Menierov syndróm - liečba

sunrise99
19. sep 2020

Ahojte, ktorí mate menierov syndróm ako zvládate normálne fungovanie? Mate aj lieky a co vám zaberá keď príde záchvat?

panelacikova
19. sep 2020

@sunrise99 kedysi dávno u mňa skúmali, či nemám práve túto diagnózu... napokon usúdili, že nie... môžem sa ťa opýtať, aké máš príznaky? Ďakujem

sunrise99
autor
20. sep 2020

@panelacikova náhly výpadok sluchu v jednom uchu, hneď mdloby a točenie, pocit ako v ťažkej opitosti, následne vracanie a celé to trvá 3-4 hodiny. Pri zmene polohy ihneď zvracanie. Teraz som v pokročilom štúdiu tehu, ale zaujíma ma ci to môže vymiznut...

renata1405
20. sep 2020

@sunrise99 ako prva pomoc kinedril najlepsie nato zabera infuzia v nemocnici tento syndrom sa lieci u neurologa su nato lieky na predpis

20erika07
20. sep 2020

@sunrise99 ja som to mala 1x a dufam sa mi to uz nestane, bolo to hrozne. Ale ja som dlhodobo podcenovala problem s usami ,neriesila som odborne zapal ,len volnopredajnymi kvapkami. Az raz sa mi toto stalo a ja som myslela ze to je moj koniec, ze som asi porážku dostala, vobec ma nenapadlo ze to je z ucha.
Bola som 5dni na infuziach , na CT mi este zistili zuzenu lavu tepnu, tak zle prekrvenie, to vsetko s tym suviselo.
Stalo sa mi to v r.2017, odvtedy som uz mala zas tie iste problemy s usami ako predtym, ale na zavrat a prekrvenie som dostala lieky tak ak sa zacinam citit nejak zle dam si tieto lieky, vacsinou len na prekrvenie .
Asi 5x za 3roky som si ich dala.
Uz by som ten hrozný stav nechcela v zivote zazit....

sunrise99
autor
20. sep 2020

@20erika07 je to strašné. Ja v priebehu 2 týždňov už 2x :( a to som ešte tehotná v 35 týždni, zatiaľ ešte nemám lieky tak neviem co mi dajú

leidin
8. mar 2025

To som mavala ale som hypochonder tak som to zvladla. Tie vaznejsie priznaky som nikomu neoovedala este aby mi nieco na to dali. Brala som to ako pms.