Môžem ísť sama k psychológovi?

barbita
5. sep 2015

dobry den...ide oto že mám 14 rokov a potrebujem psychologa...nikto ma nechape...som velmi neštastna a sama tu situaciu nezvladnem...Ale rodičia sa otom nemôžu dozvedieť...možem isť k nemu aj sama?

bosoriak
5. sep 2015

@barbita Ku psychologovi mozes ist aj sama, akurat to niekto bude musiet zaplatit. Pripadne pouzi CPPaP v tvojom okrese, zoznam je napr tu: http://www.vudpap.sk/adresar-cpppap/ - tie by mali byt zdarma.
Ku psychiatrovi ak by si vsak potrebovala ist, tam uz musi byt aj zakonny zastupca.

pribinak
5. sep 2015

CPPP poskytuje svoje služby zdarma

nikawero12
5. sep 2015

@barbita k psychologovi síce môžeš ísť, ale nemusí ťa vyšetriť. Kedže máš ešte len 14 rokov, na vyšetrenie potrebuješ súhlas zákonného zástupcu.....a čo sa týka CPPPaP, tak tam potrebuješ tiež súhlas zákonného zástupcu a tiež návrh na vyšetrenie, ktorý väčšinou dáva škola do ktorej žiak chodí.

pribinak
5. sep 2015

@nikawero12 opravím ta, nepotrebuje žiadne odporúčanie ani zo školy ani od pediatra, je pravda, ze budu chciet súhlas od rodičov, ale sú prípady, ked sa to da obísť

mima177
6. sep 2015

@barbita Skus sa v skole poradit so svojim vychovnym poradcom. Skoly spolupracuju so psychologickym centrom a pomozu ti.Ale je pravda,vacsinou treba suhlas zak.zastupcu. Ale ked pojdes priamo k psychologicke,zaklopes jej a poprosis ju o radu,ver mi,nevyhodi ta,ale bude rada,ze si taka uvedomela a zodpovedna.Ak je normalna,rada sa pozhovara.V nasom meste viem,zeby ta nevyhodila ani jedna. Drzim prsty a daj vediet ako si dopadla.

babydesire
7. sep 2015

barbita a mozes nam povedat co ta trapi?teda ak chces ...