icon

Môže chrbtica ovplyvniť srdcovú arytmiu?

27. jan 2025

mozem mat nepravidelný srdcový pulz aj kvoli problemom z chrbticou? Niekedy mam pocit ze mi srdce bije normalne a zrazu uuplne pomaly,az sa mi zatoci hlava,potom zas zrychli Termin u kardiologicky mam v polke februara, tak len zo zaujímavosti, tlak mam stále 120/70-80 , ale sem tam pri strese mi vyskoci, vtedy dám magnezko a je to ôk.trápi ma len tento tep.
môže to mať niečo spolocne s chrbticou alebo je to nejaký problem so srdcom? Ma niekto skusenosti?

rebi789
27. jan 2025

Ano môže byť ale primarnym dôvodom nebude chrbtica, tlak aj pulz máš ok

autor
27. jan 2025

@rebi789 tlak mávam väčšinou vždy bud ideal 120/80 alebo nizky.. keď na mňa príde paničky atak sa mi zvýši,ale to do 15 min našťastie už prejde.. trápi ma len tento zvláštny pulz.. inak v kľude mimo týchto stavov mam pulz od 69 do 75 max v klude

koniarova
28. jan 2025

Nie. Nemáš problém so srdcom ani s chrbticou. Máš psychické problémy. Tie rieš. Zbytočne beháš kade tade po lekároch.

siegi
28. jan 2025

Ano moze. Mam to potvrdene od vseobecneho, neurologa, rehabilitacneho lekara a aj od viacerych fyzioterapeutov. Moze to sposobovat bloknuta hrudna chrbtica alebo zablokovane rebra a hrudny kos. Ja ked som zablokovana mavam castejsie extrasystoly a aj busenie. Ale treba aby to vysetril kardio a aby sa vylucila kardiologicka pricina

autor
28. jan 2025

@koniarova ako bola mi potvrdená tetania po pôrode,ale neurolog mi nehovoril ze to môže mať aj taketo priznaky, hovoril mi len o trpnuti koncatin.. lebo zas až tak zle psychicky niesom, skor len stres, nová práca

autor
28. jan 2025

@siegi aha rozumiem,no som zvedava na to vysetrenie aj ja

koniarova
28. jan 2025

Zrýchlený pulz je úplne normálny pri tetanii. Nechcem ťa odhovárať,ale úplne zbytočne beháš po dr.

autor
28. jan 2025

@koniarova aj sem tam úplne spomalený? Ako kebyže až 1 2 vynechané?

koniarova
29. jan 2025

Neviem veru. Pobrhsj si tých Dr , nech ťa popozerajú. Aspoň budeš kľudná,keď bude všetko ok. Tetania je hnusoba. Tá spôsobuje veľa problémov. Držím palce.

autor
29. jan 2025

@koniarova no je veru,ani by som si nemyslela ze až takto velmi.

zubrienka100
10. okt 2025
@anonym_autor

@koniarova no je veru,ani by som si nemyslela ze až takto velmi.

@anonym_autor chcem sa spýtať, že čo Vám lekári povedali, lebo ja mám tiež podobný problém.