Okrem iných príznakov a bolesti čo ma. Tak neviem no už sme sa dohodli a pôjde k lekárovi.

butterfly333
autor
14. sep 2014

@17alexis Ďakujem za podporu pomoc radu. Ďakujem dúfam že to bude v poriadku. A ja aj deti sme poistený.

masinka
14. sep 2014

@butterfly333 to ze to neboli, nemusi vobec znamenat, ze to je rakovina - kludne to moze byt len nejaka tukova hrcka alebo nieco podobne a vy vsetci ste si mohli usetrit 2 roky nervov keby isiel hned k lekarovi, na druhej strane ak hrcka boli,zial tiez nie je zarukou toho, ze to rakovina nie je. To ze "rakovina neboli" je len taka "ludova mudrost", ktora zial vobec nie je pravdiva.

butterfly333
autor
14. sep 2014

@masinka to že neboli som čítala v jednom článku čo písal úrokov lekár. Tak asi nejaka pravda na tom je. No dúfam že bude v poriadku.

masinka
14. sep 2014

@butterfly333 ked je to uplne malicke, tak to mozno pravda je, ale pri tych rozmeroch co pises....
poznam zenu, co si nahmatala bolestivu hrcku v prsniku, tiez sa utesovala, ze to bude OK, lebo ved rakovina neboli - uz ma za sebou pol roka chemoterapie a amputovany prsnik.....

chiccco
15. sep 2014

@butterfly333 moj manžel si nasiel taku malinku hrcku na stehne z vnutornej strany vyzeralo to ako malý vriedok vo velkosti hrášku,nic moc,nevenoval tomu pozornost,az asi podvoch rokoch sa to začalo zvacsovat,vtedy som ho nahnala k lekarovi okamzite.....tam mu to pozreli aaa ved to je len taka tuková hrcka....podkozny tuk,to nic nie je uistovali lekari...hrcku vyrezali,poslali na histologiu.....a po troch tyzdnoch prisiel vysledok zhubny nádor v najvyssom stadiu,......vraj pripravte sa na najhorsie.....ten sok neprajem nikomu,úplně som sa zosypala...najhorsie ze jeho nic nebolelo nic mu nebolo normálne pracoval,na nic sa nestazoval chlap plny energie s kopou konickou a zalub,vždy veselý plny energie.....nemohla som tomu uverit ze tento člověk ma zomriet len preto ze mal malý vriedok na nohe......zial lekari mali pravdu akonahle mu to vyoperovali začal mat problémy našli mu metastázy po celom tele....ZiL 10 mesiacov este....a lekari ??? Vraj ke by bol prisiel hned ......nedat rakovine sancu,lebo ta nevznikne zo dna na den,vacsinou su to roky......moj manžel mal nejaky sarkom tak sa volala ta forma rakoviny,vraj to vyrasta z kosti,dovtedy som o tom v zivote nepocula,mal 45 rokov......

butterfly333
autor
15. sep 2014

@chiccco Bože to je strašne úprimnú sústrasť. Muselo a aj musí to byť veľmi ťažké. Dúfam že ten môj ma posluchne a pôjde k lekárovi. Tiež to mal zo začiatku ako hrašok a teraz po dvoch rokoch je to ako orech . Tak dúfam že to nieje nič vážne.

zuzik16
15. sep 2014

@butterfly333 držím vám velmi velmi palce, viem že chlapi su tvrdohlaví a čo sa týka lekárov, tak sa stránia aj ked majú zdravotne problemy. môj svokor je tento prípad, myslel si že má rakovinu pečene, všetky, absolútne všetky príznaky sedeli, k lekárovi nešiel ani za svet a nakoniec príznaky odišli tak ako prišli a je ozaj zdravý a dodnes nevieme čo to vlastne bolo. on už sa sám zmieroval so smrťou, svokra mu kúpila nové tričko v tom období, tak ju ešte sfúkol, že on sa už dalšieho roka nedožije, že nečo zbytočne vyhadzuje peniaze, a hľa je chvalabohu stále tu a dúfam že aj velmi dlho bude. jeho rodičia tiež umreli obaja na rakovinu, preto chápem aj postoj tvojho muža, ale ja by to dva roky nevydržala žiť v takejto neistote. skús docieliť akýmkolvek spôsobom aby šiel k lekárovi, možno ešte lepšie by bolo, keby ste šli, trebárs aj dnes, na pohotovosť, je sviatok, ambulancie nerobia, skús ho zlomiť na to, ked pôjdete rovno k urologovi, hned vas poslu na oddelenie, bude sa všetko hýbať omnoho rýchlejšie ako ked pôjde k obyčajnému urologovi, kde sa zvyčajne treba ešte objednať atd....skus to nejako poriešiť a hlavne držím palce a vela vela zdravička 😉

zuzik16
15. sep 2014

@butterfly333 oprava ...ked pojdete rovno na pohotovosť do nemocnice, nie k urologovi...zle som to napisala

butterfly333
autor
15. sep 2014

@zuzik16 Ďakujem za podporu ja tiež dúfam že to nebude nič vážne. Sľúbil mi že pôjde k lekárovi tak som zvedavá či pôjde. A dúfam že bude v poriadku. Potrebujeme ho a hlavne deti.

zuzik16
15. sep 2014

@butterfly333 Aj ja dufam 😉 skuste to riešiť čo najskôr, čas je drahocenny...a keby to aj nedaj Bože bola rakovina, nikde nie je napísané že musí svoj boj prehrať. tento druh rakoviny je vraj dobre liečiteľný, tak treba len veriť a nevzdávať sa.
Ale stále dúfam, že to bude len niečo menej závažné.
Ešte ak sa môžem opýtať, on má akokeby 3 semenniky vedla seba, alebo jeden semennik výrazne zvačšený? pretože ak by mal zvacseny aj dvojnásobne, môže sa jednať aj o hydrokélu....

butterfly333
autor
15. sep 2014

@zuzik16 nie on ma akoby 3 sú dva normálne a z toho jedného akí keby sa oddelil a je tam ďalší ale vo vnútri v tom vačku miešku . Dúfam že som to dobre popisala.

hradnapani
15. sep 2014

@butterfly333 zivotnu poistku zakladat je uz neskoro. Aj keby sa mu nedajboze nieco stalo, poistovna vam to nevyplati, nie je padnuta na hlavu (zatajovanie zdravotneho stavu, plus rodinna anamneza, plus poistovne sa obvykle snazia vykrutit z tychto ukonov. Ako ja osobne nie som proti zivotnej poistke, ale velke oci nemam). Takze vo vasom pripade by to boli vyhodene peniaze, navyse ked mate dlhy.

On je dospely chlap, nepohne nim par volov. Hlavne by som teraz riesila tie dlhy, lebo toto je od neho este vacsia nezodpovednost. Rozhodol sa, ze radsej by umrel, tak ok, ale nechat zene a detom vedome dlhy a nic s tym neurobit, tak to je slabosstvo (povedala by som aj inak, ale nezasluzis si to). Porozpravaj sa s nim na tuto temu hlavne - ako budete zit, ked tu nebude.