Máte skúsenosti s liekom Beloretin na liečbu akné ?
Dobrý večer prajem.
Chcela by som sa opýtať ci tu je niekto, kto má skúsenosti s liekmi Beloretin na akné.
Po neúspešnej lokálnej liečbe mi kožná doktorka predpísala tieto lieky, tak som zvedavá či má niekto nejakú skúsenosť s nimi.
Vopred ďakujem 😊
Ahojte, včera som začala užívať Beloretin a chceela by som sa spýtať ci ste počas liečby naďalej používali produkty na pleť ako predtým. Myslím tým napr. Kyselinu hyauronobu, salyciovu, exfokiačné masky.... 🙂
@22basa00 ja jediné čo som mohla používať a čo mi sadlo je modrá biorderma a bambucke maslo a to používam doteraz .. nič vaic skúšala som aj zmenu ale vyhodila som sa tak som sa vrátila ku klasike
@tanika
@tanika Zdravým vás dievčaa ja beriem tieto tabletky pomalí pol roka a som veľmi veľmi spokojna !! Trpela som do 15 rokou a bojovala som každý deň zmojou rutynou ktorá mi zneprijemňovala život a veľmi som sa hambila za moju tvár 🙂 Výskušala som všetko od každého jedného krému no ždiadnu zmenu som nevidela 🙂 po roku som znova poprosila kožnú doktorku aby mi určila liečbu formou tabletiek tak nieko som ju presvedčila čo si nebola istá lebo su veľmi silné a nie kážda žena ich môže užívať 🙂 .Ako prvé som bola u ginekologa a samozrejme aj mi brali krv či ich môžem užívať a až po potvrdení mi ich predpísala 🙂 prvé tri mesiace boli hrozné skôr aj preto lebo som ich začala brať počas leto čo mi teplé počasie ešte viac vysušovali pery okolo oči a hlavne ruky aj krk . To boli vedliajšie učinky ale nevzdála som sa a užívala som ich 2 krát na deň . POMALÍ po troch mesiacou vedlajšie účinky začali sa strácať a každým dňom som videla ako sa mi pleť dáva do poriadku akné sa strácalo 🙂 bola veľmi ráda že konečne som sa toho trápenia zbavila a terás mám krásnu čistu tvár dočakala som sa toho v 24 rokou 😂 Naďalej užívam tablety ale len jednu na deň a na noc si natieram krem differine 🙂 Odporúčam je to najlepšia liečba a hlavne učína !! Počas menštruacie sa mi pleť nemení ani náznak ani jedno aké som spokojná 🙂 po tejto forme liečbi by sa akné znova vytvaráť by nemali 🙂 kto neskúsi nepochopí 🙂 a tie vedlajšie účinky niesú až take na nevydržanie ako niektoré píšu 🙂
presne ako pišeš , ja som zatial vybrala iba jedno balenie beriem to cca 3 tyzden teraz a uz citim strasne suche usta ale ked mam jeleni loj tak ich nemama vobec suche len si ich tak citim , a ja mam este v nose ako keby chrasty porobene , to je tiez take neprijemne ale da sa to vydrzat.... ale tiez uz vidim zmeny ze sa nerobia nove vyrazky alebo na licach vidim ze jemne jazvy mam zahojene .. ale inak ja pouzivam rovnaku kozmetiku ako doteraz a nemam vysusenu plet tak mozno kazdy ma nieco ine ale usta mame asi vsetky suche 🙂 takidem pokracovat a uvidim dalsie tyzdne a hlavne aj pri menstruacii lebo vtedy som mala vzdy horisu plet
Ahojte, bral som isotretinoin (aknenormin) presne pred 13 rokmi, akne sa mi zacalo vracat pred par rokmi (cca 2-3) a postupne sa zhorsovalo, preto opakujem liecbu (beloretin). Zatial 20mg a ak odsuhlasi doktorka, na tejto davke by som chcel zostat. Uzivam presne mesiac. Drzim palce vsetkym!
@mardzoo ahoj
Brala som roacutane asi pred 6r presne 6mes. Pleť som mala krásnu hneď, ale max 2roky. Potom sa zhoršovala tak som išla zas do toho.
Beloretin som teraz dobrala pred týždňom.
1rok 13200mg . Pleť ma co to za sebou. Akné nemám ale fľaky škaredé . Ešte vysušená taka odšťavená. Držím nám všetkým palce. Dúfam to tento x vydrží do navždy;)
@absolutka Ahoj ja beriem cez mesiac a sucha som bola len prve dni a teraz vobec mam krasnu plet ale davam si aj sera a kremy mozno nepouzivas vhodne pre plet , skus ine vyskusat , ja mam len v nose cgrasty a suche usta nic ine tvar mam krasnu hebku a hlavne si davam stale nejake masky na tvar skoro kazdy den
Dievčatá držím palce. Ja som už skoro 2 roky po liečbe a tvar mám krasnu (klop klop) sem tam sa stane ,že sa mi spraví nejaky pupacik ale to len preto lebo zjem to čo som nemala ... Skončila liečba a cca tak o 3 mesiace som ostala tehotná . Veľmi som sa bála aj som volala kožnéj všetko a povedala mi ,že sa nemám čoho Bad lebo tie lieky už žiadny účinok nemajú .. tak pre istotu som chodila po vyšetreniach a sonach či je bábo zdravé a je zdravé ....
Liečba mi veľmi pomohla a ja len doporučujem stále si tvár natierať keď ucítite ,že je suchá stále mať pri sebe nejaký krém alebo niečo čo používate . Vždy nejaky dobrý mastny balzam na pery.... Mne kozna povedala ,že natierať natierať natierat .. a hlavne keď sa objaví nejaký pupak tak nevytlacat lebo po tejto liečbe hneď zmizne !.. ja som mala už ku konci problémy ,že mi vyvolávali tie lieky silné migrény ale stálo to za to ... Pred pár týždňami som bola u kožnéj (chodím tam aj s malým) a sa má pýtala čo a ako aj mi dívala tvár a povedala ,že je to super zahojene všetko ! A mne dlho trvalo zakedy som natrafila na kozmetiku , ktorá mi sadla... Vyskúšala som hádam všetko . Teraz používam modrý gél Bioderma a bambucke maslo ako krem ...
Mala by som používať aj od kožnéj ktoré mi dala ale nepoužívam...
@27saska10 ja už mám dávno po… 😁 ale teda asi 3/4 roka som brala lieky.. najprv nižšia dávka, potom vyššia a potom zas nižšia a vysadila som 😊 pleť sa nedá porovnať … dnes mám krásne hladkú a akné len sem tam…
sice to bolo náročné ale zvládla som to (pozrite staršie príspevky k diskusii, pridávala som aj fotografie pleti)
Ahojte, užívam Beloretin od konca Januára, pleť sa mi zlepšila už po mesiaci, mám klasické vedlajsie ucinky ako su suché pery, červená pleť, pociťujem však aj zväčšené prsia a zmena váhy. Posledný mesiac sa mi však začal tvoriť na rukách ekzém, posledný týždeň sa to zhoršilo a začala sa tvoriť akoby alergia na rukách v podobe malých posiatych vyrazok. Najskôr som používala excipial ten má však začal štípať. Na odporúčanie pani doktorky používam teraz Cerave modry krém. Vidím zlepšenie, no vyrážky sa stále tvoria na rukách. Vysadiť lieky je vraj ešte riskantne, tak sme znížili dávku na 20mg ráno. Viem, že slnku sa musím vyhýbať a natierať spf, no doteraz som ani nechodila na slnko s kratkym rukavom. Máte niektorá skúsenosti s takýmto problémom na rukách? Ďakujem
@tezareza545 ja som mala tiež svrbenie viacerych časti tela .. ale inak tvar mám teraz dokonalú ja som veľmi spokojná
@tezareza545 ja som nemala taketo problémy, jedine som mala suche pery ale nie dako extra ze do krvi... Brala som ich od augusta myslim zee do decembra. Na začiatku som bola skepická lebo som mala pocit ze sa to zhoršuje. Ale tetaz absolútne žiadny problém a nezostali mi ani jazvy 🤗 tebe možno zostáva len vydržať kym doberies lieky a postupne prejde aj ekzem
nemáte niekto na predaj duac gel alebo epiduo alebo podobné produkty?
Ahojte,dcera začala brať beloretin ,už druhý mesiac a boli ju chrbát.Mal niekto podobnú skúsenosť?dakujem
@martinka1103 jasne, cele telo klby a vsetko este aj po douzivani ale to uz neviem kolko.
Darovali ste pri týchto liekov aj krv?
Ahojte. Dcéra začala užívať beloretin ráno 20 mg, večer 10 mg. Lekárka hovorila, že na úplné vyliečenie je potrebné užiť 120 mg na kilogram hmotnosti. Aj vy ste to tak dlho užívali? To nám pri takomto užívaní 20+10 denne vychádza na skoro 8 mesiacov.
Ahojte. Dcéra začala užívať beloretin ráno 20 mg, večer 10 mg. Lekárka hovorila, že na úplné vyliečenie je potrebné užiť 120 mg na kilogram hmotnosti. Aj vy ste to tak dlho užívali? To nám pri takomto užívaní 20+10 denne vychádza na skoro 8 mesiacov.
@kyara666 ja som to brala asi pol roka ale už neviem presne koľko mg. Chodila som každý mesiac na kontrolu a z toho mi každý druhý brali krv. Podľa mňa sa aj dĺžka bude odvíjať od toho aké rýchle budú viditeľne výsledky a krvné výsledky. Každopádne držím palce 😉
@kyara666 ahoj
Prvý x som brala 6mes a vrátilo sa mi akne po 2rokoch
Tak som to mala asi krátko.
Druhý x rok a presne mi to počítali podľa váhy aby to bolo dosť .

@jankara5 ja som zacala uzivat 2 tyzdne po zvacseni a vsetko ok 🙂