Môže zubár vytrhnúť koreň skôr, ako začnú účinkovať antibiotiká?
Ahojte, mám taký problém. Od soboty ma začal bolesť zub. Teda to čo z neho ostalo, koreň. V takom stave som ho už mala nejaký čas. Nemala som bolesti, šetrila na vytrhnutie , keďže sú to dva korene vedľa seba, ktoré musia von. Ide o toz že ťa bolesť je moja najväčšia v živote, mám teploty od soboty, opuch , nezaberaju žiadne lieky. Túto noc som už mala sto chutí vyskočiť z okna. Zubár mi predpísal ATB s tým že má objedná niekedy o týždeň a viac na vytrhnutie. Ja už ale nevydržím , nezvladam to. Bolesť a opuch každým dňom horšia. Myslíte, že keď mu zavolám , ze nech mi ho vytrhne skôr ako zoberiem atb tak sa zlutuje 😁. Je takýto postup normálny pri takomto stave, že najprv lieky a až potom trhat?
Brat ATB,ísť ako bolestivý prípad k zubarovi a dať si predpísať silné lieky proti bolesti. To oni môžu
Načo tu vypisujš. Už si mala stáť čakárni ako bolestivý prípad.
Ja tak viem že najprv to musi odpuchnut, zaberu ATB a az potom trhaju. Ale chod k zubarovi hned rano ako bolestivy pripad a uvidis co ti povie.
Asi sa to musí najskôr preliečiť. Ale rozhodne by ti mal tie korene vytrhnúť. Ja tiež som odkladal lebo nebolel. Ale zubárka mi povedala, že môžem opuchnúť. Okrem toho je to zdravotné riziko.
@vulka vypisujem tu preto, lebo ja som už bola v pondelok ráno hneď u svojho zubára a dal mi ATB. Ale ďakujem za múdru odpoveď.
Ono to treba napísať,že si včera volaní zubára. ATB môžu zahrať aj o 3 dni. Treba silné lieky od bolesti

Robieva sa to tak, ked je tam zapal..lebo ked je zapal, tak nemusi dobre ucinkovat anestezia, podla mna by si dr presvedcila, ale sama si sposobis vacsie bolesti, mala si hned zacat uzivat tie atb, to by ti ulavilo od bolesti, nie hned, ale o dva dni by to malo ustupovat