icon

Môže stres spôsobovať bolesti v bruchu?

25. jan 2025

prezivam hrozny stres, je mozne ze mam z toho bolest criev pecen vsetko zaludok?
prisla nahle bolest, taky tlak na celom bruchu
mala som to uz aj predtym pri enormnom strese
CT brucha bolo OK aj krv
co to preboha je?
take tlaky
spoedne rebra bpolia pichaju
organy som mala OK co ma picha? nervy?
som na pokraji zrutenia zo stresu

stanulienkat
25. jan 2025

Stres, strava, zaludocna nervozita, histamin...cokolvek.. Ked si mala vsetko ok, tak bud rada. Uzivaj probiotika, pi tekutiny a zdrava strava, pohyb...

autor
25. jan 2025

@stanulienkat pride to navalovo, nemam to kazdy den. ale mam brucho ako vo zveraku od rana mala len banan ale mam enormny stres a tym ze ma boli zaludok tak neberiem lexaurin ani xanax proste s avyhybam liekom.

autor
25. jan 2025

@stanulienkat to mam ked riesim extremne narocnu vec co sa nam udiala teraz.

autor
25. jan 2025

@stanulienkat denne prejdem 6=10km pohyb mam stale ten mi naozja pomaha asi sa pojdem prejst :(

stanulienkat
25. jan 2025

Mozes mat aj vela zaludocbej kyseliny. Ta sa vytvara pri strese. Vypytaj si u Dr. Nolpazu, alebo Helicid. Upokojuje to zaludok.

autor
25. jan 2025

@stanulienkat preco ma bolia creva? :( helicid mam kyselinu som necitila skor tlak ako keby ma niekto snuroval do kazajky alebo tie zemy co s asnurovali aby sa zmestili v minulosti do siat ten pocit

guudy
25. jan 2025

Uzkosti/panicky atak…smer psychiater.

amazonka13
25. jan 2025

🍏 Len tak uvažujem, ked si bola u lekára a proces vyšetrení skončil len CT a odberom krvi, tak je to nedostatočné. Môže to byť všeličo ako tu diskutujúci píšu. Môžeš mať problém s črevami (kolonoskopia), či ďalšími orgánmi uloženými v okolí bránice, a môže to byť aj úzkostná porucha (psychológ, psychiater), poukazuješ na stres. Vrátila by som sa späť k lekárovi, že problémy pretrvávajú. Babský liek - alebo prvá pomoc, skús prikladať v chvíli ataku na tie problémové miesta teplý termofor, teplo uvoľní tlak, bolesť. Ak ti bude po tomto pokuse horšie, pravdepodobne ide o zápal - ktorý zareagoval na teplo. Polež si, oddychuj, skús eliminovať stres ak to pôjde.... Skoré uzdravenie.

autor
25. jan 2025

@guudy pojdem

tehulka2011
25. jan 2025

mozu to byt obycajne prdy

kp7333
25. jan 2025

Mozu to byt aj vetry, skus pit bylinkovy caj na travenie. Ak to nepomoze, tak sa objednaj na gastro. Inak banan je dost tazky na prazdny zaludok. Skus radsej jogurt na ranajky alebo nieco take nenaduvave.

gabilopatka
25. jan 2025

Mňa podľa lekárov boli zo stresu hlava. 3 mesiace v kuse...nikdy som nepočúvala svoje telo keď ma často bolel žalúdok. Nikdy som ho nepočúvala keď ma preháňalo od stresu až teraz už počúvam.. Vyzerá to tak ze budem musieť brat AD keď sa nič nenájde.. Nenechaj si to zájsť tak ďaleko ako ja.

lucia11kob
25. jan 2025

Máš na stresy antidepresiva? Pokiaľ nemáš, tak určite choď k psychiatrovi..bude ti lepšie 🥰🥰

autor
26. jan 2025

@amazonka13 dakujem toto ja bezne nemam len ked mam maximalne vypatie, prirovnam to, napr ked si na pohrebe blizkej osoby, tak myslim
nastastie nie ked bezny stres

autor
26. jan 2025

@kp7333 banan je jedine co dam hned b tabletkam, nech neberiem na lacny zaludok, takze to asi budem musiet zmenit dakujem za info

meginka32
26. jan 2025

Mne tvrdia, že mi to robí chrbtica. Mám podobné problémy.

autor
26. jan 2025

@meginka32 aj mne povedali ze mozno nervy / teda chrbtica

meginka32
28. jan 2025

Ja mám zároveň aj histaminovej a alergiu na mlieko. Tak mám pocit že sa mi to tak nejako bije, raz ma trápi viac jedno, raz druhé.