Môžem ísť k lekárovi so svrbením počas menštruácie?
Priserne ma svrbi zadok. Mozem ist k obvodnemu aj ked mam menstruaciu?
Nadpis je sice kandidat na zlteho slonika :D ale neviete poradit? Tyzden ma zacalo sem tam svrbiet v okoli konecnika, konecnik. 2 dni som potieralq canestenom, ucinok ziadny. 4 dni faktu mast, svrni ma to cim dalej,tym viac. Asi sa na stenu vyskrabem. Konecnik mam akoby popraskany, neviem z coho. Ale su tam take akobt krvave rany. Myslite,ze ma vezme obvodak aj ked mam menstruaviu? Ja uz neviem jak si pomoct. Kupala som sa aj v dubovej kore a hypermangane.
A nesvrbi ta aj nos?
@simona20201309 preco by mal?:D
@tundra mas skusenost,ze to bola plesen? Aka mast pomaha?Hmm, horsie ke,ze to fakt moze byt hocico. Potom clovek len triafa, ma doma tisic masti a nic z toho.
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/dcerka-si-vrta-v-nosteku-ma-hlisty/
Odborný článok som k tomu nenašla ale pamätám, že keď to mali deti v škôlke tak nás upozorňovali aby sme si všímali ci nemajú stále prsty v nose, že pri tých parazitoch ci hlistach ci co to vlastne je, svrbí aj nos
necitala som vsetko, ale typijem, ze je to zaparenina sposobena zatekanim menstruacnej krvi, ktora drazdi tkanivo okolo konecnika a k tomu este toto vsetko zakryva vlozka, co napomaha takemuto problemu.
@simona20201309 aha, dakujem za clanok 🙂 nos ma nesvrbi. Aspon to je pozitivum :D
Mne na toto pomohol Detralex. Prvé dni tuším až po 6 tabliet
Boli to hemoroidy. Skús si osprchovať ľadovou vodou. Mne to vždy zabralo aspoň na chvíľku.
Tiež som mala až neznesiteľne svrbenie. Sla som na proktologiu, prepísal mi masť… bol to exzem, za pár dni to bolo v poriadku ..
Kup si capiky Proctoglyvenol. + krem Doloproct. Udrzuj v maximalnej cistote, neutieraj sa papierom (max namocenym vo vode a hned sa umyt vo vlaznej vode) a uz vobec nie parfumovanym, ale umy sa po potrebe. Daj si aj dietu, probiotika, ziadne sladke ani cokolada, nic co zapeka. No a ak sa da pouzivaj tampony teraz, len bavlnenu spodnu bielizen, ziadne tanga.. Bielizen si zehli
Pravdepodobne to budú naozaj parazity. Svrbí to najmä keď si v kľude a v teple, napríklad v posteli? Svrbieť to môže viac najmä po zjedení sladkého jedla alebo po sladenenom nápoji. Parazity nie sú žiadna hanba, každý to môže dostať. Pokojne aj z pečiva, ktoré nejaký debil pred tebou v potravinách ohmatal holou rukou. Niet sa čoho báť, sú na to tabletky, akurát že ich predpisuje lekár. Ale veľmi rýchlo a bezbolestne sa ich zbavíš, nemusíš sa obávať. Treba dbať na hygienu aby si zbytočne všetko okolo nekontaminovala vajíčkami a dôsledne treba oprať spodnú bielizeň, postelné prádlo, uteráky a podobne. Aby si to náhodou nedostala späť.
@majamat ano, zhorsuje sa to kvoli menstruacii urcite. Uz ked mam ppcit,ze je to celkom znesitelne, zatecie tam krv, a som tam,kde som bola.
@koniarova o detralexe som citala, len musim zistit ci to nema kontraindikaciu s liekmi,co beriem. Vdaka 🙂
@andaluzia12 a tebe sa ako ten ekzem prejavil? Iba svrbenim? Ci nejakymi rankami?
@liv1 dakujem za rady, urcite si ich zoberiem k srdcu. 🍀
Inak vies, ze uz su bezne dostat bio tampony, ktore nie su bielene a su nezavadne? Rovnako aj vlozky.
@mojemenonikto asi parazity ma najviac desia, akoze keby ich mam, tak sa za to nehanbim. Udrzujem maximalnu hygienu ako aa da,aby sa nieco take nestalo, ale mas prabdu,ze staci kupit jeden ochytany rozok...a je to v riti...doslova :D :/ ked ja neznasam hmyz, pavuky, cervy, ked si predstavim,ze mam v zadku nejake cervy, chce sa mi vracat :D vies co, mn3 sa zda,ze to svrbi podobne cely den, aj ked som vonku na prechadzke.
@viera27 vlozky viem, ale bio tampony vygooglim, celjom ma to zaujalo.
No môže to byť aj čokoľvek iné ako ti tu písali iní. Mňa zaujalo, že to prišlo náhle a že sa to zhoršuje. Preto mi to prišlo skôr pravdepodobné ako infekcia parazitmi, najmä ak to máš po prvý krát. Parazity majú mnohí ľudia spojené s nedostatočnou hygienou, ale to nie je tak. Môžeš mať doma najčistejšie prostredie zo všetkých, stačí aby ti deti doniesli zo školy vši a žiadna hygiena ti nepomôže.
Tie ranky o ktorých píšeš môžu byť spôsobené tým ako si to škriabeš. Je to prirodzená reakcia, ale tým sa to samozrejme len zhoršuje. Ak je to tak neznesiteľné ako píšeš, tak by som išiel k lekárovi čo najskôr. Menštruácia, nemenštruácia ☺️ Je možné, že budú od teba chcieť vzorku stolice, tak sa priprav ešte aj na také niečo 😁
@autor Mala som aj podráždene okolie, ale už si nepamätám akou formou, bolo to dosť dávno… možno to budeš mať “len” niečo podobné, hlavne s kľudom a smer Dr.
@andaluzia12 a tiez si isla k obvodnemu? Nepamatas ,co ti na to dal?
@mojemenonikto na noc som si to ux natrela alpou a spala som ako dudok,aj svrbiet prestalo. Teda,rano ux xase trotchu zacalo. Myslis,Ze keby to boli parazity tak by im alpa zabranila vo vycinani?:D ano,je mi janse ze mozu pozadovat vzorku stolice. No nejka to prezijen
To bolo v dobách keď este nebol potrebný výmenný lístok, takže priamo na prokto. Dal mi nato nejaku emulziu, názov si už nepamätám, ale nebolo to voľnopredajne liečivo …
Ahoj,chcela by som sa opytať ako si dopadla s tým konecnikom?Co ti pomohlo,momentálne prechádzam niečím podobným,mala si aj nejaké vyšetrenie?

@zmrzlinka2021 no,on nezvylne dvihat.len odpisat na mail,tak napisem.