Môže sa alergická reakcia prejaviť neskôr?
Ahoj mám otázočku, môže sa vážna alergická reakcia prejaviť na 8-9 deň užívania antibiotík?
@patricia2511 ďakujem za odpoveď ale také že by som sa mohol zadusit a také podobne by sa ukázali asi hneď nie ?
Anoo, ja mam anafylaxiu a Ta sa vacisnou objaví hned-aspon u mna (vzdy si odsledujem 10’ 😃) ale udáva sa ze do 24hodin moze prist dusenie ..
Ja som mala do dvoch h.
Přehled polékových exantémů
MUDr. Hana Mičaníková
Kožní oddělení, Fakultní nemocnice Ostrava
Makulózní a makulopapulózní exantém
s erytémem různého stupně v úrovni nebo nad
úrovní kůže vzniká do 3 týdnů od začátku užívání
léku, převážně 7. až 10. den
(„exantémy devátého dne“).
Je nejčastější polékovou reakcí, je stranově
symetrický, s maximem projevů v embolizační
predilekci (vnitřní strana paží, stehen, laterální
partie trupu), nebo napodobuje infekční exantémy (morbiliformní, scarlatiniformní, rubeoliformní). Mezi doprovodné nálezy patří purpura,
otok dýchacích cest nebo obličeje, subfebrilie,
zimnice, nauzea a celková únava. Může postihovat i sliznice, popřípadě přejít v exfoliativní dermatitidu nebo erytrodermii (1, 2, 3, 5).
Ďakujem vám ❤️ pýtam sa preto lebo sa mi na jazyku spravili také červené fľaky a cítim ako keby som ho mala popaleny
Po 5 dňoch som sa tak vysypala, že mi pred očami naskakovali pupaky na tele..utekala som do nemocnice, okamžite mi pichli injekciu
U mňa sa alergia na liek rozvinula tak do 3 hodín postupne...úplne všetky nežiadúce účinky z letáku sa u mňa prejavili, skončila som na pohotovosti chvíľku pred kolapsom 😬
Prosím Vás viete mi napísať emailovú adresu na MUDr. Hana Mičikovu? Potrebujem sa jej niečo osobne opýtať.

Skôr nie, vacisnou ak je silna tak po úžití .. a ak je napriklad len vysyp tak zvykne 3-4 deň
Ale ak mate reakciu kludne to mohla vyvolat kombinácia —- antibiotika+nieco(co bezne jedavate ale s atb vznikla reakcia )