icon

Môžem bezpečne užívať antibiotiká s HIT?

11. jan 2025

Ahojte, su tu dake histaminicky, ktore bravaju atb? Mam predpisany sumamed, ale zatial mu odolavam. Bojim sa reakcie. Beriem probiotika celorocne, aj kvercetin-prirod.antihistaminikum. myslite, ze sa nemusim bat? Doktorka na histamin neveri, cize s nou sa normalne porozpravat a poradit neviem.bohuzial.vsetko zlahcuje. Na zinnat som reakciu mala-flaky po tele. Mavla rukou. Ze ved to preslo, ale to preto, lebo som ich nedobrala..

Strana
z2
lentilka23
Autor odpoveď zmazal
autor
11. jan 2025

@lentilka23 jasne, ze maju. Pri hit mas znicene tenke crevo a reagujes na atb. Opuchmi, hnackami, vysokym tepom a pod.

janinah
11. jan 2025

Tak neber lekárom ordinovane atb a umri na zápal...toho sa už nebojím?

zuzuky
11. jan 2025

Mám HIT a keď potrebujem beriem aj atb, nikdy som nemala žiadne problémy.

autor
11. jan 2025

@zuzuky dakujem.beries popri atb aj antihistaminika? Diky

autor
11. jan 2025

@janinah umriet sa da aj na alerg.reakciu

pink_lady
11. jan 2025

no si predstav ze som ten sumamed musela brat mesiac...ja som mala take s*acky ze som sa nemohla vzdialit z domu 😂 A kedze nezabrali tak som musela v decembri brat 20dni zas doxyhexal...tiez mam hit a je to pre mna nocna mora ATB...lenze ked treba tak treba...V novembri som brala klacid, ten mi prekvapivo zle nerobil...
NAjhorsi bol asi augmentin co sa tyka HIT
ale skus daosin, helicid na lacno rano alebo nolpazu, a antihistaminika, mozno sa ti trochu priznaky zmiernia

pink_lady
11. jan 2025

...a mozno nebudes mat ziadne neziaduce ucinky

mamina7070
11. jan 2025

mam hit a bravam atb aj silnejsie ako summamed a normalne si davaj probiotika
aky problem

mogaa
11. jan 2025

reakciu na ATB nemáš ale z toho že náš hit.....ty máš reakciu na určitú zložku lieku, to vôbec nemá súvis s hit

paradajkova
11. jan 2025

@autorka mam HIT, normalne som brala ATB za tych 7 rokov odkedy mi to diagnostikovali niekolko krat a uplne v pohode.

kacena4
11. jan 2025

bezne berieme pri hitke atb aj antihistaminika

siska53
11. jan 2025

Ja som a beriem atb - akurat aj teraz.
Na summamed som.uz pred rokmi zareagovala tak, ze som mala.taky nepokoj a pocit trasenia, tak ten mi nedavaju, ale.ostatne som brala a nejak som nepocitila nic mimoriadne...

patus_2
11. jan 2025

Na začiatok by som zmenila lekára. Lebo ak lekár na histamin neverí, nemala by som k nemu dôveru. Kvôli čomu berieš ATB?

autor
11. jan 2025

@patus_2 13.den dutiny. 3dni 38, zahlienena. Zapalene dutiny. Hlien uz cisty, ale stale hlien. Aj vykasliavam. Avsak zacal boliet ASI 3klanny nerv. Dlho to trva, ani do prace som nemohla. Crp ok.

benit
11. jan 2025

Ja mam tiez hit a normalne beriem atb ked je treba. Ani by ma nenapadlo nad tym spekulovat. Aj sumamed som mala.

zuzuky
11. jan 2025

Áno, antihistaminika beriem každý deň, okrem HIT mam aj potravinovo-pelovu alergiu.

vakatko
11. jan 2025

Užívaj L glutamín, spevní črevá a zabráni zvýšenej priepustnosti histamínu z čreva do krvného obehu. ATB ničia črevnú mikroflóru a poškodzujú črevnú výstelku čo zhoršuje HIT, alergické reakcie, ekzémy, suchú pokožku, zápalové a infekčné stavy ...
Na zápal pomôže Protizápalová strava + Rybí olej, Probiotiká, kurkuma, zázvor, klinčeky... Šalviový a anízový čaj majú protizápalové a odhlieňujúce účinky, liečia kašeľ ...

autor
11. jan 2025

@benit super.a nikdy ziadne reakcie? Aj antihistaminika beries popri tom? Diky

autor
11. jan 2025

@vakatko pisem spravu

benit
11. jan 2025

Ano, ja beriem celorocne pre alergie. Tak to uz ani nevnimam.

autor
11. jan 2025

@kacena4 antihistaminika denne, ci len pri atb? A ake antihistaminika? Diky

autor
11. jan 2025

@mamina7070 aj antihistaminika? Mavam vysoky tep, bojim sa, ze mi atb zvysia histamin a ten tep.abo ze opuchnem.😩

kacena4
11. jan 2025

denne nakolko mame aj ine alergie

mamina7070
11. jan 2025

antihistaminika beriem mam alergie
a nankolkonsa ti zvysi tep? to je inak divne vud ich potrebujes lebo mas zapal a potom neriesis blbosti
inak choroba tep zvysuje bezne

daria77
11. jan 2025

Dobrý deň.Mám aj HIT a teraz som dobrala 4 atb.
Vôbec som to neriešila,brala som probiotika.Syn má tiež HIT a takisto ,keď mal atb tak ich normálne užíval podľa predpisu.
Antihistaminika mám každý deň,vysoký tep už niekoľko rokov atď..atď

autor
11. jan 2025

@daria77 tak som si ich nasadila aj ja. Zatial len diskomfort v bruchu. Snad tie 3dni zvladnem🙁🍀

autor
11. jan 2025

@daria77 nic Vam na ten tep nepomaha? Co na to mudr.i? Mna ani nakardio nechce poslat obvodna. Ze netreba. Dlhodovo tep 100-110. Hit dietu drzim. Berem probiotika, kvercetin, magnezko.

daria77
11. jan 2025

Nemyslite na to,psychika je dôležitá😉
Nie ,nepomáha..po niekoľkých rokoch mi nasadili jedny lieky,ale potom ich vysadili,lebo sa bili s inými liekmi🤷‍♀️..
Mala som aj holter(dýchvičnost a srdce mi išlo vyskočiť úplne pri najmenšej námahe,trvá to stále)..mám astmu(takže lieky aj tam),pred sviatkami mi pľúca fungovali len na 46%(dobrala som kortikoidy,takže sa gúľam ako súdok👀🤣,ale žijem😉,tetániu-tam mám to magnézium atď atď...nechápem ,čo sa deje,akokeby som bola prekliata,či čo🙈..takže hit beriem už len tak,vôbec to neprežívam ...takže kľuuuuud 😉😉😉😉psychika je vážne veľmi dôležitá😉

autor
11. jan 2025

@daria77 crevo je za vsetkym. Avsak stravovat sa nizkohistaminovo a nizkosacharidovo je v tejto konzumnej dobe tazke. Vydrzala som 2mes. Citila som sa aj dobre. Ale zit na zelenine, masu a tuku je fakt tazke. Mozno ale zase k tomu sklznem...

Strana
z2