Môže zubárka spôsobiť herpes?
Ahojte,
chodím teraz k zubarke ako na klavir, lebo mi nevie doriesit zuby, naposledy som tam "prepotila" 2 hodiny, prvy krat som dostala na druhy den teplotu a nejaku virozu pri vytahovani nervov a teraz po dvoch dnoch pri vrtania zubov zase herpes, ktory som nemala mozno 30 rokov. Ten herpes je presne v casti, kde mi rukou natahovala usta, je mozne, ze tam bola slaba hygiena, alebo ja som oslabena uz z tych navstev? Dakujem
Mne sa to kedysi tiež stávalo ze som bola u zubarky a dostala som potom herpes takže možno áno zla hygiena. A ďalšia vec aj tí ľudia ktorí tam idú a takýmto niečím tiež nerozmyslaju
@13uzivatelka11 tiez som si myslela, najskor to bolo potrhane a vyzeralo ako kutik, tym ako mi to natahovala, ale zasvietila som si na to a mam tam pluzgiere
@mimuska328 takze stalo sa ti tiez po navsteve zubarky, ja si tiez myslim, ze tam musel byt niekto s herpesom predo mnou
Drvivá väčšina zubárov pacienta s herpesom odmietne, čiže možnosť že si to dostala od nejakého predchádzajúceho pacienta je takmer úplne vylúčená .
Herpes môže vzniknúť aj po traume/poranení čiže mohla si to dostať z mechanického poškodenia. Ja napríklad mám ako najčastejší spúšťač slnko alebo vietor. Stres takisto môže spustiť herpes.
@raffaella no je to presne v tom mieste, kde mi natahovala ustami rukami, cize bolo tam poranenie, ja som mala herpes naposledy ako dieta
Herpes sa môže aktivovať hocikedy, žiaľ. Ja mávam aj obdobia bez herpesov, ale viem presne čo sú u mňa spúšťače (slnko, vietor, nesmiem piť po niekom, po chorobe mám skoro vždy, alebo silný dlhšie trvajúci stres).
@raffaella no je to tak, tiez som po chorobe a mam obdobie uzkosti, vzdy ked od nej odidem nieco schytam, hrozne
To kľudne môže u teba kombinácia po chorobe, stres a mechanické poškodenie. Mne zubár dáva vždy optragate (pozri na Google), aj keď mi robí DH, takže to mi chráni pery a okolie pier.
@raffaella moja take nema
vymeň zubárku
@rozculena uz som sa objednala k inemu, len si musim pockat
@raffaella súhlasím, môj zubár nezoberie pacienta s herpesom. Ak by bol akútny zápal, pacient s herpesom musí ísť posledný a sterilizátor pustí na 2 cykly. Ja ak mám zákrok väčšieho rozsahu, vždy sa mi vyvalí herpes. Takže áno, organizmus reaguje na stres a záťaž- aj keď ja to tak nepociťujem.
@jamimo moze byt, ja som v tom kresle dost trpela
Ja mám to iste....stále...
.
herpes uz mas v sebe alebo je to prvykrat co sa ti spravil? ak ho uz mas v sebe tak sa ti len aktivoval oslabenim imunity alebo mechanickym poranenim, nemohla si ho "zase" dostat, iba sa opat prejavil.
Od stresu to mas a kutik bol natahovanim poskodeni, tak ti to vyliezlo tam. Nic neobvykle, netreba hned zubara menit
@mk1111111111 nie som spokojna aj v inych veciach, nedokaze jeden zub dobre opravit, sanci uz bolo az az

Nie je to len "kútik"?