Môže tetánia spôsobovať tieto symptómy?
môžem sa spýtať jednu otázku už sa to somnov ťahá try mesiace už mám vážne dosť bola som u obvodnej tá mi iba spravila krvné testy a povela.ze je všetko ok že to bude úzkosť a mne sa to začalo tocenim hlavy a bolesťami noch a teraz sa aj pridružilo bolesť krčnej chrbtice aj medzi lopatkami a vystreluje mi to až do rebrá a niekedy ma aj pichá srdce a mám akoby sťažené dýchanie a hrčku v krku niekedy mám aj brnenie v sanke a jazyku a 25 decembra má brala sanitka bolo mi na vracanie a celá ľavá strana mi išla odpadnúť od bolesti a zase sa mám takto a na pohotovosti mi robili EKG bolo v poriadku aj krvné testy u neurológa mám termín až o mesiac naozaj si neviem rady a beriem každý deň magneb6 už tretí mesiac ale zmeny nevidím môžem sa cítiť celý deň takto keby išlo o tetaniu a mám už aj strach môže niekto pociťovať tieto pocitu celý deň v kuse z tetanie a úzkosti ? Prosím poradte mi už vážne neviem rady a nechcem si volať záchranky každý deň už sa cítim ako blazo a viem že ti tu píšem už veľa krát ale naozaj potrebujem nejakú radu prosím blke komentáre si nechajte lebo som naozaj zufala
psychogenna tetania potrebujes psychiatra a lieky od neho
a sanitku si nevolaj, nezneuzivaj ju
preco potom chodis psychiatricke ked neberies lieky a nespolupracujes ? https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/skusenosti-s-citalec-pomoze-vam-alebo-zhorsi-vase-stavy/
@mamina7070 aha.. no super.. takže ďalšia zbytočná diskusia, keďže autorka už má nastavenú liečbu 🤷🏻♀️
@mama147 akú máš teda dg, keď si už bola u psychiatra a máš predpísané AD? Začni sa riadiť odporúčaním psychiatra. Súhlasím s @mamina7070 nezneužívaj urgent.
@mama147 prosím ťa rozprávaj sa so mnou slušne, po celý čas sa ti snažím poradiť. Z tvojho úvodného príspevku som mala pocit, že je to pre teba niečo nové, no tento tvoj príspevok spred týždňa hovorí o niečom inom, tak do mňa neskáč https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/skusenosti-s-citalec-pomoze-vam-alebo-zhorsi-vase-stavy/
Popytaj sa u dr, ci by si nemohla taky tyzden/dva brat Neurol, ci sa ti to neupokoji. Keby ano, vies ze je to psychika. Isla by som na tvojom mieste aj k fyzioterapeutovi na masaz a napravenie chrbtice. Jedz iba dietne, pridaj probiotika, magnezka ber kludne viac. Kazdy den chod von a teda neviem ci sa ti da, bola by dobra rychlejsia prechadzka. Neviem ci to moze byt tetania ak je to od rana do vecera. Ked budes chciet aj nejakeho alternativneho dr tak napis. Ja keby som uz nevedela co so sebou, isla by som tam
Ach citam tvoje diskusie predtym. Proste si daj tie lieky co ti dali a prestan vymyslat. Neurol ti zaludok nepokazil.
@nikaeli ja do teba neskacem len hneď odcudzujete ľudí a prepáč Keť tak to tam viznelo ale kebyže mám absolvovanie vyšetrenia tak sa tu toľko nevipisujem aj dneska mi tak dala obvodná papier k neurolu logovi že som nanu už zvýšila hlas kebyže viem že to je na 100percent psychické tak začnem brat tie AD ale keď som ešte nebola na žiadnom visetreni tak do seba nechcem pchať také oblbovaky a neurol som skúšala iba má skludnila ale príznaky som mala aj tak a iba mi zobral chuť na jedlo odkedy som ho brala som poriadne nejedla a to som už schudla asi tak 7 kilo
@mama147 kde som ťa odsúdila? prečítaj si ešte raz moje príspevky, hlavne na prvej strane. Po tom, ako @mamina7070 pridala link, kde píšeš o psychiatričke a Citalexe mi to nedalo a pozrela som si ďalšie tvoje témy na MK, dokonca aj tie, ktoré si založila ešte ako vircori - napr. aj tu https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/ma.... Sama priznávaš, že si kvôli tomu viackrát šla na urgent. Rád si tu už dostala viac ako dosť 🤷🏻♀️ zvyšok je na tebe. Pri úzkostiach, či tetánii musí človek pracovať sám na sebe. Iba lieky nestačia. Viem o čom to je.
@mama147 po magnezku ta môže točiť, lebo znižuje tlak, takže ďalšia moja rada daj si kávu a bude trosku lepšie alebo kolu a ak ti momentálne nerobia prechádzky dobre, tak skus hlavu zamestnať niečím iným manžel po nociach aj nábytok skladal, kým sa to naučil ovládať a ešte si kúp papierové vrecká a dýcha doňho, keď ti bude zle, záchranár nám raz povedal, ze telo je vtedy akoby otravene kyslikom
@mamusa123456789 ďakujem ale neviem to ovládať celú noc som bola hore bolesti žalúdka pocit na vracanie a bolesť ramená a chrpta už som vážne zúfalá je to veľmi zle aj teraz a magne si dávam pravidelne a aj kávu som vipila rano
@mamusa123456789 z úzkosti mi môže byť tak zle
@mama147 o úzkosti ti poradiť neviem, len niečo ohľadom tetanie, ale odborník nie som, len nejaké finty, co zabrali
@mamusa123456789 bola som dneska na neurologii a tam mi diagnostykovala tetaniu ale nerobila mi ziadne vysetrenie iba stym kladivkom a este algicky syndrom dala mi magnerot a gujacuran
A to mi moze diagnostikovat tetaniu bez vysetrenia
Včera si písala (v úvodnom príspevku), že máš termín u neurológa o mesiac.. a dnes si tam bola? tetánia sa diagnostikuje pomoc EMG prístroja - manžetou ti stiahne ruku (ako keď sa meria tlak) a na zápästie umiestní diódy. Nervovo.svalovú dráždivosť sleduje na monitore. Poprípade sa robí test (už si nepamätám ako sa volá), kde máš rýchlo a plytko dýchať. Poklopaním kladivkom kontroluje reflexy (preto ti napr.mykne nohou). Tetanici zvyknú byť dráždivejší.
@mama147 ja sa už presne nepamätám aké vyšetrenia mu robili, ale viem ze magnezko mu dali magnosolv alebo tak nejako sa to vola a je to na predpis, možno sa dá kúpiť aj normálne, toto ti povedať neviem a pomáha mu to najviac, keď si kupoval voľnopredajné, tak veľmi nepomahali a ta druha osoba, co poznám, tak ta ma aj oblbovaky

@doominicka ak máš Magnosolv odporúčaný neurológom, predpíše ti ho aj obvodný dr.
@certi ráno, večer