icon

Môžem byť pokojná po rozdielnych výsledkoch ultrazvuku brucha?

fonuska33
14. apr 2025

Dobry den,mel nekdo take ze na jednom usg brucha daco videli a o mesiac som si zaplatila usg brucha ale lekarka povedala ze tam nic nevidi ze vsetko v poriadku viz fotky.Myslite ze muzu bejt klidna?Som v hroznym strese ze co a obvodak ma nechce poslat nikam ze ct by mi nespravili len tak ze na to musi bejt duvod.Dakujem vsem

fonuska33
autor
Autor odpoveď zmazal
martul
14. apr 2025

@fonuska33 ťažko povedať, keď nevieme čo to ,,dačo" bolo. Lebo dačo sa aj vstrebe a dačo nie.

fonuska33
autor
Autor odpoveď zmazal
fonuska33
autor
Autor odpoveď zmazal
martul
14. apr 2025

@fonuska33 stále oznacujes samu seba.
Nie, žiadne fotky si nepridala

fonuska33
autor
14. apr 2025
krasneleto
14. apr 2025

podla popisu prveho zaveru, "nieco" tam bolo, podla popisu druheho, to "nieco" tam nie je... ak mas pochybnosti, chod este raz na sono...
v tomto pripade naozaj nie je dovod na mri ani na ct

krasneleto
14. apr 2025

laicky prvy nalez indikuje toto: Našli sa dve malé ložiská:

V pečeni (pravdepodobne hemangióm) – bežný, zvyčajne neškodný útvar.

V blízkosti pankreasu (pravdepodobne lymfatická uzlina) – tiež častý nález, ktorý sa často sleduje.

Preto kazali kontrolne sono ...

krasneleto
14. apr 2025

druhy nalez: Pankreas:
Homogénny, nezväčšený, bez jednoznačných ložiskových zmien.
Tá uzlina (LU) pri hlave pankreasu nie je jednoznačne rozlíšená, takže buď tam už nie je, alebo je nezreteľná.

krasneleto
14. apr 2025

zaver k obom: Drobné nálezy z predchádzajúcej správy sa buď upravili, alebo už nie sú jednoznačne prítomné.

Ideálny stav – zatiaľ nie je dôvod na obavy.

Ostať v sledovaní – kontrola ultrazvukom o 6 mesiacov je bežná prax pri takýchto nálezoch (napr. hemangióm, LU), najmä ak nevyžadujú akútne riešenie.