icon

Môže chrbtica a psychika spôsobovať závraty?

2. feb 2025

Dobrý deň,
neviem ani ako začať,ale ide o to,že pred mesiacom mi z ničoho nič prišlo zle,akokeby na odpadnutie,trás celého tela,taký zvláštny pocit.. odvtedy mávam take divne stavy,kedy mi prichádza zle,slabosť tela,boli má chrbtica,ale boli má tak zvláštne,raz krcna,raz hrudná a od včera má bolia akokeby krize a vyráža mi to obojstranne do zadku a do stehna a do slabín 🙈 na rehabilitácie chodievam s chrbticou zajtra už končím,no to len s krčnou chodím,odbery som mala robené v celku boli negat. EKG som mala robené 2x v norme,na kardiologiu idem v utorok a na neurologii som bola,tak tam mi Dr povedal,že som zablokovaná krčna a hrudná chrbtica mám prísť v stredu na obstrek a suché ihly. Mám potvrdenu aj tetaniu,ale užívam dlhodobo magnezium a teraz posledný mesiac magnosolv.. mešká mi aj menstruacia už 9 dni,ale tehotná niesom. Mám závraty,cítim slabé nohy,taký divný pocit musela som ísť aj z prace na pn,lebo aj v robote mi prichádzalo zle :( myslite že to môže byt chrbtica spojená s psychikou ? Mali ste niekto podobne stavy ? Ďakujem pekne za každú odpoved 🍀

deti95060810
2. feb 2025

psychika... ešte navštív psychiatra. ten ti pomôže najviac. A to nemyslím vôbec ako urážku.

autor
2. feb 2025

@deti95060810 ja to beriem v pohode,vôbec to neberiem jak urážku. Sama som už rozmýšľala nad psychiatrom. Aj keď ja si niesom vedomá,žeby som nejako bola v strese,alebo mala nejaké problémy,ale žijeme v takej ťažkej dobe uponahlanej dobe,že človek si to ani nestihne uvedomiť a psychika v háji. :/

deti95060810
2. feb 2025

so spánkom problémy nemáš? zaspíš rýchlo , v noci sa nebudíš?

autor
2. feb 2025

@deti95060810 práveže to vôbec,úplne v pohode večer zaspim a nebudim sa v noci

deti95060810
2. feb 2025

tak to depresie nebudú, pozri ak náhodou aj pôjdeš k psychiatrovi prinajhoršom ti povie že to z psychiky nemáš ... stratiť nemáš čo.

zuzikxx
2. feb 2025

slabe nohy moze byt s tymi mineralmi.. ked mas tetaniu.. v krvi mineraly (draslik, horcik, chloridy) by ti mohla doktorka pozriet, snad to bude len to a nic neurologicke ak uz rehab. cviky ovladas tak dufam pomozu

autor
2. feb 2025

@deti95060810 ja si myslím,ci to nesú tie panické ataky🙈

autor
2. feb 2025

@zuzikxx no užívam len magnezium,tak neviem ako som natom s ostatnými minerálmi,skúsim sa spýtať,ci mi to neskontrolujú.. a cviky necvicim,mám len procedúry ako sú laser,usg a raselina,nakoľko mám závraty a skáče mi tlak a pulzy,nedali mi cvičenie ..

deti95060810
2. feb 2025

tak pozri na nete prejavy PA a porovnaj...

lubossi
2. feb 2025

PA byvaju casto niecim vyvolanym. u mna to bolo tiez s kombinaciou krcnej chrbtice.
tazko povedat co bolo vajce a co sliepka.

kym nemas silne depky alebo uzkosti dlhotrvajuce, na prasky sa nedaj - moja rada a nazor

autor
2. feb 2025

@lubossi ved to som sa aj presne snažila spýtať,že ci to môže byt,že chrbtica je spúšťač PA. Ci to nemôže byt tým,že zacalo to chrbticou a spustilo mi to tie ataky. Mala som podobne problémy pred 4 rokmi,ale nezistili mi dokopy nič. Mr mozgu,odbery,kardio všetko v norme.

autor
2. feb 2025

A ešte mi aj menstruacia mešká a nikdy mi takto dlho nemeskala,jedine pri tehotenstve,ale teraz tehotná niesom a bola som aj na prevencii pred 2 týždňami,tam bolo všetko ok. Tak asi to bude zo psychiky

zuzikxx
2. feb 2025

vystreluju do noh - to je nervove.. tak snad neurolog pomoze, mrzi ma tie problemy aj tlak aj zavrate.. niekedy aj vnutorneho z ucha tie zavrate alebo zmena tlaku v uchu, krvny tlak ci liecis? podvedome nemas stresy? myslim uzkosti, obavy..

autor
2. feb 2025

@zuzikxx idem na krčné na vyšetrenie vestibularne ci ako sa to vola má poslal neurológ,zajtra idem sa objednať.. doposiaľ som s tým nemala problémy a podvedome no ja si to neuvedomujem,aby som mala nejaké stresy,ale nehovorím,že to nieje možné .. možno si to neuvedomujem a som v strese a teraz áno aj som trosku,keď mi príde zle už som nesvoja a rozmýšľam už nad kade čím 🙈

lubossi
2. feb 2025

a vtedy to uzavreli na tetaniu? :D

autor
2. feb 2025

@lubossi viacmenej áno,tetania,psychika a nič viac,ale mne to prešlo a doteraz som bola v pohode nič mi nebolo.

lubossi
2. feb 2025

vitaj v klube tisicov slovakov a sloveniek (priznakmi aj diagnozou)

ak ti to zlepsi den, tak potom co som si dal dokopy krk a chrbat a zacal sa viac hybat tak je zo mna novy clovek 🙂