icon

Máte skúsenosti s príznakmi podobnými tetánii?

dominika1396
10. mar 2025

Ahojte už mesiac pociťujem ťažkosti ako bolesť medzi lopatkami, tupá bolesť na hrudi, dýchavičnosť, zvýšený tep, tŕpnutie prstov na ľavej ruke sem tam aj ľavej nohy, slabosť. Jeden večer, keď som si ľahla do postele prišla na mňa dýchavičnosť, vysoký tep, musela som sa poprechádzať po byte a pomalý dýchať aby to prešlo(už som si myslela, že infarkt). Ťažký deň, mám 5 mesačného syna, na ktorého som sama, priateľ robí celý týždeň do roboty chodí iba na víkend ale okolo malého mi nepomôže a v ten deň som sa veľmi rozčúlila z neho a kvôli nemu a večer prišiel tento záchvat.
Bola som na pohotovosti povedali, že to mám z chrbtice brali krv crp som nemala zvýšené. Potom som bola aj u môjho obvodného doktora povedal, že nedostatok draslíka. Dal mi užívať magnerot a kaldyum. Užívam pár dní zatiaľ nepomohlo. Na ďalšej kontrole určite chcem pýtať testy na tetániu.
Chcem sa spýtať máte to tiež niekto? Veľmi sa bojím aby to nebolo niečo horšie, keďže mám syna malého. Ďakujem za všetky odpovede.

susano
10. mar 2025

@dominika1396 mávam podobné stavy a diagnostikovanú tetániu. MagneB6 to zvykne poriešiť. Keď mám zhoršené obdobia, neurologička mi predpisuje lieky.

dominika1396
autor
10. mar 2025

@susano ďakujeme za odpoveď. Možno to mám aj od krčnej chrbtice ak je nejaký nerv zablokovaný. A cítim aj pichnutie pri srdci, môj to pripisuje draslíku, ale napríklad od včera cítiť také ťahanie na krku a dnes bolesť sánky pri ušiach tie svaly tak neviem či som zle alebo málo spala, že som taká vyčerpaná. Po magneB6 vám to prejde?

saruska1111
10. mar 2025

Mala som to aj ja dg panicka porucha a test na tetaniu mi vyšiel tiež pozitívny bohužiaľ 😒 teraz užívam AD už je o veľa lepšie

unicornlady
11. mar 2025

Skús si dať aj štítnu žľazu vyšetriť.

frzeiovn
11. mar 2025

Mne tiež zistili po TIA ako som bola v nemocnici, presne stresové situácie už nezvládam, bolesti chrbta, ale to mňa už dlho, taká som bola náladová, depky, premýšľanie...tiež mám doma tri deti a mám brať magnézium a B, ale nie veľmi pomáha...niekedy ani medzi ľudí nemôžem ísť a v práci hotová katastrofa...

dominika1396
autor
11. mar 2025

@unicornlady môj doktor povedal, že to nevyzerá na štítnu ale budem pýtať ďakujem

dominika1396
autor
11. mar 2025

@saruska1111 budem pýtať testy aj na tetániu ďakujem

dominika1396
autor
11. mar 2025

@frzeiovn ja mám 5 mesačného syna a proste sú tam myšlienky kadejaké bojím sa veľmi ale snáď to nie je nič vážne a ešte aj podpora od priateľa mi chýba a z toho celého som na nervy a potom mi býva zle

falbala132
11. mar 2025

beries nejake vitaminove doplnky? mne sa tak prejavovalo predavkovanie vitaminom B6

dominika1396
autor
11. mar 2025

@falbala132 femibion 3, vitamín C a teraz magnézium a draslík

susano
11. mar 2025

@dominika1396 toto, čo spomínaš teraz, znie ako zablokovaný nerv. Mne pri operácii ruky pricvikli nervy a keď ju dvíham nad hlavu, tak okamžite tŕpne a točí sa mi z toho hlava. Mohla by to byť kľudne tá tetánia, tam horčík zaberie, alebo ten nerv, alebo aj nejaká úzkosť/panika. Držím palce pri zisťovaní.

dominika1396
autor
11. mar 2025

@susano ďakujem dúfam, že čím skôr nato prídeme čo to môže byť, lebo je to náročné fungovať na 100%