icon

Môže sa alergická reakcia prejaviť neskôr?

11. jan 2025

Ahoj mám otázočku, môže sa vážna alergická reakcia prejaviť na 8-9 deň užívania antibiotík?

patricia2511
11. jan 2025

Skôr nie, vacisnou ak je silna tak po úžití .. a ak je napriklad len vysyp tak zvykne 3-4 deň
Ale ak mate reakciu kludne to mohla vyvolat kombinácia —- antibiotika+nieco(co bezne jedavate ale s atb vznikla reakcia )

autor
11. jan 2025

@patricia2511 ďakujem za odpoveď ale také že by som sa mohol zadusit a také podobne by sa ukázali asi hneď nie ?

patricia2511
11. jan 2025

Anoo, ja mam anafylaxiu a Ta sa vacisnou objaví hned-aspon u mna (vzdy si odsledujem 10’ 😃) ale udáva sa ze do 24hodin moze prist dusenie ..

zuzi56
11. jan 2025

Ja som mala do dvoch h.

ninazemna
11. jan 2025

Přehled polékových exantémů
MUDr. Hana Mičaníková
Kožní oddělení, Fakultní nemocnice Ostrava

Makulózní a makulopapulózní exantém
s erytémem různého stupně v úrovni nebo nad
úrovní kůže vzniká do 3 týdnů od začátku užívání
léku, převážně 7. až 10. den

(„exantémy devátého dne“).

Je nejčastější polékovou reakcí, je stranově
symetrický, s maximem projevů v embolizační
predilekci (vnitřní strana paží, stehen, laterální
partie trupu), nebo napodobuje infekční exantémy (morbiliformní, scarlatiniformní, rubeoliformní). Mezi doprovodné nálezy patří purpura,
otok dýchacích cest nebo obličeje, subfebrilie,
zimnice, nauzea a celková únava. Může postihovat i sliznice, popřípadě přejít v exfoliativní dermatitidu nebo erytrodermii (1, 2, 3, 5).

autor
11. jan 2025

Ďakujem vám ❤️ pýtam sa preto lebo sa mi na jazyku spravili také červené fľaky a cítim ako keby som ho mala popaleny

marcellka32
11. jan 2025

Po 5 dňoch som sa tak vysypala, že mi pred očami naskakovali pupaky na tele..utekala som do nemocnice, okamžite mi pichli injekciu

danyelia
11. jan 2025

U mňa sa alergia na liek rozvinula tak do 3 hodín postupne...úplne všetky nežiadúce účinky z letáku sa u mňa prejavili, skončila som na pohotovosti chvíľku pred kolapsom 😬

m19k21k21
11. feb 2025

Prosím Vás viete mi napísať emailovú adresu na MUDr. Hana Mičikovu? Potrebujem sa jej niečo osobne opýtať.