Môže byť človek aj po 2-týždňovej karanténe prenášačom?

selene12
16. mar 2020

Ahojte chcem sa pýtať.... Ak niekto pride zo zhrnicia uk... a je v povinnej domacej krntene... Po dvoch tyzdnoch je akoze čistý? Alebo moze byt stale potencionalny prenášac? Vdaka za objasnenie.

deedol
16. mar 2020

@selene12 to sa nevie, pokial viem. priemerne sa priznaky prejavia do tych 14 dni, ale boli ludia, ktorym sa prejavili skor a aj neskor.

adusa1987
17. mar 2020

Tetka co volala lebo koli ujkovy su v karantene po 14 dnoch mozu ist kludne do obchodu atd podla situacie aka bude.berie sa to ze je cisty

maria.vinea
17. mar 2020

Baby a ked ste vyplnili tlačivo žiadosť o ošetrovné zo sociálnej poisťovne, treba ist aj pre OČR k pediatrovi?

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majkeel
17. mar 2020

Nie kazdy, kto pride zo zahranicia, musi byt hned nakazeny. Nie vsetci boli lyzovat v Alpach, na dovolenke, zurovat, kopec ludi tam pracuje. Karantena je preventivne. Priznaky sa mozu objavit aj o 3-4 tyzdne.
Moze normalne fungovat (vonku s ruskou ako ostatni,...), ale este dalsie 1-2 tyzdne by sa teda este mohol zdrzat z ohladuplnosti a z vlastneho zaujmu, nech to nedostane pre zmenu od niekoho ineho, intenzivneho socialneho kontaktu s inymi ludmi.

majkeel
17. mar 2020

Vo Wuhane boli prve pripady 30. decembra, dnes (2,5 mesiaca) to uz maju pomaly pod kontrolou. Maju ale predosle skusenosti z pripadov SARS, MERS, vtacej chripky,... a vedeli si urobit poriadok s nedisciplinovanymi.
Ak ludia budu mat rozum, nebudu bezohladni a nebudu to roznasat, aj u nas (prvy pacient bol 6.3) by to mohlo za 2 mesiace (v maji) byt uz len poriadne neprijemna spomienka. Alebo sa v tych sr..ch poriadne vykupeme ako taliani, spanieli, ktori vedeli ze maju brutalnu epidemiu, napriek tomu dalej chodili na futbalove zapasy (zapas AC Milano 55 tisic ludi), lyzovat v Alpach, dalej tam chodili miliony turistov,,...

lenadka
17. mar 2020

@maria.vinea nie v žiadnom prípade nikam nechodiť. Tlačivo je na stránke sociálnej poisťovne. Vyplniť a poslať ak máš dieťa do 10 rokov iba takto. Lenže server im padol. Mne sa správa vrátila ako nedoručená pre plnú schránku. Stačí to kľudne poslať v piatok, alebo budúci týždeň. Deti nad 10 potrebuješ aj od pediatra, ale len sa telefonuje.

lenadka
17. mar 2020

@maria.vinea na hlavnej stránke je sekcia koronavirus, na to klikneš a tam nájdeš tlačivo - žiadosť o ošetrovne.

kittykat22
17. mar 2020

@selene12 cisty od coronavirusu po 14 dni clovek nebude. Nebude pravdepodobne prenasac. Starsi par (youtube The REAL David Abel) ktory bol na diamond princess je v nemocnici v Australii a hovori na videu (Early Symptoms of Corona Virus & dealing with the disease.) ze je 4 tyzden v nemocnici - ma stale pozitivny test na coronavirus. A nejaka sestricka niekde je pozitivna 7 tyzden. Ale hovoria v tom videu - ze niesu prenasaci - ale este niesu uplne vylieceni.

luccija
17. mar 2020

@majkeel Francúzi pred pár dňami voľby!!v Anglicku maratón, koncert.Tiez si myslím, že tak 2,5 m

co_co
17. mar 2020

Ak nema ziadne priznaky ani nic, tak ako moze ist von preco nie. Ono je to ale individualne ale lebo kazdy clovek ma iny organizmus a niekto ani nevie, ze ten virus ma

maria.vinea
17. mar 2020

@lenadka mne to stihlo odoslat včera,

marlenka222
17. mar 2020

@majkeel Booooooze kiež by si mal pravdu so Slovenskom :(

lenka2710
17. mar 2020

@marlenka222 ja som hrdá, že som Slovenka! Pozriem z okna, malinko ľudí a ak niekto, tak len s ruskom! Takisto v obchode, myslím, že to ľudia pochopili a zbytočne neriskuju! Môj muž prišiel včera z Čiech a tam kde bol, že o ruskach ani nechyruju, jedine on s kolegom mali v obchode ruska a ostatní sa na nich dívali ako na martanov!

luccija
17. mar 2020

@lenka2710 moja sestra v Rakúsku nosí asi ako jediná do prace.Dnes mi poslala oznam, ktorý odfotila