Máte skúsenosti s liekom Beloretin na liečbu akné ?
Dobrý večer prajem.
Chcela by som sa opýtať ci tu je niekto, kto má skúsenosti s liekmi Beloretin na akné.
Po neúspešnej lokálnej liečbe mi kožná doktorka predpísala tieto lieky, tak som zvedavá či má niekto nejakú skúsenosť s nimi.
Vopred ďakujem 😊
@keissy111 ahojte
Ja som dlhé roky bojovala s akné. Samozrejme mi moja kožná lekárka predpisovala rôzne masticky, na mesiac mi dala antibiotika ale opäť sa mi akné vrátilo. Skúsila som iného kožného lekára, ktorý mi nastavil diétu. Nejedla som múku, mlieko... Nepomohlo. Po návšteve tretieho kožného lekára som sa rozhodla pre liečbu tabletkami. Odporučila mi to kožná lekárka ako poslednú možnosť. Kožná lekárka mi predpísala práve beloretin. Bola som oboznamena s vedľajšími účinkami. Taktiež mi doktorka povedala, že liečba bude trvať polroka. Začala som v novembri 2019. Musím povedat, ze prve 3 mesiace som nevidela žiadne výsledky. Skôr zhoršenie. Suché a popraskané pery som mala neustále. V každej bunde som si nosila masticku na pery 🙂 da sa to zvládnuť. Po asi 3/4 mesiacoch som videla zmeny. Dôležité je pleť hydratovat a čistiť každé ráno aj večer. Moje akné som mala najviac rozšírené na lícach. Mala som veľké zapálené bolestivé vyrážky.
Čo odporúčam je vydržať. Dobojovať to a netrápit sa kvôli pleti. Každý máme nejaký problém ale toto nie je koniec sveta...
Čo sa týka liečby, na začiatku som brala tabletku večer. Neskôr po testoch som brala ráno beloretin 20 a večer 10. Samozrejme po ďalších mesiacoch som klesala s dávkou. Každý to ma nastavene inak podla veku a hmotnosti! To vám nastaví lekár 🙂
Co sa týka súčasnosti, od augusta 2020 beriem tabletku len 2 dní v týždni. Suché pery už nemám a je to len preto, aby si telo zvyklo na to ze liek postupne vysadzam.
Silno vám všetkým držím palce a ja osobne neľutujem liečbu týmito tabletkami.
Pleť mam úžasné hladkú, jedine co mi ostalo sú fľaky a jemne jazvicky..
Na začiatku som sa bála vedľajších účinkov a preto som do toho nechcela ísť. Ale oplatilo sa.
Ak máte nejake otázky, kľudne odpoviem.
@dtiii ahoj prosim tá ak to tak čítam tak tebe tiež povedala ,že liečba je na polroka ? Ja to mám teraz tak je z toho polroka dojedam 1 mesiac a to som už v polke a potom mi povedala ,že 3 týždne nebrať týždne brat a takto pokiaľ nezoberiem posledne balenie. Lenze ja neľutujem ti liečbu ja mám len obavy z toho ,že keď ich prestanem jesť úplne ,že sa mi to akné vráti.
A mne dala masticku na jazvy a na fľaky lebo ja som to mala a ešte aj mám dosť škaredé ale ja hovorím ,že to čo mi ostalo to je uz najmenej.
@romana1110 tak asi každý doktor to nastavuje inak... Ja teraz posledné balenie vyberám od augusta. Čiže si dám každý utorok a piatok ráno tabletku. Toto by malo byt posledné balenie... Čiže v decembri by som mala skončiť. Tiež som rátala s tým že to bude liečba na polroka, ale na pleti som mala stále zapálené akné.. Tak preto mi to predlžovala. Momentálne už mám naozaj hladkú pleť a netvorí sa mi nové akné 😊
A to co píšeš.. Ze sa bojis aby sa ti to nevrátilo.. Taky strach mam aj ja. Ale tak to ti nikto nezaručí.. Ja budem pevne veriť, že tento boj sme zvládli a už sa nám to nevráti....
@dtiii však to ,že každá to nastavuje inak .. mne dala dve balenia jedno čo mám dobrat celé a jedno čo mi dala na vysadenie . Ja by som mala končiť podľa toho čo som počítala tak v marci uvidím čo mi povie.
Práveže ja som bola milo prekvapená keď mne to začalo účinkovať po mesiaci hlavne tie zapálené . Tie boli neskutocne bolestivé ani som sa toho nemohla chytiť a keď som to umývala tak som až plakala ale od bolesti. Ja ďakujem ,že sú to už len spomienky, nejaké jazvy a fľaky. Lenže ja som mala problem s perami. Mne opuchli ,mokvali to ,že som ich mala suché s tym som počítala a skoro som prišla o kontúry pier . Však to ,že to nik nezaručí ,že sa to vráti alebo nie . Tak ako píšeš aj ja dúfam ,že sme ten boj vyhrali ...
@simm456 ja som najprv aj išla ku gynekológovi, a aj mi predpísal antiku. Ale nevybrala som si recept a obrátila sa na kožnu lekárku s tým, že aj keď mám partnera, tak odmietam brat antiku. Pretože ju nebudem brat ani potom.. Ja osobne ju nechcem nikdy. Tam vlastne ide o to, že ak by žena ostala tehotná, tak to dieťa môže mať rôzne zdravotne problémy, Napr razstep chrbtice.
A po konzultácií s koznou lekárkou sme sa dohodli tak, že budem chodiť každé dva mesiace na krv (kvôli pečenovym výsledkom) a donesiem jej aj tehotenský test, aby si to teda zapísala.
Otázne je, ci by aj iný kožný lekár na toto pristúpil.
Ale samozrejme je to tvoje rozhodnutie a ty podpisujes papiere ohladom užívania beloretinu 🙂
Držím ti palce v liečbe a určite si nakup masticky na pery😅❤️
@dtiii perfektneeee.....⭐⭐⭐⭐⭐
@dtiii ahoj. Presne takáto pleť ostala aj mne po liečbe len jazvičky a fľaky ale ja este mám mikrodavku. A mne dala kožná masticku na tie fľaky a na jazvičky vidím tam nejaké ústupky pomaličky .
@simm456 ahoj. Mne povedala tiež ,že by boli najlepšie ale ja som odmietla . Na krv som chodila každý druhý mesiac ale mne robila všetky vyšetrenia .
@romana1110 aku masticku na flaky ti dala? Resp.zabera aj na jazvicky?
@zuzankkaa1 ahoj. Dala mi Rozex krém ako fľaky stále mám ale nie také veľké aké som ich mala . Na som ich mala cez celé líca . Pomaličky mi to ide ale úplne ,že pomaly a aj pár jazviciek ale to len tie najmenšie čo som mala
@romana1110 aha,dakujem,idem.nastudovat....
@simm456 ak si prečítaš pribalovy leták, myslím že to tam bolo... Je dosť riskantné ostať tehotna aj polroka po liečbe kvôli zdraviu dieťatka. Takže ja osobne by som určite počkala aj dlhšie... Možno 3/4 roka? Dajme tomu... Skus si ešte o tom radšej prečítať, ale mne to kožná niekoľkokrát zdôraznila, že je potrebné dávať pozor aj po liečbe tabletkami 🙂) takže ako si sa pýtala, keď doberieš tabletky, tak by to malo byt v poriadku ❤️
A aj mne ponúkala kožná masticky na pleť ale to som si už naštudovala sama a používam séra od The ordinary a umyvam pleť vždy vždy ráno aj večer 🙂 plus skúšam rôzne krémy a čo mi sadne, u toho ostanem 😊 držím palce pri liečbe
Inak ešte som si spomenula, že som mavala dosť suché oči.. A to mi len doktorka odporučila vtedy nejaké obyčajne kvapky. Ty sa možno s tým nestretnes. Len ak náhodou, aby si bola prípravena 😊
@simm456 toto by aj mňa zaujímalo. Keď čítam ten prívalový leták tak tam je,že jeden mesiac po liečbe nemôžeš ostať tehotná . A čo som sa bavila zo známym tiež doktorom tak mi povedal tiež ,že mesiac sa to drží ešte v tele ale aj záleží na organizme.... Ja tiež nepatrím medzi tie najmladšie a bábo by som tiež už chcela ale musím počkať lebo mi začala mikrodavka a po liečbe chcem počkať ešte a hlavne uvidím čo mi povie kožná .
@dtiii ahoj chcem sa spýtať po akom dlhom čase si videla nejaké zmeny. Ja beriem lieky mesiac aj niečo a pleť sa mi zhoršila, nevidím žiadne výsledky, každý deň sa trápim a som nervózna z toho a už naozaj neviem čo mám robiť😭☹️. Vysadila som sladké, slané, nepijem sladené napoje iba vodu. Používam prípravky z lekárne ale už som naozaj zúfalá. Mám suchú pleť a pery ale akné nemizne ani sa nelepší..
@lauri2203 ahoj, ako som aj ja písala vyššie... Pleť sa mi po začiatku liečby tiež zhoršila. To mi povedala aj kožná, aby som to očakávala.. Tiež som nebola nadšená, keď za mesiac som to mala ešte horšie ako na začiatku. Ďalší mesiac tiež hrôza. No koncom tretieho mesiaca to začalo byť omnoho lepšie. Pamätám si, že v ďalších mesiacoch som mavala horšie a lepšie dni s akne... Stále som sa nevedela zbaviť veľkých zapálených vyrazok. Preto moja liečba trvala tak dlho... Kožná sama povedala, ze akesi to je u mňa zdlhave.. Ale oplatilo sa!
A mesiac je naozaj krátko... Určite poctivo užívaj tabletky a sústred sa na hydratáciu pokožky! To pomohlo mne osobne🙂 nevysusat pleť ale hydratovat.
Ďalej odporúčam nechytat si pleť. Ja viem, ze sa mi to ľahko hovorí, ale naozaj to pomáha. Nedávno som našla na internete také naplaste na akne. Skúste vyskúšať to. Na noc alebo aj na deň si vyrážku prelepite (nie je to vidno) a náplasť akokeby absorbuje ten zápal a zmizne aj ta biela čiapočka z vyrážky...
Skúste na to pozrieť, je to značka cosrx (presnejšie => acne pimple master) majú to napr na notino
Pevne verím, že ti tabletky pomôžu! Drz sa ❤️
@dtiii aha jasne chapem, určite radšej počkám a nebudem sa nikde ponáhľať s dieťaťom🙂
A ano to aj mne hovorila že by som si mala pri liečbe kúpiť umelé slzy😁tak možno ich aj budem potrebovať veď uvidim sama😊
Inak a myslíš že teraz keď ešte nemam antikoncepciu predpísanú, kvôli tomu že doktorka je v karantene do stredy, tak by som mohla brať tie tabletky aj bez nej zatiaľ? A proste potom keď už budem mat antikoncepciu za ten týždeň tak by som brala obidve naraz..
@simm456 určite môžeš brat tabletky aj o týždeň skôr... ☺️len naozaj je hlavné to, aby žena neostala tehotná
Tak pokiaľ si toto ustrážiš ten týždeň, všetko bude v poriadku 🙂
Možno to bude aj pre telo lepšie (ak začneš najprv s jednými tabletkami a postupne s druhými - nebude to taky šok pre organizmus) - podľa môjho osobného názoru 😊
Ahojte. Má niekto prosím vás skúsenosti s užívaním lieku + aktívny šport? Pretože hrám futbal a bojím sa že budem mat oslabené kĺby a svaly a budem mat horšiu kondíciu... tak by má zaujimalo že či niekto nemá takuto skúsenosť. Za každú odpoved dakujem!
@anoano123 Ja som pravidelne cvičila a cítim a som bolesť kolien a neustála bolesť lýtok
@dominika426 akú vysokú dávku si mala, mne dala 30mg na 7 mesiacov, začínam dnes a mam z toho hrozný stres, stále to odkladam , zrejme si to supnem az pred spaním 😀
Ahojte, liek beriem 3ti deň. Chcem sa spýtať, kedy sa začali prejavovať nežiadúce účinky ? Zatiaľ mám 20mg na deň do januára a potom mi zvýši dávku, nech liečbu do leta dokončím.

@tanika jasneee ja som mala ale asi iba mesiac to potenie ale neviem povedat ci to bolo iba z tohoto kedze som musela zacat brat antiku... A celkovo ja mam problemy so spankom cize neviem povedat ze ci som spozorovala nieco nove