Môže sa u dospelých vyskytnúť siedma choroba?
Ahojte, prosim Vas moja mala mala 7mu chorobu tento tyzden, a ja dnes od rana mam teplotu 37.7. Plus ma boli cele telo, najma klby, chrbat. Mozem to mat tiez 7mu chorobu? Nikde som nenasla ci bolest klbov moze byt tiez priznakom.
Dakujem
Ja som chytila od malej siestu chorobu a to bola priserna bolest klbov, 2 dni som sa z postele nepostavila. Drzim palce nech si cim skor fit
Ja som mala nedávno 7. Mala som len zvýšenú teplotu Maxim.37.6 , neskôr vyrážky ruky, nohy. Žiadne bolesti kĺbov.
ja som mala zrejme piatu chorobu a mala som take bolesti klbov, ze som si nevedela natlacit tekute mydlo. deti pritom uplne mavaju ine priznaky. takze tipujem, ze moze byt. skore uzdravenie zelam.
Baby, ja som chytila 7. teraz po pôrode. Oslabená imunita, diabetička som. Ale priebeh otrasný. Šiesty deň vkuse horúčky... nonstop na liekoch, každé 4 hodiny. Obrovská triaška pri každej horúčke a výsev. Nenormálne to svrbí. Najskôr ruky a postupne s každou horúčkou nové... stehná...zadok...chrbát...lýtka... brucho... dekolt...krk...aj ústa nakoniec. A stále to nekončí, akonáhle prestanú účinkovať lieky na teplotu, dokola to isté.
@jaskolka u dospelých to má žiaľ často omnoho horší priebeh ako keď dostanete v dospelosti kiahne. Deti to zvládnu super a dospelí majú ťažký priebeh. K tomu som po sekcii, ktorú ďalšie 2 týždne doprevádzali hnačky... mám nnie oslabený imunitný systém, ale zničený podla mňa. A keďže dojčím, nemôžem žiadne lieky. Tak sa na mne choroba vyřadila. Neprajem nikomu. Myslím si, že by ma aj hospitalizovali v nemocnici, keby som nemala doma novorodenca.
@jaskolka u dospelých to má žiaľ často omnoho horší priebeh ako keď dostanete v dospelosti kiahne. Deti to zvládnu super a dospelí majú ťažký priebeh. K tomu som po sekcii, ktorú ďalšie 2 týždne doprevádzali hnačky... mám nnie oslabený imunitný systém, ale zničený podla mňa. A keďže dojčím, nemôžem žiadne lieky. Tak sa na mne choroba vyřadila. Neprajem nikomu. Myslím si, že by ma aj hospitalizovali v nemocnici, keby som nemala doma novorodenca.
@wuawua dobrý deň, bola to siedma choroba? A ako to prosím vás zvládlo babatko?
Akurat to ma najmensi syn,horucka a teraz sa dost vysypal a svrbi ho to.Natieram mu to sudokremom ale asi zajtra zavolam doktorke,nech mu nieco na to da.Dnes sme sa vratili z Tuniska,tak sme si mysleli,ze to ma z opalenia ale ruky,usta aj nohy,ma vysypane,uz tam mal teplotu ale iba 1den,to sme mu dali nurofen a klesla.
Akurat to ma najmensi syn,horucka a teraz sa dost vysypal a svrbi ho to.Natieram mu to sudokremom ale asi zajtra zavolam doktorke,nech mu nieco na to da.Dnes sme sa vratili z Tuniska,tak sme si mysleli,ze to ma z opalenia ale ruky,usta aj nohy,ma vysypane,uz tam mal teplotu ale iba 1den,to sme mu dali nurofen a klesla.
@vladuska20 mne predpísali rovno kortikoidnu masť - Elocom a do žily mi tiež rovno kortikoidy dávali .. krémy ako sudokrem, holtov krém, zinková masť ani ichtoxyl nezabrali, práveže ešte sa mi to šírilo rýchlejšie..
@wuawua dobrý deň, bola to siedma choroba? A ako to prosím vás zvládlo babatko?
@kiksimixi netuším... volala som s lekármi, ale keďže všetci usúdili, že som infekčná, nechcel ma nikto ani vidieť. Že keď po týždni neodznie, nemocnica. Postupne odznelo. Takže vlastne dodnes netušíme, či to ozaj bolo to.
A bábätko? Skvele... plne dojčené, takže ani ťuk. 🤣 Nechápem. Ale teda je možné, že to vlastne nebola žiadna z týchto detských chorôb.

@zuzgal24 áno, môžu príznaky sprvu pripomínať chrípku. U dospelých to môže byť aj bolesť kĺbov a nemusíš mať tie typické vyrážky ruka - noha-ústa