icon

Môže onkopacient odmietnuť liečbu a poberať PN?

27. dec 2023

Ahojte, budem sa pýtať aj lekára, ale nemáte náhodou skúsenosť, ak onko pacient odmietne liečbu, môže ďalej ostať a poberať PN?

makodob
28. dec 2023

@mikadooo pozri presviedčať ťa nebudem. Ja som hľadala pravdu, chcela som veciam porozumieť, tak som si to začala študovať, chcela som pochopiť procesy v tele, čo s čím súvisí a súvisí úplne všetko so všetkým. Neprezentujem nič svoje vlastné, sú to už bežne dohľadateľné informácie. Oficiálne štúdie máš na kadečo, pri výskume nie si osobne, takže možeš/ nemusíš tomu doverovať. A okrem toho sú duplicitné štúdie z roznych zdrojov a s roznymi výsledkami, takže teda si asi máme vybrať. Papier znesie vela a v súčasnosti nezávislé komisie nedostávajú mediálny a verejný priestor. To je fakt. A ja som teda na základe toho, čo viem, zmenila svoj životný štýl a vidím výsledky, mám rozhľad a viem, čo mám kedy robiť a čo je pre mňa hlavné, funguje to. O to mi išlo v tejto veci a aj vždy pojde, o zdravie mojej rodiny a aby ma nikto nezavádzal polovičatými informáciami a zamlčanými faktami, čo je žiaľ bežné v lekárskej praxi. Moje 4 deti nie sú očkované a na hygiene som nás dokázala obhájiť práve vďaka tomuto rozhľadu a dostali sme ,,symbolicku pokutu”. Ak by to boli výmysli, tak ju platíme v plnej výške. A ak by čisto teoreticky prestali existovať lekári, nechytí ma panika, teda asi okrem zlomenín 😅 a týmto by som ukončila svoju debatu s tebou, ale vďaka za rozhovor.

mikadooo
28. dec 2023

@makodob good luck

janulik2008
28. dec 2023

@makodob súhlasím s tým, že nie každý organizmus to dá.
Mne zomrel dedo pred 30timi rokmi, rakovina pľúc do polroka koniec ALE možno by tu bol keby že ho dr. skôr pošle na vyšetrenie. Až keď mu mama povedala že nech ide a pýta sa na odborné vyšetrenie tak ho poslala, ale bohužiaľ neskoro.
A k tomuto ... "aj z rakoviny sa vieš vyliečiť komplexnou zmenou životného štýlu, len ľudia sú často leniví niečo zmeniť." nehnevaj sa, ale myslím že keby sa to dalo tak by to napr môj starký spravil určite rád, keďže "vďaka" rakovine sa mňa nedožil.

lienka.7
28. dec 2023

@makodob ak sa teda ľudské telo dokáže vysporiadať so všetkým samo, prečo potom rodicia deti so SMA tak úpenlivo bojuju aby im bol podaný najdrahší liek na svete? Prečo sa teda nezveria do rúk bylinkarkam a alternatívnej medicíne ale tým zlým farma firmám?
Ako sa tu píše, každý organizmus je iný, nedá sa to zovšeobecniť. Prečo niektorá zema otehotnie, len sa na ňu mm pozrie a ina dieta nikdy nedonosi? Preco sa ti mala ranka zahojí skôr ako veľká? No lebo to tak proste je. Neexistuje na to žiadna relevantná odpoved. A ani lekári nie sú zial kuzelnici. Ale žiadny pricetny lekar ti nikdy neodporúča alternatívnu medicínu. Nikdy.

makodob
29. dec 2023

@lienka.7 poznám na to odpovede, ale dlho som nepoznala. Zmena a porozumenie nastalo, keď som začala hľadať Boha celým srdcom a uverila som v Ježiša. Ľudia žijú v hriechoch, vo vzbure proti Bohu a toto všetko sa duchovne odráža nielen na zdraví človeka, ale aj na živote jeho detí a vnúčat a može to pokračovať aj ďalej. Niekedy to ide generačne v dlhej línii (napr. alkoholozmus, rozvody po generáciach, neplodnosť, atď) To som ale veľmi zjednodušene povedala, pre pochopenie. My sme mali v rodine vážne choroby, manžel mal rakovinu a od kedy žijeme podľa Biblie, tak nás Boh zo všetkého vyliečil aj nadprirodzene, k jednej veci si použil lekárov, ale vo vačšine to nastalo, vtedy ak sme sa vzdali hriešneho života, svetských hlúpostí a začali skúmať, čo je dobré a čo je proti Bohu. Ale celkovo zdravotníctvo tento duchovný a psychologický aspekt úplne vynecháva. To je moja osobná skúsenosť a to čomu som ja porozumela za takmer 8 rokov mojích posledných rokov života. Bola som sa modliť vo viere za jedno dievča, ktoré je na vozíku od narodenia. Nikdy nepohla nohami, síce ešte nechodí, ale začalo jej mykať svalstvo a už voľou vie jemne pohnúť nohou. Nahrala si to sama na video a je to úžasný Boží zázrak už teraz pre niekoho, kto si dvíhal nohy rukami a nemal žiadnu nádej. A ja som presvedčená, že bude chodiť a Ježiš ju uzdraví. On dnes koná tak isto ako keď tu boli apoštoli. Jednu ženu Ježiš oslobodil z potravinových intolerancií zo dňa na deň, nemohla jesť takmer nič normálne a na druhý deň jedla v MC donalde jedlo, na ktoré sa ani nepozrela a odvtedy nemala žiadnu reakciu na jedlo. Chvála Pánu Bohu. Moju babku Ježiš oslobodil z depresie. A je toho mnoho, čo som videla a zažila ako Boh koná. Len dnes úprimne z celého srdca hľadá Boha veľmi málo ľudí, síce mnohí sa nazvu kresťanmi, ale niektorí žijú horšie ako neveriaci. No ja poznám Boha a je úplne úžasný a milujúci, ak sa k Nemu človek utieka. Tak isto ma Boh priviedol k zdravému životnému štýlu, je doležité sa o svoje telo starať. Veľa zmien nastalo, len ak sme sa začali zaujímať o zloženie liekov a potravín. Teraz, čo zdravotne riešime sú max občasné sople a kašeľ. Predtým sme sa nevedeli vymotať z chorob. Moj syn sa narodil predčasne a prvé roky boli hrozné, jedna choroba za druhou, od narodenia bol takmer neprestajne chorý. Teraz je to presný opak a vďaka Bohu za to všetko, čo nás naučil. A som presvedčená, že nás od veľa vecí uchránil práve Boh. No málokto tomuto verí.

makodob
29. dec 2023

@janulik2008 no teraz sa to nedozvieš, ale ak by zmenil svoj prístup k zdraviu uvidel by rozdiel. Nie je to zo dňa na deň a mala by to byť celková a trvalá zmena, nielen dočasná.

lienka.7
29. dec 2023

@makodob omg 🤦‍♀️
Vies co, ja som mala na VS tiež takúto nabozensku "fanaticku". Všetci sme sa učili na fakt ťažkú skúšku, len ona nie. Vieš čo povedala? Ze ona si dá knižku na noc pod vankúš a bude sa modliť.
Vies ako to skončilo? My vsetci sme skúšku urobili a ona z nej "vyletela". Si pamatam, ze spolužiak jej potom povedal, že radšej sa ma učiť, ako modliť, bolo by to osoznejsie.
Viera je pekná vec, a môže ti pomôcť psychicky. Ale nevylieči ti žiadnu rakovinu, alebo iné choroby. A prepáč, k zdravému životnému štýlu ma nemusi privadzat žiaden boh, cvičiť ci zdravo žiť dokážeš začať aj sama, z vlastnej.vole.

makodob
29. dec 2023

@lienka.7 vieš lenže ja nespím s knižkou pod hlavou a viem, že potrebujem priložiť ruku k dielu, ak niečo chcem dosiahnuť. Ona bola hlúpa. Stretla som takých kresťanov,čo nešli tankovať a verili, že dojdú bez benzínu do cieľa ( aj keď mali benzínok po ceste kopec) 🤦🏼‍♀️ lenže Boh takto nekoná. A opakujem, sú mnohí, čo sa nazývajú kresťanmi, ale v skutočnosti nimi nie sú. Náboženstvo je jedna a úplne odlišná vec ako žiť živú vieru s Ježišom. Stačilo by ti možno pár dní stráviť s ozajstnými kresťanmi a cítila by si Božiu prítomnosť a hlavne by si videla ako Boh koná. Nielen reči.

makodob
29. dec 2023

@lienka.7 a samozrejme k zdravému životnému štýlu sa možeš priviesť aj sama, to je jasné, veď mnoho ľudí takto žije. Mňa konkrétne ale k tomu priviedol Boh. No bez pochopenia tej duchovnej stránky to človek nevie plne pochopiť.

stanulienkat
29. dec 2023

@makodob no s bohom...DPC🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Takze jezis ta vylieci a viera🤣🤣. To si mala hned povedat.....Neslo mi do hlavy, co to tu splietas za nezmysly. Uz je to jasne.

janulik2008
29. dec 2023

@makodob vieš čo? Odkiaľ ty vieš ako žil? 🥴 A malé deti ktoré majú rakovinu, malé bábätká ktoré sa narodia choré? Ja som veriaca ale keby ten Boh bol taký dobrý tak by dedovi dal hoc len tri mesiace života aby mohol ma spoznať a za to sa na neho hnevám. Na druhú stranu možno to tak malo byť, lebo keby som trz videla ako sa trápi neviem ako by som to zvládla. No nič to nemení na tom, že keby ľuďom stačili bylinky na všetky choroby sveta tak by sa aj ako tu niekto spomínal deti so SMA tak by im stačili len bylinky a nič iné.
A ako písala @stanulienkat tak ja mám už to trepanie Boha všade dosť, lebo keď zomrie dieťa je to božia vôľa a tak to má byť, keď sa stane nešťastie to isté. Videla som na Tiktoku video kde jedna slečna povedala že ten čo strieľal na fakulte v Prahe bol posadnutý diablom a toto je už aj na mňa moc.

makodob
29. dec 2023

@janulik2008 tak si veriaca či nie? Ak by si bola, tak by si vedela aj to, že Boh je dokonale spravodlivý. Jeho spravodlivosť nie je tvoja a ani moja. Takže presne takýto nedeľný veriaci robia len chaos neveriacim. Otvor si Bibliu a tam si prečítaš ako koná Boh, sú isté duchovné princípy, ktoré fungujú od vzniku sveta. Boh nikoho neuprednostňuje. Dal svoje prikázania a zákony a kto to dodržiava? Vieš čo je Božia voľa? Povedz si Otče náš…tak ako v nebi, tak aj na zemi. To je Jeho voľa. Sú v nebi choroby a smrť? Človek má zomrieť na starobu a nie na chorobu a určite nie na nejakú autohaváriu a pod. Ale pochybujem, že vieš vobec prečo musel Ježiš zomrieť na kríži, lebo ty si síce veríš, ale vo svojho ,,boha” vysnívaného vo vlastnej hlave. A áno diabol tiež existuje, nie je to fiktívna postava. Ak by si sa stretla so zlom zoči voči možno by si pochopila. Nemáš ani páru o čom hovoríš. Ale si ,,veriaca” a čo sa ti nehodí je na teba moc. Takých tu bolo aj bude.

makodob
29. dec 2023

@stanulienkat ani ti to nepojde do hlavy, lebo nežiješ to čo ja a Boha nepoznáš. Mohla by si Ho poznať, každý máme voľbu.

veronika1754
29. dec 2023

U nás v rodine jedna žena tiež tak isto odmietla, muž ju v tom podporoval, verili že to zvládnu alternatívnou metódou, bohužiaľ do 4 mesiacov sa jej stav veľmi zhoršil a teraz už je z muža vdovec s tromi malými deťmi.

stanulienkat
29. dec 2023

@makodob nie, dakujem. Neverim v nadprirodzene javy. Riadim sa rozumom.

makodob
29. dec 2023

@stanulienkat no aj neveriť v nič je však forma viery. Pekný večer.

minimie
29. dec 2023

@makodob sú veci ktoré dokázateľne pomáhajú vo väčšine prípadov. A to sa ľudia ako ty snažia vyvrátiť kadejakými špekuláciami hypotékami a nejakými skúsenosťami neznámych ľudí čo zabralo v drvivej menšine prípadov. Vlastne sa nás snažia hodiť späť do stredoveku medicíny. Teraz je moderné písať verejne názory. Ľudia ako ty tu podporovali Bubenu v odmietnutí liečby. Smutný príbeh s tragickým koncom. Môj názor je že ju týmto vlastne zabili a vzali jej dcére matku. Tak len odporúčanie - váž slová a neraď v tom, v čom nie si odborník. Nech si tu tiež raz neprečítaš, ako osoba ktorej radíš odmietať liečbu dopadne podobne. Som ochotná akceptovať človeka ktorý sa sám rozhodol odmietnuť liečbu. Aj keď nakoniec väčšinou ako beznádejný stav v poslednom štádiu po tu liečbu príde, je drahšia a skladáme sa na to všetci. Ale radiť toto človeku je neakceptovateľné.

makodob
29. dec 2023

@minimie pozri ja si myslím, že každý človek je slobodný tvor a može povedať to, čo považuje za pravdu. Pre mňa je toto pravda, moj manžel sa z rakoviny vyliečil a aj vďaka tomu, čo som písala. Ty tu prezentuješ to v čo veríš ty. Zažila som aj liečenie niektorými lekármi a stačilo mi. každý má snáď svoj rozum a vie sa rozhodnúť. Aj tí, čo si to čítajú. A ak sa niekto rozhodne, že liečbu nepodstúpi, tak je to tiež jeho slobodné rozhodnutie a druhí by to mali rešpektovať. A snáď nemyslíš vážne, že ideš rozoberať ,,spravodlivé” financovanie štátu a zdravotníctva. Nemáme ani šajnu, čo všetko financujeme.

minimie
29. dec 2023

@makodob existuje rozdiel medzi vierou a potvrdenými faktami. Keď z dlhodobého pozorovania bolo zistené že niečo funguje v 85% percentách prípadov, nie je to síce istota ale je to tiež potvrdený fakt. To že na jablko pôsobí gravitácia a padne, nie je moja viera. Proste sa to deje. V posledných rokoch mám pocit že kadejaki diskutéri začnú spochybňovať aj toto. Lebo študujú Google univerzitu a ešte k tomu selektívne čo sa im hodí do svojho videnia sveta, teda názoru, teda viery. Aj ty z tej mojej vety si si nevybrala fakt že po odmietnutí liečby sa dotyční väčšinou aj tak vrátia v posledných štádiách, ale riešila si verejné zdravotníctvo. Súhlasím s tým že je tam čo vylepšovať ale na to tu máme vládu a poslancov.

autor
29. dec 2023

Baby z toho co si tu píšete nie je nič odpoveďou na moju otázku. Ako jasné, je to verejné fórum, ale už kaslite na to.

hiro
29. dec 2023

"Ak si o tom človek naštuduje, tak je to samovražda"
A ja si myslim ze cim viac ludia "studuju" samozvanych spasitelov a jutuberov tak tym viac otupievaju...

evaachesa
29. dec 2023

@makodob prosím ťa nepúšťaj takéto "rady" o chemo do sveta. Moja známa si tiež nechala "poradiť" že to zvládne aj bez chemo, alternatívnou liečbou a už tu žiaľ nie je. Nemala ani 40. Možno tu ešte mohla byť keby poriadne zabojovala a nepočúvla takéto rady. 😥

janulik2008
29. dec 2023

@makodob ja nie som nedeľný neveriaci 😁 ja do kostola nechodím 😁 ale to neznamená že nie som veriaca ... Stačí sa pozrieť na tých veriacich ktorí sú schopní vlastné dieťa zaprieť len preto že je inej orientácie alebo keď niekto chodí do kostola a zabije niekoho, čo už veď hlavne že chodil do kostola (nehovorím o ľuďoch ktorí zabijú nechtiac napr pri autonehode). Ten pôjde do neba lebo chodil do kostola, vlastne porušil prikázanie "nezabiješ", áno aj ja človek ktorý nechodí do kostola a niekedy sa na Boha hnevá viem, že takéto prikázanie existuje. A ateista ktorý neverí v Boha (veď po smrti uverí ale bavme sa hypoteticky) tak pôjde do pekla lebo vlastne v živote nebol v kostole.
Myslím si že skôr taký ako ty, robia chaos neveriacim lebo všade kde sa dá tak je to božia vôľa, neviem čím to je že ja " nedeľný veriaci" sa dokážem bez problémov porozprávať o viere aj s neveriacim 🤔 stačí počúvať ... Sú toľkí ktorí sa neveriaci od malička lebo tak boli vychovaní a toľkí ktorí verili ale už neveria pre rôzne dôvody. 😶

mata90
29. dec 2023

Ak je to jeho rozhodnutie , akceptovala by to som ho. Sama by som sa rozhodla rovnako. Ak by sa aj nevyliecil, bolo to jeho želanie a bol by som svojimi najbližšími v tomto období .

makodob
30. dec 2023

@janulik2008 ako može človek po smrti uveriť? Viera je daná na zemi, ak zomrieš, už nebudeš mať v čo veriť, lebo vtedy uvidíš Boha. Už Ho uvidíš, takže nemožeš uveriť v niekoho Koho už vidiš. Všetko bude vtedy odkryté. Každý raz uvidí Jeho slávu a čas na vieru v Boha je len tu na zemi. Tie očistce sú diablove bludy, aby si ľudia mohli robiť čo chcú, veď v očistci si to potom poriešia. Tým by Ježišova smrť úplne stratila akýkoľvek význam. A ak v toto niekto verí, je to falošné evanjelium. Pridávam tu prave jediné biblické evanjelium. Kľudne su otvor Bibliu, všetko tam nájdeš. Maj pekný deň.

makodob
Autor odpoveď zmazal
makodob
30. dec 2023
janulik2008
30. dec 2023

@makodob ale ak Boh existuje tak každý jeden sa pred neho postaví v deň keď z tohto sveta odíde a VTEDY uverí že naozaj je a ktovie, možno to ani tak nie je a človek sa zobudí v "inom" tele.

makodob
30. dec 2023

@janulik2008 lenže po smrti už nevieš uveriť. Viera je veriť v niekoho, koho nevidíš. Ak uvidíš Boha v Jeho sláve, už to bude fakt nie viera. A spasení sme skrze vieru v Ježiša, že zomrel za naše hriechy. Po smrti to bude koniec, už sa nevie nič zmenit, aj keď Ho potom uvidia aj neveriaci, lebo ľudia budú súdení podľa života. Rozumieš tomu veľmi nesprávne, preto ti vravím ak si ozaj veriaca, čítaj Bibliu, Nový zákon.

autor
30. dec 2023

@makodob
@janulik2008
Nechcete si založit vlastné fórum? Ja som sa chcela niečo dozvedieť... Neviem načo je toto dobré tu riešiť, sak každá máte iný názor a co je na tom? Btw existujú aj súkromné správy, kľudne pokračujte tam.