Menštruácia po pôrode pri dojčení

rony7
3. aug 2020

Ahojte babule tie čo plno dojčíte, z aký čas po pôrode ste dostali menštruáciu? Mňa veľmi prekvapilo dnes keď tá potvora prišla a to ešte neubehli ani dva mesiace.. navyše plne dojčim, prikladám na požiadanie, aj v noci často dojčime, nepoužívame ani dudlik ani fľašu..fakt je že sme mali s partnerom večer pohlavný styk a hneď ráno na to to prišlo tak neviem či to môže mať nejaký vplyv či by to prišlo tak či tak aj bez toho..a to som sa tešila že keď plne dojčim tak budem mať snáď aj polrok pokoj..

uriva
3. aug 2020

Ja som to mala rovnako - plne dojčené dieťa(7-8x denne) a aj tak si prišla od skončenia krvácania v šestonedelí presne po štyroch týždňoch... Ja neviem ako to niektoré ženy robia, že majú od toho na chvíľu pokoj :D :D :D.

smejko25
3. aug 2020

Po 8 M 😁

noemi155
3. aug 2020

@rony7 mala bude mat 9 mesiacov a ešte nemám 🙏🙏🙏

vilma7
3. aug 2020

Pri prvom po 11 mes.a pri druhom po pol roku.

lusilla
3. aug 2020

Tri deti, po kazdom som ms dostala na posledny tyzden sestonedelia teda mesiac a pol po porode, odvtedy kazdy mesiac pravidelne. Vsetky deti plne kojene, prvy 16 misiacov, druha 11 misiacov a posledny 2 a stvrt roka. Gynekologicka sa len za hlavu chytala. Keby sa to stalo raz nepoviem ale 3x??? Co uz som exot, ale ako ja som tuzila po oddychu od toho 🙏🏻

kubkovamama
3. aug 2020

@rony7 pri prvom cca rok a pol som mala pokoj,kojila som,pri druhom som kojila akože fakt ako robot v kuse,v kuse a hneď po šestonedelí bac a každý nasledujúca menst.silna a bolestivá napriek vyšťavujúcemu kojeniu..

selest
3. aug 2020

Normalne po mesiaci. Dojcila som 1.5 roka

jani321
3. aug 2020

Asi 6 týždňov po pôrode. Kojila som 21 mesiacov.

titla
4. aug 2020

MS prisla ani nie mesiac po skonceni sestonedelia. Kojila som na poziadanie cca kazde 2 hodiny. Teraz ma syn 13 mesiacov, stale kojim a cyklus nemam uplne pravidelny, pohybuje sa tak v intervale 25-32 dni.

rony7
autor
4. aug 2020

Baby a neklesla vám tvorba mlieka s jej príchodom? Bo väčšinou to práve vtedy príde, tak mám obavye či budem mať dostatok mlieka a nerada by som prešla na dokrnovanie umelým..vy čo píšete že ste to dostali takto hneď tak v pohode ste dojčili bez nutnosti prikrmovat áno? Lebo mne začalo byť dieťa posledné dni aj akési viac nepokojné tak rozmýšľam či to nemá súvislosť s tým...

titla
4. aug 2020

@rony7 Nikdy som neprikrmovala UM. Dokonca aj ked som zacala s prikrmamy tak to dlho bolo len take ochutnavanie po lyzickach. Az ked mal 9 mesiacov zacal mi ako-tak jest. Mlika man doteraz dost.

smejko25
4. aug 2020

@rony7 mne vobec a dokonca ani mala sa nespravala nejak inak :?

lusilla
4. aug 2020

@rony7 nie nic sa nezmenilo, ako pisem po 6 tyzdnov menzes a x mesiacov dalsieho kojenia, do 6 mesiacov boli vsetky tri deti cisto kojene a nic im nechybalo. Dokonca u nas nehrozilo pri prvom a poslednom prechod na ziadne um lebo mali potravinove alergie a tie nahradne mlieka boli tak odporne ze to nechceli jest takze ja som bola navyse na diete a ani to nevadilo.

sophie1210
4. aug 2020

@rony7 tiež som to tak mala, 2 mesiace po pôrode prišiel menzes, iba som dojčila, žiadne prikrmovanie nebolo treba.

kikavadi
4. aug 2020

@rony7 aj mňa prekvapila 6 mesiacov po pôrode
.tiež dojcim často, ešte teraz cca 7-8 za 24 hod. Štve ma, že ju mám hrozne nepravidelnú. Za 6 mesiacov som mala 4x MS.
Na tvorbu mlieka to nastastie vplyv nemalo, ani sa maly nespraval, že by mu nechutilo 😃 všetko ok.
No tiež som dúfala, že kým dojcim, tak nedostanem 🙄