Máte gonartrózu kolien?

bubka35
30. jún 2014

Ahojte dievcata chcem sa spytat, ci ma niektora z vas skusenost s liecbou gonartrozy kolien. Mne sa to zacalo v poslednom mesiaci tehu a po porode sa to este zhorsilo, pribrala som len 13 kg. brala som aj doplnky vyzivy na vyzivu chrupaviek trocha to pomohlo. momentalne som po vysetreni u ortopeda, ktory potvrdil diagnozu, nasadil lieky na vyzivu chrupavky a rehabilitacie. Budu tie kolena este viac menej funkcne ako predtym? ci uz ta bolest zostane-hlavne chodenie do schodov, cupenie do drepu, sadanie na stolicku a pod...Dakujem.

zugas
3. dec 2014

Ahoj, ja som bola práve včera u ortopéda,pretože som rok po úraze,artroskopii a rehabilitácii,ale od leta mám tieto isté problémy ako ty,takže mi nasadil injekcie,výživu na chrupavku,lenže vravel,že s tým budem mať už stále problém,takže skončím asi zas na artroskopii,kde mi do kolena niečo vložia,aby sa mi chrupavka neodierala,ako teraz ☹

nutrimas
3. dec 2014

Dolezity je pohyb, aby sa ludovo povedane "klby premazavali" a neustale sa obnovovalo klbove mazivo. Moderna medicina sice tvrdi, ze chrupavka sa obnovit uz nedokaze, proces degenerativnych zmien sa da vraj len zastavit, avsak zastancovia alternativnych sposobo liecby, napr. aj tradicna cinska medicina, su opacneho nazoru. Nase telo ma uzasne regeneracne a samoliecebne schopnosti, len mu musime trosku pomoct. Velmi dolezitu ulohu zohrava aj vhodna strava, pohyb, celkovy nas zivotny postoj nielen k tomuto ochoreniu...
V strave prijimajte vela vlakniny, orechov, semien, vyhybajte sa mastnym, vyprazanym jedlam, podla moznosti aj muke, bielemu cukru, ktr. organizmus prekysluju a v klbovych strbinach sa vo zvysenom mnozstve usadza kyselina mocova, ktr. zhorsuje bolestivost klbov.
Pokial nie je prisun mineralov a vit, dostatocny z prirodzenej stravy, je vhodne doplnat ich formou prirodnych doplnkov.
Nasim klientov v nasom regener. studiu odporucame napr. makovy olej, ktr. vdaka vysokemu obsahu vapnika posobi preventivne aj voci osteoporoze, pozit. vplyva na kvalitu kosti, zubov, nechtov.
Biely cukor je vodne nahradit napr. brezovym cukrom alebo trstinovou melasou, ktr. sa odporuca prave pri klbovych ochoreniach.
Na podporu obnovy chrupavky je ucinny prirodny extrakt z duziny oliv s glukosaminom.
Vsetko su to prirodne prostriedky, bez vedlajsich ucinkov, najdete ich na nasom eshope, prip. tu na MK v PROshope.
Odporucame tiez Dornovu metodu, pri ktorej sa napravia pripadne nesumernosti dlzky oboch koncatin.
Z pohybovych aktivit je napr. velmi vhodne rehabilitacno-kondicne cvicenie SM system.
Viac o nom si mozete nastudovat na ofic. stranke Dr. Smiska, autora tejto metody, ktr. ma viac nez 30rocne skusenosti a prax s vysledkami: www.smsyste.cz.
V priapade otazok nas nevahajte kontaktovat, radi poradime.
Prajeme vela zdravia.
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
@zugas
@bubka35

djmarec
2. okt 2017

Ahojte.

62 rocna Pani v mojej rodine ma gonartrozu (teda tak aspon povedali doktori)
V tej rodine kde byva sa hodne moc konzumuje maso. Neskumal niekto vplyv masitej stravy na klby ? Vieme ze prilis masa moze sposobovat dnu atd.. skratka vsetkeho vela skodi to je jasne. Ma s tym niekto podobnu skusenost ?