icon

Môžem mať Covid-19?

maria123a
15. mar 2020

Pekný večer, nedá sa mi dovolať na infolinky koronavírus a na email nikto už 2 dni neodpísal.
Ale obávam sa, mam 22 rokov a v pondelok som bola vo Viedni v Rakúsku pracovne, obávam sa že by som. Mohla mať koronavírus, iné príznaky nemám, mam ťažko na prieduskach a mam krátky dych.. Už naozaj neviem na koho s a obrátiť mam 2 ročného syna.

soulmate9
15. mar 2020

@maria123a svojej obvodnej lekárke ste neskúšali volať?

lucia147852
15. mar 2020

Na 112

maria123a
autor
15. mar 2020

@soulmate9 zajtra ju plánujem kontaktovať, pravda je aj taka ze som astmatik, a možno je to len psychického rázu, ale cítim ako by mi niekto sedel na hrudi

rainbow1
15. mar 2020

Iné príznaky nie sú ? Vraj sú zhoršení všetci alergici. Moja 8 ročná dcéra musela začať užívať Ventolin sprej lebo sa nevie dodýchnuť, má to len raz/dva krát za deň.

carimari
Odpoveď bola odstránená
lucia147852
15. mar 2020

@maria123a pri astmr je skrateny dych aj pocit tlaku na hrudi. Tiez ju mam. Ale v tejto situacii to netreva zanedbať

maria123a
autor
15. mar 2020

@rainbow1 zhoršení? Prečo? Nie, nemám ani kašeľ nič

rainbow1
15. mar 2020

... doteraz jej nič nebolo, chorí nie sme. Volala som s jej lekárkou.

rainbow1
15. mar 2020

vraj je jedno z tých období, kedy raz za 2-3 roky sú alergie výraznejšie, tak mi aspoň povedala...tiež som mala strach o malú

veronikaszabova
15. mar 2020

@maria123a ja som silny astmatik, tiez mam pocit tazoby na hrudi. Treba si zvysit davku antihistaminik a sprejov na dychanie.

eliska13
15. mar 2020

@maria123a asi skôr psychika, keď nemáš ostatné príznaky teplota, kašeľ... strach robí svoje.Karantenu asi dodrzis😀

sunny02
15. mar 2020

@maria123a teplota? kašeľ? ak nemáte okrem dýchavičnosti iné príznaky, tak k Vám neprídu po vzorku. Nariadia jedine karanténu, ale tá sa má dodržiavať i tak.
@lucia147852 112 odporúčajú volať iba v prípade ohrozenia zdravia.

mogaa
15. mar 2020

@maria123a domáca karanténa ...testy sa robia len ak sú príznaky ako aj teplota, suchý kašel, dýchavičnosť......skrátený dych nie je dýchavičnosť....tá je ak nemôžeš dýchať

rebeca40
15. mar 2020

@maria123a toto presne riešim aj ja no nebola som nikde akurat v piatok v obchode .A od vcera sucho v ústach v hrdle daždivé pokasliavanie dnes sa mi horšie dycha no pravdu ?keby neni tej pliagi automaticky si poviem ok zacali baburence zacina mi alergicke obfobie no a teraz clovek hned mysli ci náhodou to neni korona .Veľa narobi aj psychika 😔

jana_eyre_2
15. mar 2020

@maria123a si astmaticka, začína jar vklude ti môže byť horšie aj z tohoto dôvodu.. užívaš lieky? Po ventoline sa ti uľaví? Mám dvoch synov s nabehom na astmu, toto je jedno z blbych obdobi, ale tento rok to zle má aj dcéra takže asi aj jej začala alergia.. deti ale majú vlhkejsi kašeľ..

Máš kašeľ? Príznaky sú suchý kašeľ, horúčka, bolesť svalov.. pravda je však taká, že koronu môže mať ktokoľvek a ani o tom nevie.. zajtra zavolaj dr a uvidíš čo povie, je to najlepší kontakt.. držím moc palce..

katyt
15. mar 2020

Myslím, že je to o psychike + astma, ak by si mala koronu, tak podľa mňa ako prvé sa to prejaví bolesťami klbov, svalov, potom nastúpi teplota a neskôr to sťažené dychanie. Prirovnavam to k chrípke, ktorá sa vždy takto prejavuje, len korona je asi so silnejšími priznakmi.

majkeel
15. mar 2020

https://domov.sme.sk/c/22359299/ma-koronavirus-...
porovnaj si priznaky a pre istotu zostan doma. Najdolezitejsi priznak je asi ta teplota

maria123a
autor
15. mar 2020

@rebeca40 tak to áno. Všetci sa bojíme

ludmilaka
15. mar 2020

@maria123a Som tiež astmatička, pocity mam také isté. Cestovateľskú anamnézu nemám, no som učiteľka a keď som po jarných prázdninách počula koľko detí bolo v Rakúsku lyžovať a v Taliansku na zápasoch... Sedí mi niečo na hrudi. Psyché je sila...

meluela
15. mar 2020

@maria123a teplotu nemas? ked mas podozrenie tak sa hlavne izoluj, na dychanie mas asi lieky nejake predpisane, ak by s fakt nevedela dychat tak RZP a vopred upozornit ze si cestovala. dieta by malo byt v pohode aj ked od teba ochorie (teda ze by nemalo mat tazky priebeh), skor na tych starsich v rodine davajte pozor, nech za nimi nejde nikto kto bol s tebou v kontakte

montemotherone
16. mar 2020

@maria123a Skús sa najskôr odsledovať, daj si niečo na upokojenie, + nejaké antihistaminiká. Môže to byť naozaj o psychike. Je toho všade veľa, už z toho môžeš byť v strese, podvedomie pracuje. Ty sama vieš, akú máš imunitu, či "chytíš všetko čo ide okolo"... Skús sa najskôr upokojiť.

montemotherone
16. mar 2020

@jana_eyre_2 veru, alergie to teraz komplikujú. ja tiež dutiny podráždené, dokonca mierne zvýšená teplota na 37,2 občas... Ale už týždeň. Dcéra má úplne vysušenú pleť, a mňa akosi páli... Asi sa ozaj zase rozbehli nejaké alergény. Lebo inak nám nič nie je.

maria123a
autor
16. mar 2020

@montemotherone dnes problémy s dýchaním. Ustúpili včera som si dala ventolin sirup, no dnes nádcha, zahlienenie

lusyyy36
16. mar 2020

Ja mám už 3 týždne strašný tlak na hrudi. Momentálne je to už lepšie. Ale...Bývam vo viedni ,vlastne to začalo ešte keď tu nevypukla ta pliaga, bola som u dr,žiadne testy nerobili aj keď mi bolo strašne,bolesti celého tela,ale bez teploty,kašlem tiež už 2 týždne ale skôr len vykasliavam hlieny. Jedine co ma dr.poslal bol rtg pľúc a tam všetko ok. Predpísal mi tabletky na odkasliavanie a to je všetko. Našťastie mi je uz lepsie,som doma,

montemotherone
16. mar 2020

@maria123a skus preplachovat slanou vodou

alex666
16. mar 2020

@maria123a Ak by si mala koronu, musela by si mat v prvom rade horucku. Daj sa hlavne do domacej karanteny pre istotu, ale zatial testovat asi netreba.

jana_eyre_2
16. mar 2020

@montemotherone presne, všetko začalo kvitnúť, ale aj napr.vcera sme boli v lese, chodili po listoch to najmladsiemu tiež nepomohlo, lebo možno ma aj plesne (ešte nebol testovaný, len liečený) je teraz presne to obdobie a nás to len zneisťuje... Snáď toto všetko čoskoro skončí 🙏

olinaaaa
18. mar 2020

@rebeca40 toto mam aj.ja.uz vam lepsie?

rebeca40
19. mar 2020

@olinaaaa ano trebalo aby spreje zabrali .V zime neberiem nic a na jar ked sa to spusti mi chviľu trva kym zaberú

mystery06
16. apr 2020

@maria123a Horúčka nie je vždy prejavom a človek môže byť aj nosič vírusu a ani o tom nevie, bez príznakov. Hlavne mladí ľudia, ktorí to znášajú lepšie. Pre väčšiu pohodu, resp. pre pocit istoty sú už aj mobilné odberové miesta kade-tade po Slovensku. Platí sa za to, ale do dvoch dní máte výsledok a bez prebdených nocí môžete fungovať. Lebo tieto štátne testy, mám pocit, že testujú len osady a potom takých čo sú na tom už zle, resp. horšie.....