Môže sťažené dýchanie súvisieť s psychikou a chrbticou?
Zdravím, čítal som všelijaké články o "nedostatočnom nádychu", jasné, že je najlepšie navštíviť lekára ale skúsim sa aj ty "narýchlo" opýtať, či za pocitom nedostatku vzduchu môže psychika a/alebo chrbtica? Tento pocit "nedostatku vzduchu" pociťujem vyše týždňa, spánok mám zatial dobrý, po tabletke na spanie. Je dosť možné, že som v psychickom vypätí (nedávno ma chytil silný atak, ktorý som mal asi 4. v tomto roku, k tomu má mamka dlhodobé bolesti a problémy s chrbticou, čo ma [asi] tiež trápi, že neviem pomôcť,..), tak to môže byť jednou z pričiň sťaženého dýchania? Potom aj blokácia chrbtice - ak za to môže aj chrbát, že sa neviem poriadne nadýchnuť? Jedno s druhým?
Určite pôjdem v blízkej dobe aj k lekárovi, len sa pýtam, či to môže byť aj z toho, čo som uvidel, a či máte s týmto skúsenosť a čo vám pomohlo?
Ďakujem veľmi pekne za každú odpoveď. Pozdravujem.
Moze to suvisiet aj so psychikou, riesime to teraz s mamou. Chodi po lekaroch, nic jej nenasli. Psychika toto dokaze, len ona to odmieta. Nehanbi sa vyhladat pomoc u psychologa.
Moze to suvisiet aj so psychikou, riesime to teraz s mamou. Chodi po lekaroch, nic jej nenasli. Psychika toto dokaze, len ona to odmieta. Nehanbi sa vyhladat pomoc u psychologa.
@anonym_127cc7 - ďakujem, nie to sa nehanbím, však chodim k lekárovi na kontrolu, len sa mi to vidíte, že to je s tým dýchaním dlho. Ďakujem
@fifozbs ty budeš mať psychické problémy, nie s chrbticou...vyhľadať odbornú pomoc psychiatra, nie MK.
moze to byt psychika ale aj chrbtica ak ide o blokaciu v hrudnej casti vskusaj 2-3 masaze ak sa to nezlepsi tak skor asi psychika drzim palceky
@fifozbs môže, mám to aj ja, ale ja mám naozaj aj problémy s chrbticou lebo Lebi operácia ale aj duchanie je problém a to je psychika. Ja chodím aj k psychiatricke ale aj k psychologičke. Psychiatrička mi dala na úzkosť a upokojenie lieky a psychologička, tak tam sa uvolnim viac, pustíme si niekedy hudbu počúvame a rozprame sa čo a ako. Ak máš takéto problémy nečakaj.

@fifozbs môže, keď som mala vyskočené stavce, tak s ama pýtali, či nemám aj problémy s dýchaním. Ja som nemala, len závraty, ale zjavne môže byť aj sťažené dýchanie