icon

Môže sťažené dýchanie súvisieť s psychikou a chrbticou?

fifozbs
13. aug 2025

Zdravím, čítal som všelijaké články o "nedostatočnom nádychu", jasné, že je najlepšie navštíviť lekára ale skúsim sa aj ty "narýchlo" opýtať, či za pocitom nedostatku vzduchu môže psychika a/alebo chrbtica? Tento pocit "nedostatku vzduchu" pociťujem vyše týždňa, spánok mám zatial dobrý, po tabletke na spanie. Je dosť možné, že som v psychickom vypätí (nedávno ma chytil silný atak, ktorý som mal asi 4. v tomto roku, k tomu má mamka dlhodobé bolesti a problémy s chrbticou, čo ma [asi] tiež trápi, že neviem pomôcť,..), tak to môže byť jednou z pričiň sťaženého dýchania? Potom aj blokácia chrbtice - ak za to môže aj chrbát, že sa neviem poriadne nadýchnuť? Jedno s druhým?
Určite pôjdem v blízkej dobe aj k lekárovi, len sa pýtam, či to môže byť aj z toho, čo som uvidel, a či máte s týmto skúsenosť a čo vám pomohlo?
Ďakujem veľmi pekne za každú odpoveď. Pozdravujem.

anonym_9da6cd
13. aug 2025

@fifozbs môže, keď som mala vyskočené stavce, tak s ama pýtali, či nemám aj problémy s dýchaním. Ja som nemala, len závraty, ale zjavne môže byť aj sťažené dýchanie

anonym_127cc7
13. aug 2025

Moze to suvisiet aj so psychikou, riesime to teraz s mamou. Chodi po lekaroch, nic jej nenasli. Psychika toto dokaze, len ona to odmieta. Nehanbi sa vyhladat pomoc u psychologa.

fifozbs
autor
13. aug 2025
@anonym_127cc7

Moze to suvisiet aj so psychikou, riesime to teraz s mamou. Chodi po lekaroch, nic jej nenasli. Psychika toto dokaze, len ona to odmieta. Nehanbi sa vyhladat pomoc u psychologa.

@anonym_127cc7 - ďakujem, nie to sa nehanbím, však chodim k lekárovi na kontrolu, len sa mi to vidíte, že to je s tým dýchaním dlho. Ďakujem

micusa2222
13. aug 2025

@fifozbs ty budeš mať psychické problémy, nie s chrbticou...vyhľadať odbornú pomoc psychiatra, nie MK.

kacena4
13. aug 2025

moze to byt psychika ale aj chrbtica ak ide o blokaciu v hrudnej casti vskusaj 2-3 masaze ak sa to nezlepsi tak skor asi psychika drzim palceky

macka1996
13. aug 2025

@fifozbs ahoj ja to mam tiež. zažívam to často.. mala som celkom pokoj aj par rokov ale sa to nejako vrátilo... myslím si ze to je psychika ...môžem sa opýtať ako sa ti prejavoval panicky atak ?

amajlik
13. aug 2025

@fifozbs môže, mám to aj ja, ale ja mám naozaj aj problémy s chrbticou lebo Lebi operácia ale aj duchanie je problém a to je psychika. Ja chodím aj k psychiatricke ale aj k psychologičke. Psychiatrička mi dala na úzkosť a upokojenie lieky a psychologička, tak tam sa uvolnim viac, pustíme si niekedy hudbu počúvame a rozprame sa čo a ako. Ak máš takéto problémy nečakaj.