icon

Manželovi sa spravila hrčka na semenniku

butterfly333
14. sep 2014

Môžete mi pomôcť poradiť. Môj manžel si asi pred dvoma rokmi našiel hrčku na semenniku najskôr veľkosť ako hrašok no dnes ako ďalší semenniku. No nechce ísť k doktorovi. Jeho obaja rodičia zomreli na rakovinu. Preto nechce ísť k lekárovi lebo vie čo to obnáša staral sa o mamu keď mala rakovinu chemoterapie. Nechce tak vraj skončiť. A nechce to vedieť. Má aj príznaky podobné viem nemusí to byť rakovina. No ako ho donútiť ísť k lekárovi čo robiť. On to radšej nechce vedieť. Nemáte niekto podobný prípad. Ďakujem.

zuzik16
15. sep 2014

@butterfly333 uz chapem..akokeby tri semenniky....joj budem na vas myslieť a modliť sa aby to dobre dopadlo 😉 a kedy ti slubil že pôjde?

butterfly333
autor
15. sep 2014

@zuzik16 zajtra zavolá a objedna sa uvidím kedy ho vezmú. To vyzerá ako keby z jedného semenniku vyrástol ďalší sú spojené dva ako keby vlasočnicami spojené. Tak uvidíme čo na to lekár. Potom samozrejme budem informovať. Som veľmi rada a vďačná za tvoju podporu pomoc radu. Aj keď mám sestry no s nimi sa nedá o tomrrozprávať. Škoda že nemám kamarátku ako teba isto si z daleka. Taká super by sme sa porozprávali o problémoch. Ďakujem

lenbea
15. sep 2014

@butterfly333 joj, nech len ide. ja by som mojho tiež neviem akými volmi musela ťahať k doktorovi. iba k zubarovi ide, ked je už ozaj zle. ale inak nie. a spytaj sa ho, čo by robil, keby mali deti take problemy a nechceli by isť, či by mu to nebolo luto. su taki tvrdohlavi dakedy

butterfly333
autor
15. sep 2014

@lenbea zajtra ide po lístok k lekárovi a objedna sa. Tak dúfam že to aj spraví pokiaľ ja budem v práci.

lenbea
15. sep 2014

treba ho povzbudzovať a chvaliť, nech to nevzda a že sa vôbec odhodlal. a vela sa modliť, aby to bol odobre a zvladali ste to.
@butterfly333

butterfly333
autor
15. sep 2014

@lenbea Ďakujem dúfam že to nič nebude a zvládneme to. Ďakujem.

zuzik16
15. sep 2014

@butterfly333 nemas vôbec za čo, ak chces môžme pokecať aj cez IP 😒

nemôže to byť varikokela? skus si niečo o tom pozret, ale to je asi ine trochu, to su take zhrubnute zily vedla semennika, tiež su spojene ako keby vlasocnicami...

butterfly333
autor
15. sep 2014

@zuzik16 čítala som si článok o tom no nieje to varikokela.To sú ako by žilky a sú za alebo nad semennikom. No on to ma na pravom semenniku a má to vedľa ako by vajíčko a na ňom rastie vedľa ďalšie ako dvojča. A sú tesne vedľa seba.

zuzik16
15. sep 2014

@butterfly333 aha...dakujem za vysvetlenie
držim palce a daj hned vedieť čo nove, aj kedy vas objednali a tak,...možno najdete aj urologa kde sa objednavať netreba, môj priatel bol u takeho, u nas v okresom meste mame dvoch kde sa netreba ani objednať a su to super odbornici...
odkial ste vy?

butterfly333
autor
15. sep 2014

@zuzik16 ja som okres Hlohovec. Sú tu dvaja no uvidím zajtrajšok aj tak tam musí zavolať. Určite sa ozvem.

zuzik16
15. sep 2014

@butterfly333 no skus, držim ti palce 😉

lussinda2
16. sep 2014

@butterfly333 no co objednal sa ten manzel k tomu urologovi? Drzim palce, aby to nebolo nic vazne.

butterfly333
autor
16. sep 2014

Zatiaľ neviem práve idem z práce. Uvidíme no on je aj tak v práci.

lucka_220809
16. sep 2014

@butterfly333 skus si zavolat na linku pomoci Ligy proti rakovine, kazdy utorok medzi 14:00-16:00 je tam urolog,MUDr. Hronak, ktory by ti mohol aspon nieco poradit. Telefonne cislo je tu : 02/52965148. Nevahaj a volaj! .. skoda ze manzel nesiel k lekarovi ked bola hrcka malicka, ak by to aj bol nador, pravdepodobne by mu odstranili semennik a bol by zdravy ako repa, fungujuci, plodny aj s jednym semennikom a mozno by nebola potrebna ani chemoterapia a podobne.
Zavolaj na tu linku....

malickaberuska
16. sep 2014

@butterfly333 Ak má rakovinu, tak ju už má. A jediná šanca je čo najrýchlejšia liečba. Tvoj muž má veľmi sebecký prístup. Kvôli rodine a tomu aby bol na svete pre deti čo najdlhšie by mal okamžite naklusať k doktorom. A bola by som v takomto prípade na neho zlá. Ak by sa do daného termínu neobjednal a neišiel k doktorovi, tak našiel by si kufre zbalené pred dverami. Nech ide prízrakom choroby trápiť niekoho iného. Proste musíš spraviť niečo radikálne, niečo proti čomu nebude mať na výber a bude musieť ísť!!!
Neviem kedy zomreli jeho rodičia, ale asi nezomreli tak mladí ako on, nie? Mladší ľudia vedia rakovinu zdolať lepšie ako starí ľudia. A mladým ľudom sa aj podáva lepšia a drahšia liečba ako statým. A každým rokom sa liečba nádorových ochorení zdokonaľuje.

nasta55
16. sep 2014

@butterfly333 uz davno mal ist ked je uz neskoro nikto nepomoze, rakovina je najlepsie liecitelna v skorom stadiu, drzim palce.

butterfly333
autor
16. sep 2014

@lucka_220809 ďakujem a čo im mám povedať? Že ma hrčku oni mi povedia aby išiel k lekárovi. A tam aj pôjde. Teda dúfam. A dakujem.

butterfly333
autor
16. sep 2014

@malickaberuska Jeho mama mala 48r otec 64. Dnes sa tam mal objednať len nie som s nim je v práci. Tak neviem čo vybavil. A dakujem za podporu a slová. Sú pravdivé.

butterfly333
autor
16. sep 2014

@nasta55 už dva roky ho prosím posielam k doktorovi. No dúfam že dnes sa objednal.

katkabg
16. sep 2014

@butterfly333 ajojmjoj povedz mu ze musi ist ved ma sve krasne deti....aj ja som sla dnes s tazkym srdcom na gyndu oo roku lebo som si pocas ovulaciue nahmatala malu gulkuv prsniku,nastastie sa zmensila a doktor mi ju dnes skoro ani nenahmatal povedal ze vsetko je ok ze kvoli hormonom sa mi niaaka zlaza zdurila....potom ma bolieva v podbrusku avsak nemamziadne mioimy ani cysty proste kvoli ovulacii mam vtedy bolesti tak mi oredpisal antikoncepciu nakolko mam aj panicky strach z otehotnenia....no a mne taaaaaak odlahlo ved mam male dieta a veru som si aj poplakala ked som si tu gulku vtedy nasla a som si povedala ze proste to takto nemoze skoncit....buduci tyzden idem aj na ster z krcka ale vraj sa nemam obavat pred rokom bol vysledok vyborny a dnes pri prehliadke nevidel nic znepokojujuce.....tak daj tatovi precitat co som ja napisala a nech sa vyberie aj on,joj nemusi mu nic byt moze mat aj herniu,zapal hocico....drzim palcek

butterfly333
autor
16. sep 2014

@katkabg ďakujem si zlatá dúfam že budeš aj ty v poriadku. Dnes si mal ísť muž pre výmenný lístok a objednať sa k urologovi. No keď že máme opačné zmeny on je teraz v práci a neviem čo vybavil a či niečo vybavil.

katkabg
16. sep 2014

@butterfly333 ja mam preto paniku vzdy lebo v rodine mame samu rakovinu a urcite aj moju dcerku kvoli tomuto budem mat vzdy jak pod mikrospokopom

katkabg
16. sep 2014

@butterfly333 vies sak jemu ani nemusi nic extra byt....no lenze to ze vlastne nevie comu je a stresy a vsetko to mu moze doviest ovela zavaznejsi problem :( mojej kamosky muz mal herniu presne tam kde tvoj muz normalne tam mal hrcku a nakoniec hernia a operacia,takze netreba hned paniku robit 🙂 a hej aj ja dufam ze bude vsetko ok zatial doktor mi vravi ze uplne je vsetko ok,lebo ja hned jak lahnem u nho a mu vravim,a krcok ako vizera,nemam tam rakovinu?A on hned ze co blaznis keby si maa rakovinu tak mas take bolesti ze sa kumne nedoplazis,a keby tam aj bolo nieco co tam nema byt,kedze chodit na prehliadky nema sa co ako zanedbat

butterfly333
autor
16. sep 2014

@katkabg to čo spominas je pruh no to môj muž nemá. Bojím sa čo to môže byť. Dúfam že nič zlé.

katkabg
16. sep 2014

@butterfly333 ako vies ze to neni pruh,pruh moze mat aj tam dolu v semennikoch

butterfly333
autor
16. sep 2014

@katkabg čítala som si o tom článok. A keby mal pruh isto to netrvá dva roky a mal by bolesti v bruchu čo nemá. Boli ho chrbtici a moči krv.

butterfly333
autor
16. sep 2014

No tak som to zistila muž ide v piatok k urologovi. Tak som zvedavá čo mu povie dúfam že to bude v poriadku.

katkabg
16. sep 2014

@butterfly333 neboj vsetko budee ok ak ak nie budu ho liecit a vsetkodobre dopadne,velaa surovej zeleniny ovocia,kupit odstavovac a odstavit aspo liter stavy nich a pit kazdy den ;)

butterfly333
autor
16. sep 2014

@katkabg on zeleninu a ovocie moc nemusí. No uvidíme čo mu povedia.

tofik
16. sep 2014

@butterfly333 mala by si ísť s mužom v piatok, aby si ho podporila a aby aj naozaj išiel. Ja mám takého tatina. Nemožme ho nikam dotiahnuť, všetko sa rieši až pohotovosťou.
Moj muž mal zo dňa opuchnuté vajko a bolesť v podbrušku. Ja som doma mala zrovna chripku a on ma nechcel plašiť, išiel sám k doktorovi. Mal rakovinu . Vyoperovali mu to, nakoľko bol mladý a nemal metastázy tak nebol ani na ožiaroch ani chemo . Ale teda starajú sa super. Dlho chodil každé tri mesiace na kontrolu, teraz každý polrok. Vraj sa to vie vrátiť aj na druhý semenník , tak preto. Som na neho hrdá, že išiel hneď k doktorovi. Keby sa to stalo mojmu otcovi, tak má semenníky po kolená a trpí.
Neviem ako tvoj muž, ale keď mu je jedno, že može umrieť, tak možno je trochu ješitný- može ostať impotentný, ak by to aj nebolo zhubné, ale neriešil by to. Nebol by to argument?