icon

Môžem požiadať o invalidný dôchodok?

22. júl 2025

Už neviem ako ďalej. Som mladá liečim sa na psychiatrii mám silné úzkosti a potrebujem si nájsť prácu. Nemám príjem lebo som neodpracovala na Tpp. Neviem si predstaviť niekoho kto je mladý a má zdravotné problémy z čoho má taky človek žiť? Môže mlady človek požiadať o invalidny? na silné depresie a úzkosti? keď neodpracoval 3 roky na Tpp? Každý deň pozerám inzeráty a žiadna práca a pre človeka s depresiou už vôbec☹️Máte niekto s týmto skúsenoť? Alebo poznáte niekoho kto mal taký problém? Ďakujem😞A nie nebývam vo veľkomeste kde je xy ponuk. Ponuky prác pozerám každý deň.

billy_jean
23. júl 2025

Nemusíš nič platiť. Možno to ani nebude téma. Určite to nie je 100 eur. Možno 20 ak vôbec. Každopádne choď na SP a povedia ti, čo máš doložiť. Choď teraz a potom doložíš, čo treba. Ten proces je dlhší. Ale nerátaj s tým, že ID ťa uživí.

anonym_8b8887
23. júl 2025
@anonym_0d0685

@anonym_15f62e ja nechapem, a ona nema rodinu? depresivny clovek bez prace zije sam? velmi divne a smutne

@anonym_0d0685 ja mám tiež depresiu a žijem sama a nemám nikoho. Ani rodinu, ani partnera. Mám prácu - iba.

anonym_0d0685
23. júl 2025
@anonym_8b8887

@anonym_0d0685 ja mám tiež depresiu a žijem sama a nemám nikoho. Ani rodinu, ani partnera. Mám prácu - iba.

@anonym_8b8887 mas pracu. nie si len doma a nic nerobis. to je rozdiel ...si medzi ludmi, minimalne rozmyslas aj nad pracou a nie len nad tym kedy ti pipne ID. ja tiez z depresiou pracujem. a ako to zvladas sama musi to byt narocne, aj ked teda pracujes menis myslienky. beries aj lieky?

autor
23. júl 2025
@anonym_0d0685

@anonym_15f62e ja nechapem, a ona nema rodinu? depresivny clovek bez prace zije sam? velmi divne a smutne

@anonym_0d0685 Nie nemam rodinu, je to smutné nemusite mi to ešte zhoršovať

anonym_8b8887
23. júl 2025
@anonym_0d0685

@anonym_8b8887 mas pracu. nie si len doma a nic nerobis. to je rozdiel ...si medzi ludmi, minimalne rozmyslas aj nad pracou a nie len nad tym kedy ti pipne ID. ja tiez z depresiou pracujem. a ako to zvladas sama musi to byt narocne, aj ked teda pracujes menis myslienky. beries aj lieky?

@anonym_0d0685 je to narocne, mam relapsy, ale snazim sa to udrzat. Beriem liecbu a chodim na terapie kontinualne. Za 22 rokov som bola rok doma dohromady bez prace ( za cele to obdobie ).

anonym_0d0685
23. júl 2025
@anonym_8b8887

@anonym_0d0685 je to narocne, mam relapsy, ale snazim sa to udrzat. Beriem liecbu a chodim na terapie kontinualne. Za 22 rokov som bola rok doma dohromady bez prace ( za cele to obdobie ).

@anonym_8b8887 tie terapie pomahaju? premyslala som nad nimi

anonym_0d0685
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor chod do SP a opytaj sa ci vobec ma vyznam riesit ID. aby si zbytocne nebehala, lebo je to kolotoc. a ked nie zial nejaka brigada. zo vzduchu sa zit neda a stat sa o nas nezaujima.

billy_jean
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nemyslím, že ti to niekto zhoršuje. Nájdi si prácu v chránenej dielni, choď do stacionára a na terapie hradené poisťovňou. Len ťa chcem ustiť, že zo samotného ID nevyžiješ. Čiže musíš pracovať, sama pre seba to urob.

mogaa
23. júl 2025
@anonym_autor

@mogaa Takže ked sa liečim od 14 rokov u psychiatra tak mam žiadat o ID z mladosti? Aj ked nemam odpracovane na Tpp ano?

@anonym_autor a od 14-tih berieš aj lieky psychiatrické lieky?

autor
23. júl 2025
@anonym_8b8887

@anonym_8b8887 Ja mam presne toto isté, a ešte mi napišu že som divná? nemam rodinu, robotu, partnera a žijem sama

autor
23. júl 2025
@mogaa

@anonym_autor a od 14-tih berieš aj lieky psychiatrické lieky?

@mogaa Ano beriem lieky 10 rokov

anonym_0d0685
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor skus sa zamestnat , uvidis ako ti to pojde, ked sa ti pohorsi, mozes ist na PN. uz neviem ako inac poradit. ponukaju aj pracu na 20hod tyzdenne, to mas 4 hod denne. najlepsie TPP aby si mala hradene aj nemocenske poistenie.

autor
23. júl 2025
@billy_jean

@anonym_autor nemyslím, že ti to niekto zhoršuje. Nájdi si prácu v chránenej dielni, choď do stacionára a na terapie hradené poisťovňou. Len ťa chcem ustiť, že zo samotného ID nevyžiješ. Čiže musíš pracovať, sama pre seba to urob.

@billy_jean Ano viem že z ID nevyzijem ale lepšie ako nič veď ja nemam z coho zaplatit stravu

autor
23. júl 2025
@anonym_0d0685

@anonym_autor skus sa zamestnat , uvidis ako ti to pojde, ked sa ti pohorsi, mozes ist na PN. uz neviem ako inac poradit. ponukaju aj pracu na 20hod tyzdenne, to mas 4 hod denne. najlepsie TPP aby si mala hradene aj nemocenske poistenie.

@anonym_0d0685 Hladam kazdy deň aj s kamaratkou a nic

anonym_0d0685
23. júl 2025
@anonym_autor

@mogaa Ano beriem lieky 10 rokov

@anonym_autor za 10 rokov si mohla byt ako tak zastabilizovana, mozno mas zle AD ci vymen psychiatra. ono tie stavy sa menia.

autor
23. júl 2025
@anonym_0d0685

@anonym_autor za 10 rokov si mohla byt ako tak zastabilizovana, mozno mas zle AD ci vymen psychiatra. ono tie stavy sa menia.

@anonym_0d0685 ano bola som stabilizovana na strednej škole, ale časom sa to zhoršilo

anonym_0d0685
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_0d0685 ano bola som stabilizovana na strednej škole, ale časom sa to zhoršilo

@anonym_autor lekar ti mal dat ine lieky, navrhnut terapie. ked sa ti pohorsilo.

autor
23. júl 2025
@anonym_0d0685

@anonym_autor lekar ti mal dat ine lieky, navrhnut terapie. ked sa ti pohorsilo.

@anonym_0d0685 ma plno, termin mam na november

autor
23. júl 2025
@klotildabazarik

@anonym_autor ty radsej o nic neziadaj🙄

@klotildabazarik Ďakujem za radu

billy_jean
23. júl 2025

Aku mas diagnozu presne, aby som ta naviedla, ci mas sancu dostat ID z mladosti.

autor
23. júl 2025
@anonym_15f62e

Ako nehnevaj sa,ale v každej odpovedi melieš len o peniazoch🙄veď rovno sem hoď číslo účtu a možno sa ti vyzbiera nejaká suma🤔

@anonym_15f62e A z čoho mam žiť zo vzduchu? Ved pisem ze byvam sama platim byt, stravu, stravu pre psa veterinara atd.. Tu je iban: SK7565000000003650587214

autor
23. júl 2025
@billy_jean

Aku mas diagnozu presne, aby som ta naviedla, ci mas sancu dostat ID z mladosti.

@billy_jean Zmiešaná uzkostna a depresivna porucha

natalka13
23. júl 2025

A z 300e dochodku ak ti schvalia plny /co asi nie/ vyzijes?

anonym_0d0685
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor toto nie je tazka diagnoza, mas aspon stredny stupen? na gugli si najdes zoznam od SP, kde mas zoznam chorob a % nacenenie, obodovanie.

autor
23. júl 2025
@natalka13

A z 300e dochodku ak ti schvalia plny /co asi nie/ vyzijes?

@natalka13 Nevyžijem ale mozem pracovat na 4 hodiny aspon denne. Hladam si pracu

natalka13
23. júl 2025
@anonym_autor

@natalka13 Nevyžijem ale mozem pracovat na 4 hodiny aspon denne. Hladam si pracu

@anonym_autor uz ti tu radili pred mesiacom, bola si na tej SP?

anonym_0d0685
23. júl 2025
@natalka13

@anonym_autor uz ti tu radili pred mesiacom, bola si na tej SP?

@natalka13 no vyborne, tak ona to tu uz riesila a znova sa pyta? takze sa zjavne asi ani neinformovala. a my tu zbytocne radime

billy_jean
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak toto nie je diagnoza na ID. Diagnozy su: Depresia tazkeho alebo stredne tazkeho stupna, poruchy osobnosti, schizoafektivne poruchy, schizofrenia, psychozy, BAP apd. Len tato samotna diagnoza zrejme nebude postacujuca.

autor
23. júl 2025
@billy_jean

@anonym_autor tak toto nie je diagnoza na ID. Diagnozy su: Depresia tazkeho alebo stredne tazkeho stupna, poruchy osobnosti, schizoafektivne poruchy, schizofrenia, psychozy, BAP apd. Len tato samotna diagnoza zrejme nebude postacujuca.

@billy_jean Musim si to pozriet nemam doma kartu, toto som pozerala v aplikacii dovera

billy_jean
23. júl 2025
@anonym_autor

@billy_jean Musim si to pozriet nemam doma kartu, toto som pozerala v aplikacii dovera

@anonym_autor tak svoju diagnozu musis vediet bez pozretia do aplikacie. Samotna tato diagnoza pre ID z mladosti na 90% nebude postacovat.