Máte skúsenosti s chorobou Cushing syndróm?

2. máj 2020

Ahojte.
Prosím vie mi niekto poradiť kto má s touto chorobou skúsenosť.
Môjmu partnerovi diagnostovali túto chorobu. Má neshubny nádor v mozgu, za 2-3 týždne ho budú operovať vo vojenskom nemocnici v BA. Moja otázka je to, že kto mal túto chorobu, alebo pozná niekoho kto trpel s tým, že po operacie prestali jej ťažkozti, ktoré spôsobý táto syndróma a približne po akej dobe? Ako to znášal, akú liečbu musel absolvovať po operácie, proste som zvedavá na všetko.
Ešte by som pripomenula že kvôli tomu má aj vážnu osteoporózu, problém s obličkami, kožné problémi a aj ine ťažkosti.
Ďakujem ak mi niekto poradí.

janetinka27
2. máj 2020

ahoj ja som pred 2 rokmi mala podozrenie na cushinga,mala som aj vysoky kortizol.robili mi sono nadobliciek,ale tam sa nador nenasiel. nakoniec dr usudila ze ten kortizol mam vysoky zo strachu pri odbere krvi,mam totiz syndrom bieleho plasta. pojdem znova na odbery,budu mi ten kortizol sledovat.
vtedy som si o tom vela studovala,aj v anglictine. ako som pochopila,moze sa to vratit,ale nemusi. ale po operacii by malo nastat rychle zlepsenie. je aj dolezite,ako dlho tuto chorobu ma,lebo pocas nej dochadza kposkodeniu zdravia.
a mal aj niektore fyziologicke prvky cushinga? mesiacovita tvar, zvacsena sija, zhrbrene drzanie tela,brusne vyrazne strie,tenka koza, hyperglykemia a pod?

autor
2. máj 2020

@janetinka27 bohuzial vsetky priznaky má. Ma aj zlomenu chrbticu

janetinka27
2. máj 2020

a ako ho budu operovat? cez nos?
verim ze sa mu zlepsi stav,musite dufat,hlavne je ze sa mu uz nebude viac poskodzovat zdravie.a ako mu na to prisli ak sa mozem opytat? nebojte sa,budu ho sledovat,myslim ze vela cushingov sa neodhali a ludia zbytocne trpia,uz len to,ze mu to objavili je mala velka vyhra.

autor
2. máj 2020

@janetinka27 ano budu ho operovat cez nosa. Za tie poslwdne.dva roky vzdy mal niaky zdavotny problem. Ale tie posledne tri mesiace su katastrofalne. Pred dvoma tyzdnami ho poslali do BA na Heydukovu na vysetrenie. Tento tyzden bol na Kramaroch, a tam jej povedali ze aky problem ma konkretne. Ale velmi velke bolesti ma. To sa ani neda opisat ze ako sa trpi. Bolest svalov, opuchnute nohy a este aj ine problemy.

kiki68
2. máj 2020

Inak na cushing su lieky, ako je to dryak, ale do operacie mozno udrzat stav. Ja viem, ze su tie iste pre vet medicinu ako pre ludsku. Hlavne bude dobre ked odstrania pricinu a prestane to produkovat kortizol

janetinka27
2. máj 2020

je to pre vas tazke,vydrzte.urcite sa to zlepsi, aj bolesti ustupia.ano cushinga mavaju napr.aj psy.
drzim vam palce a zelam skore uzdravenie a zlepsenie stavu.