Menštruácia je neprirodzená vec
Je to pre mňa nové zistenie avšak neviem ako by sa to dalo vyriešiť. Ak nemôžem mať 8 a viac detí a antikoncepciu nepovažujem za zdravé riešenie. Čo si myslíte vy?
Citujem z článkov:
http://jozefzahumensky.blog.sme.sk/c/339226/Par...
http://www.pluska.sk/mamina/zdravie/antikoncepc...
Menštruáčné krvácanie je neprirodzená vec, je to prejav zlyhania oplodnenia. Biologicky je to vlastne prejav „choroby" - neplodnosti, či už dobrovoľnej, alebo nedobrovoľnej. A v tom je celý problém.
Z biologického hľadiska by žena nemala vôbec menštruovať, pretože prirodzený biologický stav pre ženu v plodnom veku je tehotnosť, pôrod a kojenie. Tým, že ženy v súčasnej dobe sú tehotné iba 2-3 x za život si spôsobujú niektoré závažné komplikácie. Každý mesiac je ich telo vystavené kolísajúcim hladinám pohlavných hormónov a z toho 14 dní iba čistým estrogénom, ktoré pri dlhodobom pôsobení majú rakovinotvorný potenciál. Následkom dobrovoľnej neplodnosti je vysoký výskyt rakoviny prsníka, rakoviny maternice a rakoviny vaječníka, ale aj iných ochorení, vaječníkových cýst, endometriózy, cýst v prsníku a podobne.
Krvácanie každý mesiac je neprirodzené
profesor MUDr. Miroslav Borovský, PhD., gynekológ, pôrodník
„Pred šesťdesiatimi až sto rokmi ženy vôbec nemenštruovali. Buď boli tehotné alebo dojčili a hneď boli opäť tehotné, a to prakticky až do prechodu. Klasických menštruačných cyklov zažili len minimum,“ tvrdí gynekológ a pôrodník profesor MUDr. Miroslav Borovský, PhD. Pravidelná menštruácia, ktorá trvá od puberty po menopauzu, je podľa neho neprirodzená. Dnes však rodíme jedno, dve, výnimočne tri deti. Dojčíme skôr krátko a zvyšok života sa raz mesačne trápime s menštruáciou, čo nás obmedzuje v aktívnom aj sexuálnom živote. „Menštruácia v takej podobe, ako ju zažívajú súčasné ženy, so sebou prináša rôzne zdravotné riziká. Patrí medzi ne častejší výskyt cýst na vaječníkoch, polypov v dutine maternice a málokrvnosť. Ženy počas menštruácie často zaháňajú bolesť liekmi, s čím súvisí výskyt ochorení spojených s ich nadmerným užívaním,“ upozorňuje odborník, ktorý je takisto zástanca nastavenia hormonálnej antikoncepcie tak, aby sme dlhodobo nemuseli menštruovať.
@sednaja moja svagrina ma teliesko a ona mala problem pri vyberani, jej to tam vrastlo a pod. a tiez ma dokafrany cyklus, krvaca hore dole. takze zoadna slava. ja z toho mam strach.
nastastie moj muz je taky aky je, ale ani on to vzdy nemusel. no ale dnes uz aj tie kondomy su celkom ok, niektore fakt ani necitis, takze ja tiez dufam, ze nam to postaci ako ochrana, lebo ja uz mam deti 3 😀 😀 😀
@kiki68 vidis, komu ako. ja sa tiez nestazujem. 😝 ale to chce dvoch. zial pre mlady par, ktory sa az tak este nepozna pride kondom ako nedobry sposob ochrany a pritom prave ten je tym, co ta ochrani aj pred chorobami a nie len pred nezelanm tehotenstvom. 😕
"pred sestdesiatimi az sto rokmi" ano, mozno, ale je rok 2015!
inaksie zabudol dr napisat ze v 35 by sme uz mali obzerat namiesto rehab pobytov a dovoleniek s detmi truhly a miesto na cmiteri a v 40tke zacat nacvicovat skok do truhly 😀 😀 😀 😀 😀
@meusicka keby je na mne,tak som v tom materiale z coho je to vyrobene odeta cela a to uz by bola ochrana 100% 😀 a vybavene. Som zistila,ze predavaju nohavicky,co maju tam ten kondom pre nas zeny. Vraj aj na mieru to robia. Neviem si predstavit brat tie miery,ale budis 😀 Ale aspon zena nemusi nahanat potvoru chlapa nech si cosi nasadi,to chapem,ze to kazi proste tie mile chvilky 😀
Už nevedia čo by drístali, toto je už aj na mňa veľa 🙂
Moja babka mala iba jedine dieta, antikoncepciu nikdy nebrala, ma 83 rokov a nevyzera, ze by planovala cosi...klopem na drevo... ja mam deti 3, antikoncepciu som nejaky patek brala...asi by som mala decka pripravit na to, ze bud ma v 90tke prejde auto, alebo sa dozijem stovky 😀 😀
@aamelkaaa hej, ja som toto pred casom tiez citala a teda pride mi to ako pekna blbost...ked nic ine tak z vlastnej skusenosti....poznam vela zien, ktore dnes maju alebo by mali 70-100 rokov, a teda z nich len jednu co mala 8 deti, bezne pre stare mamy nasej generacie boli cca 3 deti, mat 4 uz bol skor nadpriemer. okrem toho zeny pred 60 rokmi uz nejak extra dlho nedojcili, to uz bol komunizmus a zeny sa museli "emancipovat"...a ako tu uz bolo v diskusii x-krat napisane, dojcenie neznamena absenciu menzesu...hehe, keby to tak bolo, verim ze percento dlhodobo dojciacich mamiciek by rapidne vzrastlo. 😀
@kiki68 jeje, čítala som niečo o čípkoch, dokonca som uvažovala aj o nejakom gély, ale musí sa to použiť nejaký čas pred pohlavným stykom a tým pádom sa vytráca spontánnosť, to aby si človek vypísal plánovač na radovánky 😀......... No čo, každému vyhovuje niečo iné, jedna vec je stránka zdravotná a druhá zas obava mať futbalovú 11-tku 😀 ........ Tie hormonálne antikoncepcie (nemyslím len tabletkové) nemajú zas až tak dlhú históriu, tak dúfam, že sa časom nezistí, že ich vplyvom sa ženám skracuje život, koniec-koncov, predsalen je to zásah do organizmu. Avšak je xy ľudí, čo berú na kadečo doslova lieky - celoživotne - a dožijú sa relatívneho zdravia vysokého veku
@meusicka No, ty máš už tri deti a my zase máme dve po sebe (rok a 7 mesiacov odstup), takže ak aj tretie, tak možno o 10 rokov 😀
To teliesko sa vždy na preventívke kontroluje, neviem či sa zisťuje aj to, či zarastá, zase - nie každý chodí pravidelne na preventívky. Ale čo je pravda, tak či na mirenu alebo aj na iné antikoncepcie som počula chvály, ale aj nadávania. O to je to horšie, že mirena aj so zavedením výjde na nejakých 200€ a ak nesadne, tak škoda peňazí. Dúfam, že pri odstráňovaní nebudú podobné problémy ako si popisovala u švagrinej, každý organizmus je však iný. 😉
Takže páni doktori, radšej radia ženám, aby brali hormonálnu atikoncepciu? Mám podozrenie, že im niekto za to zaplatil, pretože antikoncepcia, ktorá je braná dlhodobo, negatívne vplýva na kardiovaskulárny systém, môže zapríčiniť neschopnosť vynosiť dieťa v plánovanom tehotenstve, narúša psychiku ženy a je neprirodzená, priam toxická. Samozrejme, že žena matka si viacpočetným tehotensvom a dlhým dojčením predlžuje svoju plodnosť a tým aj životnú silu a energiu ženy, ale nemusí byť zákonite každá matka a určite by sa nemala báť menštruácie ako svojho nepriateľa. Veď menštruácia zbavuje telo toxických látok. Zastávam názor, že muži a gynekológia nepatria k sebe. V minulosti boli pri žene babice, duly a muž nemal pri pôrode čo robiť. Ženy sa spolu zdielali pri spoločných prácach a znova tam muži neboli. Aj ženské problémy mali na starosti ženy babice a bylinkárky a nie muži.....prečítajte si niečo tu:http://www.cyklickazena.cz/
@canama Ja som mala menštruáciu až po vyše roku, čo som plne kojila svoje dieťa.
Vie mi niekto vysvetlit, preco som dostala menstruaciu len mesiac po porode a to pritom vylucne dojcim?!
ale ale, žeby HAK biznis pokrivkával, tak musia nejakými stupídnymi článkami plnými "akože" faktov od "akože" uznávaného lekára utvrdiť ženy v tom, že dopovať sa deň čo deň chemickými hormónmi je úplne fantastické a prospešné? nechcem veriť vlastným očiam!
existuje X článkov a serióznych výskumov, ktoré potvrdzujú škodlivosť hormonálnej antikoncepcie. Stavím sa, že každá žena má minimálne1-2 kamošky, známe, príbuzné, ktorým hak nejakým spôsobom uškodila. Ale počuli ste niekedy, okrem týchto fantastických vedeckých publikácií, o škodlivosti menštuácie? už som niekde čítala, že ms je zbytočná, ale škodlivá??? verím, že u žien, ktoré by hádam chceli uveriť týmto chorým výplodom, zvíťazí zdravý rozum a nenechajú sa obalamutiť.
@stardust to sa dá asi ťažko vysvetliť, ako si to mala pri druhých deťoch?
@marsilea23 nejak po vyse pol roku...
a máš približne rovnako veľa mlieka?
akoze pan doktor zabil 🙂
ono .. hlavu a patu to ma .. to ano .. ale ako to aplikovat do 21.storocia?
predpokladam, ze pan doktor je zenaty .. nech teda ukaze tych svojich mininamlne 10 deti .. aby ochranil svoji manzelku pre rakovinou, cystami, polypmi, endometriozou atd atd ..
neviem, co sa tu nad tym vsetky tolko rozculujete. nikde nevidim, ze by ten doktor niekomu radil, aby sa tehotenstvami vyhol menstruovaniu. iba konstatuje rozdiel medzi nasimi babickami a nami. a v niecom ma aj pravdu. v minulosti boli zeny castejsie tehotne, vela tehotenstiev skoncilo potratmi (nasledok slabsej vyzivy, choroby,....), zeny viac kojili, lebo UM nebolo.... to ze porodnost klesla je jednoducho statistika. ale netusime, ci narast rakoviny a cyst ovplyvnilo menej tehotenstiev, alebo skor je to kvoli ostatnym faktorom (strava, chemia, ziv. prostredie....)
a suhlasim s tym, ze menstruacia menej narusa sex. zivot ako neustale kojenie a tehotenstva..... 🙂
necitala som komentare ale ako sorry dojcim 2 roky a menstruujem pravidelne :D
A preco by si ju nemohla dostat? Ved je to individualne. Teda necitala som celu diskusiu.....
@aamelkaaa Boze dobry, pomoz nam v dnesnej osvietenej dobe "vedeckych objavov" zachovat si zdravy rozum...AMEN
@marsilea23 je to velmi individualne. kamoska dostala tiez prvy krat az po vyse roku a to uz kojila len rano a vecer, ja som dostala po 10tich mesiacoch a moja dcera vtedy bola na prsniku este veelmi casto a dalsia kamoska dostala hned po sestonedeli, samozrejeme vtedy vylucne dojcila. ale nepocula som este o ziadnej dlhodobo dojciacej zene ktora by nedostala pocas celej doby co dojci.....za dlhodobe dojcenie povazujem 2 a viac rokov.
@lavendea nebolo sice UM, ale co som citala tak za II. sv. vojny bolo celkom bezne ze ked zena nemala mlieko, suplo sa dietatu normalne kravske. mne osobne na tom dviha tlak to ze odporuca zenam aby cely produktivny a vlastne aj postproduktivny vek boli na umelych hormonoch. moj byvaly gynekolog sa specializoval na neplodne pacientky...vacsina s nich bola x rokov na HAK....a potom zrazu uz ich tela nevedeli co maju robit.
Ja som takto frcala cca 10 rokov. Porodila som, potom dojcila 3 roky, potom zase otehotnela,potom porodila, zase dojcila a do tretice to iste... Som si od tej ostary odvykla, ale uz ma zase trapi, aj ked dufam, ze uz rodit nebudem 🙂 ale mala som to stastie, ze cca dva roky pocas dojcenia som nemenstruovala

@aamelkaaa Uja ospravedlnuje iba to, ze je chlap...tolko sprostosti pokope som uz davno necitala. 😀 Cize zena by podla jeho zisteni mala byt cely zivot doma...rodit a kojit az do prechodu. 😅 Wow, to je nieco podobne, ako minule po xy rokoch vyskumov vedci vraj zistili, ze za rakovinu moze nahoda. 😀