icon

Môže bolesť chrbta a platničiek signalizovať rakovinu?

6. aug 2024

Prepáčte ja už som písala ale som zúfalá aspoň na ukludnite 😭 mám problém s chrbtom s platnickami ale týždeň má bolí úplne dole až na zadku ťažko to popísať akoby ma tam niečo ťahalo do toho zrazu strašné časté a silné extrasystoly tak že aj polhodinu vkuse mi vynechávať každý tretí úder vysoký tlak a pulz bolesť pod lopatkou. Egilok a vasocardin na pohotovosti zabral EKG nerobili a ja už sa doma lúčim s deťmi už si namyslam že do rána umrem mala som okolo 130 pulzov razom bez stresu tetaniu nemám aj keď sedím na to dole ťahá tak čudne kdesi vnútri. Môže to byť rakovina? Ja už neviem 😭

Strana
z2
panonia
6. aug 2024

@mamina7070 No niektoré pohotovosti vôbec pacienta nevyšetruju. U nas je EKG, odbery základ, ak je nejasnost aj CT.

mamina7070
6. aug 2024

@panonia ak nie je dovod urobia len zakladne vysetrenie a uz vobec nie CT ak to nie je akutne

autor
6. aug 2024

@panonia guajacuran beriem nepomáha mi nic

autor
6. aug 2024

@mamina7070 no mne len zmerali tlak....aspoň EKG mohli

mamina7070
6. aug 2024

aky si mala tlak a tep ked ti tam merali?

autor
6. aug 2024

@mamina7070 doma som mala 136/96 bežné mávam nízky a pulzy 125 ale dala som si polku egiloku čiže tam už keď mi merali som mala tlak 125/85 a pulzy 116 dali mi rozzut tabletku vasocardinu klesli mi pulzy a poslali ma domov

tom_i
6. aug 2024

Bez urážku @viestta sa pýtala či cviciš, to ostalo bez reakcie, len fnukáš. Tabletky nezaberajú, deťom hovoríš jak umieraš ... Buď sa preber, alebo choď k psychológovi. Potom začať cvičiť, do stravy pridaj špikove kosti, vývar z nich, rehabilitácie ... A hlavne sa prestať ľutovať ale začať konať

viestta
6. aug 2024

a uz cvicis ako ti kazali na neurologii? Uz si cvicila aspon raz?

mamina7070
6. aug 2024

ty si sla na pohotovost s tlakom 136/96 ? to vazne ?

yeon_bouw
6. aug 2024

@viestta asi sa nedozvieme

viestta
6. aug 2024

@yeon_bouw miesto jogy nacvicuje skok do truhly. Pred detmi...🙄

iwesska
6. aug 2024

Ked mas zacviknuty nerv,tak to ovplyvnuje aj pulz aj extrasystoly su z toho. Skor by som sa zamerala na osteopata,alebo fyzioterapeuta,kt.ta odblokuju.Infarkt sa bolestou v zadku urcite neprejavuje🙈

rozculena
6. aug 2024

ja som sa nevedela pohnúť mesiac,keď ma seklo.Nevedela som sedieť,ani chodiť,len som ležala v určitej polohe. A nezakladala som kvôli tomu každý deň nové témy na koňovi,že či nemám rakovinu.
Namiesto každodenného vypisovania si mala ísť k fyzio a ak sa ti dá,tak cvič.
Doporučujem aj psychiatra.lebo to,čo tu predvádzaš s tou rakovinou,takl to už je moc....

autor
6. aug 2024

@viestta áno cvičím ale nie pravidelne

tom_i
6. aug 2024

@mamina7070 a potom sa niekto čuduje keď toho majú lekár plné zuby.... Byť lekár a príde s hentakým tlakom, dostane do ruky účet

autor
6. aug 2024

@mamina7070 nie ja som išla s pukzami 130 a stálym preskakovani srdca nie s tlakom

autor
6. aug 2024

@tom_i ja som tam predsa nešla s tlakom 🙄 mne sa zle dýchalo mala som pulzy 130 a vkuse mi preskakovani srdce tlak s tým nemal nič

autor
6. aug 2024

@tom_i ja kým nemusím k doktorovi nechodim

autor
6. aug 2024

@tom_i mám nedomykavu chlopnu

autor
6. aug 2024

@tom_i ja som zdravotník a tiež nam liezli na nervy keď niekto prišiel na pohotovosť s chronickými problémom ja som sa naozaj cítila na skolavovanie mám dve malé deti preto som išla

tom_i
6. aug 2024

Tak bez toho ti nik nepomôže... Kamarát skoro s poškodenými platnickami skončil na vozíku, takže začal cvičiť najprv pod dozorom fyzio ... rehabilitácie ... strava, pohyb... Bez toho ti nepomôže nik a nie že umreš, ale deti sa budú pozerať na ležiacu mamu ... Tak sa vzchop

yeon_bouw
6. aug 2024

Pokús sa cvičiť čo najpravidelnejšie. A pokiaľ máš aj problémy so srdcom, tak možno aj nejaké techniky na upokojenie by boli dobré, nech si neuškodíš ešte viac.

mamina7070
6. aug 2024

extrasystoly ma plno ludi v tej druhej teme si pisala e na kardio vsetko ok mala si aj holter
v zaujme svojich deti zajdi k psychiatrovi

liv1
6. aug 2024

Ja na extrasystoly beriem lieky. Ked som brala take co az tak moc nezaberali, tak stres, cvicenie ich dost zhorsovalo, zla poloha taktiez, sladke jedlo, histaminove, atd. Srdce vraj uzko suvisi s tenkym crevom. Takze pekne po poriadku. Hoci nerozumiem preco ti neurobili EKG, bola by si pokojnejsia…

Ak je problem so srdcom, zmena polohy nezmeni intenzitu bolesti na hrudi. To mam od dr. Podla toho viem, ze ked ma boli na hrudi, ponatahujem sa a je ok.

Chrbtica je v tomto zradna, ak ti povedia ze musis cvicit, tak musis cvicit a denne. Aj plavanie pomaha, ale nie prsia s hlavou hore. Vsetky ostatne styly ano.
Prestuduj si nieco o SM systeme..

Si uz velmi vystrasena, stres spotrebuva vela magnezia, preto si ho dodavaj denne. - aj kvoli srdcu, extrasystoly byvaju problemom aj nedostatku vitaminov a mineralov. AJ.

Skus si popytat Neurol. Das si polku, trosku ta to upokoji. Nesmie sa to brat dlhodobo ale na taketo stavy ked sa uz lucis a detmi je to fajn. Jaa som sa raz zobudila s takou bolestou na hrudi ze dovidenia, dopocutia. Takze ja viem o com je ten strach obrovsky..

Tak drz sa, porob si vysetrenia, to EKG si aj zaplat a prihlas sa na kardiologii. Drzim palce 😉

panonia
6. aug 2024

Keď si zdravotník prečo sa radíš na koňovi? Odkiaľ si?

autor
6. aug 2024

@mamina7070 no mala som ok na jeseň toto mi ale začalo až tento rok vo februári dovtedy som to nemala

liv1
6. aug 2024

@tom_i ale 130 pulz v klude, extrasystoly kazda tretia, velke bolesti? Uz vidim ako si sedkas doma. Asi nemas ponatia co to je vynechavanie srdca a ako extremne je to stresujuce

kulumulu123
6. aug 2024

Vsetci ti v minulej diskusii pisali ze mas ist k lekarovi ale ty nechces tak co ti mame dalej radit??? Tak trp a ustresuj sa do zblaznenia 😘😘

Strana
z2