icon

Môj život je katastrofa. Neviem sa pohnúť, mám depresie

marisola
27. aug 2015

ani neviem,prečo sem píšem a čo čakám,aké rady,možno len sa vyrozprávať.prosím nepíšte ,ak chcete rýpať,nestojím o také rady.chcela by som sa aspoň niekomu zveriť so svojimi problémami.zničený život,aj tak sa to dá nazvať.katastrofa.
mám problémy vo všetkom.v každej sfére života a neviem si dať s nimi rady.som mladá baba,21ročná
rodina je hrozná,nikdy ma nepodržala,len na mna ziapu,hysterčia,neustály krik pre prkotiny,vybíjajú si všetko na mne,nepomíha rozhovor,prosby,ziapot,nič.proste fatal katastrofa.na výške síce som,ale nie na takej ako som chcela,nebaví ma to,znervoznuje ma to tam,a ešte k tomu to hlúpe cestovanie 200km od môjho rodiska,otrasné vzťahy sú tam,nanič,kamošky a kamošov nemám,som opustená,nemám ani sestru brata,proste nikoho.kedysi som viedla aspon trošku vyrovnaný život,teraz ani náhoodu,každý den pod tlakom a stresom,zvonka potom mi je zle,mám neskutočne zdravotné problémy,ktoré nikto nevie vyriešiť ani lekári,chodím od ambulancie k ambulancii,podstúpila som množstvo bolestivých a hrozných vyšetrení,nič prakticky mi nikto až také príšerné nenašiel,cítim sa unavená bez života zničená,stále jem len nejaké lieky,bola som aj za psychošom,ani ten mi nepomohol,parkrát som aj odpadla,nahromadený stres a tlak vo mne vyvolávajú pocity uzkosti a depresie,nespavosť,nič a v živote neteší, s dlhoročným frajerom je to zle,prakticky od samého začiatku,sme spolu dlhé roky ,ale nerozumieme si,neklape to,no sme spolu,hádame sa,vieme,že to nemá budúcnosť,lenže ja nemám to srdce mu to povedať,lebo je na tom psychicky on veľmi zle,zomrela mu mama,atd,stále voľačo,on je veľmi chorý,proste katastrofa.dokonca sme si dovolili ísť na dovolenku aspon na pár dní k moru teraz tento rok,ani tam mi nebolo dobre,tak som po tom túžila,ani tam som nemala vnútorný pokoj,všetko ma na svete hnevá a sere,nedokážem takto žiť.ani v puberte ,ked som mala 13 som nemala takéto stavy.predstavovala som si,že začnem inak žiť kdesi inde v zahraničí,ani tam by som nemala pokoj,myslím si,že jediný pokoj budem mať len viete kde....naozaj ma to tu nebaví,dokonca teraz som si podala prihlášku aj na inú školu,nevzali ma,neuspešne.
začínam pochybovať o sevet,o ludoch,o existencii dobra,lebo všetko na svete je len a len zle....neviem,ako dalej a ako radikálne zmeniť život,lebo na jednej starne chcem,na druhej už nemám voľu a bojím sa ,čo bude,ked to zmením.prestala som rozumieť sama sebe a ani nerozumiem ľudom dookola,psychologička ma ubezpečovala ,že je to normálne,ja sito však nemyslím.vyskúšala som tri psychologičky,ani jedna nepomohla.
potrebujem nejaku pozitivnu energiu,niečo pozitívne v živote,aspon čosi.psa som si chcela kúpiť,ani to mi moji skvelí rodičia nekupili,lebo vraj to smrdí a treba sa o to starať ,nemám v živote žiadne potešenie.švetko ma omrzelo,nejde čas vrátiť späť,už som zvažovala veľa vecí,kam pohnuť život,ale nejde to,,nemám žiadne financie,živia ma rodičia,aspon niečo,čo mi dávajú,inak láska a neha,objatie ?to neprichádza do úvahy...pritom som dobré decko vždy som bola poslušná,krotká,nepapulovala som,bola som len ticho,ale nie som taká ako by chceli,prirodzene.chyba zase vo mne.
poradte prosím niečo,alebo len prečítajte..nemám zmysel života...každý sa mi čuduje prečo som taká sklučená a taká depresívna,prečo sa neusmejem ani za dlho,nemám dôvod.prečo som bez života,som veľmi precitlivelá,sama.....

Strana
z4
paris3
9. nov 2015

@marisola necitala som to cele, ale ak mas pocit, ze sa chces obesit a nevidis vychodisko..... navstiv odbornika - psychiatra... naozaj ti pomoze a znovu bude dobre 😉 toto nie je uz o tom, ze chodit na prechadzky, najst si kamaratov, potrebujes pomoc a hned!

maria123
9. nov 2015

@paris3 akurat,ze ten prispevok je z augusta,som si vsimla,inać by som napisala,ze sezonna depresia,ale ako pises,treba odbornika,ona navstivila troch,tak asi treba hladat dalej,resp.ak oze niekto niekoho konkretneho tak nech jej doporuci,chyba radost zo zivota,ale to nielen jej ☹

paris3
9. nov 2015

@maria123 vidím, že starší príspevok. Mozno si to kočka prečíta.
Lenze ppísala, že navštívila psychológov a toto je už na lieky. Takže šup k psychiatrovi. Samo sa to nespravi.

marisola
autor
13. nov 2015

@paris3 bola som u psychiatra,a nič,dal mi neurol,ani ma nevypočul poriadne,nezaujalo ho to zjavne,a ten neurol,som si dala dve tri tabletky,a zle mi po nom bolo,tak som ho vysadila,nepáči sa mi to,že mi stále chcú dávať len frontin,neurol,alebo také dačo.mám ich pokrk,a stále mi je rovnako prakticky.len prežívam...jeden den ako tak aspon-druhý den mi j fest zle,že by som sa obesila.neviem,ako dalej.
tuto už nepomôže,ako správne hovoríte,kamošky,bary a to,na to nie som,aj kamošky ma volajú von,spolužiačky,ale ja v tom nevidím zmysel,enchce sa mi nikam ísť,

1andrea111
13. nov 2015

@marisola podľa mňa to je na antidepresíva, neurol a pod. pomôžu chvíľu a vzniká závislosť. Treba nájsť dobrého lekára, nasadiť AD, ktoré sadnú, chvíľu vydržať a veci sa upravia. Vráť sa späť k lekárovi, že Ti neurol nepomáha.

paris3
13. nov 2015

@marisola presne ako píše andrea, treba nájsť dobrého doktora, ktorý tí nasadí antidepresiva. Neurol a podobne lieky tí pomôžu len na pár hodín, to nerieši tvoj problém, ani sa to nedá od tých liekov čakať, že ta z toho dostanú. antidepresiva treba užívať kazdy deň pravidelne a zlepšenie stavu môžeš čakať tak o 2-3 týždne, nie hneď. Ale potom sa to zlepší a budeš sa čudovať, ako si mohla predtým tak žiť.
U ktorého doktora si bola? Alebo v ktorom meste? Mozno tí budem vediet niekoho poradiť.

marisola
autor
19. nov 2015

@paris3,@1andrea111 bola som u mnohých lekárov,a ani jeden mi nechce dať seriiozne lieky,len sprostý neurol.nič ine,že som mladá a mi to vraj netreba,a každý že mam sa usmievať,mam byt pozitivnaa a bla bla kraviny ....a nepripustať si tak veci a tak..no kraviny ..

hankaop
19. nov 2015

Ja vam tymto asi moc nepomozem,ale mate dobru gramatiku a zpodla toho,ako pisete,ste inteligentna mlada zena. Mrzi ma,ze vam je tazko,vela ludi to preziva. Nie som moc na tieto utesujuce emocionalne recicky,iba som chcela napisat aspon nieco pravdive. Mudry ludia to maju v zivote tazsie. Kebyze nemate co robit,napiste mi sukromnu spravu,mozno pokecame. A drzte sa. A vyserte sa na pocity,mali by ste si oddychnut a vypnut.

hankaop
19. nov 2015

@hankaop a jasne,ze ja tam mam hrubku 🙂 so life goes

jeennyv
19. nov 2015

@marisola ja som uz do tvojej temy raz prispievala, ale povedzme dostala som sa do podobnej situacie... ja kazdemu radim, som tu pre kazdeho a nedavno som skoncila skolu, vyhliadky na normlanu pracu tiez take nijak, potencionalny chlap, co uz mohol byt ako ten nomalny ako sa vravi na mna hodil bobek, tiez vseliake myslienky a podobne hluposti... ale prave kamosky co ta chcu zobrat von atd. ta vytiahnu z toho depresivneho stereotypu... podla mna si este mlada baba, aby si sa takymi doslova kakanicami zaoberala a brala lieky, co budes robit ked pridu ozajstne problemy...si mlada, tak si uzi a zabavaj...je sice pravda, ze mna podrzala a drzi moja rodina, ale radim ti tak ako moji, kasli na chlapov, co to nemyslia s tebou vazne a uzivaj si zivot, to co ma prist pride.....

bennn
Odpoveď bola odstránená
bennn
Odpoveď bola odstránená
tony128
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4