icon

Máte rady na liečbu tenisového lakťa?

zuzanka560
13. máj 2024

Žienky, už pol roka chodím k ortopédovi, s tým, že mám zápal v pravej ruke, ide o tenisový lakeť. Máte niektorá nejakú radu, ako a čo Vám pomohlo?

zalka
13. máj 2024

@zuzanka560 mne pomohla terapia razovu vlnou a laserom u neurologičky čo sa tomu venuje. Pár sedení.

isis234
13. máj 2024

Mne pomohli Guna injekcie. Treba ich vybrať 4 po týždni. Platia sa. ZP ich neprepláca. Zisti koľko sa platí u tvojho lekára. Každý má inú taxu. Platila som 30€/inj. U iného lekára platili 15€/inj.

pribisanova
15. máj 2025
@isis234

Mne pomohli Guna injekcie. Treba ich vybrať 4 po týždni. Platia sa. ZP ich neprepláca. Zisti koľko sa platí u tvojho lekára. Každý má inú taxu. Platila som 30€/inj. U iného lekára platili 15€/inj.

@isis234 dobrý večer,prosím vás pichali vám ich do lakťa?boli ten vpich veľmi?

isis234
16. máj 2025
@pribisanova

@isis234 dobrý večer,prosím vás pichali vám ich do lakťa?boli ten vpich veľmi?

@pribisanova Guna inj. sa vpichujú do lakťa. Chodím odborníkovi- ortopedovi. On najskôr nahmatá, kde má vpichnúť. Trošku to zabolí ale potom úľava od bolesti. Dá sa to vydžať. Mám pevný lakeť. Predtým som neudržala v ruke ani fľašu vody.
Gunu 4x som vybrala i do kolen- lebo zrazu bolesť, neudrela som sa. Na další deň opuchlo a voda sa vytvorila. Po injekciách mám pokoj

pribisanova
16. máj 2025
@isis234

@pribisanova Guna inj. sa vpichujú do lakťa. Chodím odborníkovi- ortopedovi. On najskôr nahmatá, kde má vpichnúť. Trošku to zabolí ale potom úľava od bolesti. Dá sa to vydžať. Mám pevný lakeť. Predtým som neudržala v ruke ani fľašu vody.
Gunu 4x som vybrala i do kolen- lebo zrazu bolesť, neudrela som sa. Na další deň opuchlo a voda sa vytvorila. Po injekciách mám pokoj

@isis234 ďakujem nakoniec som si dala tu rasovú vlnu 5x tak uvidím ako nepomôže tak len obstrek.

isis234
16. máj 2025
@pribisanova

@isis234 ďakujem nakoniec som si dala tu rasovú vlnu 5x tak uvidím ako nepomôže tak len obstrek.

@pribisanova veriť, že pomôže

alica110
16. máj 2025

Hlavne to nezanedbaj, môj manžel to má už chronické, začal to riešiť neskoro a trápi sa už 6 rokov. Nepomohlo absolutne nič.

danusskaaa
16. máj 2025

@zuzanka560 bola som na terapii plazmy- 3krat mu pichol plazmu do lakťa. Bolesť sa zmiernila, ale bolo to kratkodobé. Na odporúčanie som skusila rázovu vlnu a tá zabrala. Bolesť riadna, týždeň som ešte skučala, ale potom akoby uťalo a bolesť zmizla.

pribisanova
19. máj 2025
@alica110

Hlavne to nezanedbaj, môj manžel to má už chronické, začal to riešiť neskoro a trápi sa už 6 rokov. Nepomohlo absolutne nič.

@alica110 ja to mám cca 1mesiac ale hneď som stým šla

pribisanova
19. máj 2025
@danusskaaa

@zuzanka560 bola som na terapii plazmy- 3krat mu pichol plazmu do lakťa. Bolesť sa zmiernila, ale bolo to kratkodobé. Na odporúčanie som skusila rázovu vlnu a tá zabrala. Bolesť riadna, týždeň som ešte skučala, ale potom akoby uťalo a bolesť zmizla.

@danusskaaa aj aj chodím na tu razovu vlnu mám 5 sedeni a bola už na dvoch tak verím že zaberie.

hopsas
19. máj 2025

@zuzanka560 ja som to mala a mne pomohla rehabilitácia konkrétne ked mi dávali do ruky elektrinu to bolo najefektívnejšie tie najhoršie bolesti to odstránilo do mesiaca

marusiao
20. máj 2025

mne pomohla rázová vlna

marianna1979
Včera o 11:51
@marusiao

mne pomohla rázová vlna

@marusiao votriem sa to témy.po akej razovej vlne si cítila úľavu.mna zaka 3a žiadna zmena.uz som mala aj 2krat obstrek ten na nejaký čas pomohol.ruka má bolí.uz celá aj rameno no ja manuálne dosť pracujem( v pekárni)a často dvíhal ozaj ťažké veci

zalka
Včera o 12:50
@marianna1979

@marusiao votriem sa to témy.po akej razovej vlne si cítila úľavu.mna zaka 3a žiadna zmena.uz som mala aj 2krat obstrek ten na nejaký čas pomohol.ruka má bolí.uz celá aj rameno no ja manuálne dosť pracujem( v pekárni)a často dvíhal ozaj ťažké veci

@marianna1979 bola som na 8 razovych... Potom postupne uvoľnilo... Neviem ci nie je kontraproduktívne keď dvihas ťažké veci, skus sa lekára opýtať a tiež ci by si nemala ortezou spevnovat lakeť počas liečby v práci, lebo lekár ta asi PN nenechá.

marianna1979
Včera o 13:20
@zalka

@marianna1979 bola som na 8 razovych... Potom postupne uvoľnilo... Neviem ci nie je kontraproduktívne keď dvihas ťažké veci, skus sa lekára opýtať a tiež ci by si nemala ortezou spevnovat lakeť počas liečby v práci, lebo lekár ta asi PN nenechá.

@zalka bola som po obstreku PN mala som vraj všetko zapálené celkovo šlachy,klby a to nemám problém len s lakťom.tie vlny mám mať 5 platila som si 60€ chodím každý 2tyzden nakoľko počas rannej smeny nemôžem. A tiež sa pýtam,či má to nejaký účinok na mňa keď idem ráno a poobede už mám ruky v robote v ťahu

isis234
Včera o 13:37
@marianna1979

@zalka bola som po obstreku PN mala som vraj všetko zapálené celkovo šlachy,klby a to nemám problém len s lakťom.tie vlny mám mať 5 platila som si 60€ chodím každý 2tyzden nakoľko počas rannej smeny nemôžem. A tiež sa pýtam,či má to nejaký účinok na mňa keď idem ráno a poobede už mám ruky v robote v ťahu

@marianna1979 porozprávaj sa so svojím lekárom. Počas injekcií by si mala byť na PN.
Mne pomohli Guna injekcie. Treba vybrať 4..po týždni.
Zisti kde aké majú ceny.
Tu sú rôzne.. u ortopeda aj u reumatologa. od 15€, 18 €, 30 €

zalka
Včera o 14:03
@marianna1979

@marianna1979 no skus sa spýtať na tu PN, ja som chodila 1x týždenne k neurologické na razovu vlnu, nebola som PN ale ja som mala administrativnu prácu cize ľahkú, len som dávala pri PC pozor na ten lakeť a ešte premýšľam, tuším hneď po razovej mi aplikovala aj laser na lakeť...
A doma som si i ľad prikladala. Obstreky som nemala.
Kamaráta riešil lekár klasický, skončil s lakťom v sadre ( aby mal kľudový režim), tiež namáhavo pracoval.