icon

Môžem si zavolať záchranku pri neznesiteľných bolestiach?

26. nov 2025

Ahojte mám strašne bolesti od sedacieho svalu do celej nohy,začalo to ráno ,no sú príšerné aj keď ležím,WC mám 2m od postele a mám problém dôjsť,dôjdem s veľkými bolesťami a plačom.Nedokazem ísť v tomto stave k lekárovi,Môžem si zavolať záchranku?Keď má zoberú do nemocnice na infúzie ako to prebieha?budú má cievkovat či ako keď nemôžem chodiť.Najhorsie je že mám aj spinenie prichádza mi menštruácia neviem si to vôbec predstaviť,no bolesti sú príšerné je mi do plaču takúto bolesť som ešte nezažila,či mám počkať či sa to ukľudní dala som si 2tab.naraz novalgin 500 a vôbec nezabrali,suché teplo ešte horšie mám pocit ,je to na zblaznenie,neviem sedieť,ležať, chodit obávam sa čo bude v noci

Strana
z4
felycity
26. nov 2025

Ano, zavolaj.

nyusika
Odpoveď bola odstránená
jvasenka
26. nov 2025

@anonym_autor skús zavolat na pohotovosť a informovať sa ako ďalej postupovať

anonym_c8be25
26. nov 2025

Zavolaj pohotovost a spytaj sa. Ale tipujem, ze ti len pridu nieco pichnut.

maciatkolulu
26. nov 2025

@anonym_autor za mňa je sanitka pre život ohrozujúce stavy,kebyže si každý so seknutie,alebo tak volá sanitku,tak sme v dobrej riti ,všetci. Normálne si zavolaj taxík a šup k lekárovi ak je to tak zle,tak šup na pohotovosť. Ale sanitku?!?! Ja by som neoprávnené a neodôvodnené výjazdy davala preplácať a mastne. Zakaždým sa nadáva v akom stave je zdravotnictvo....nečudujem sa. Za mňa je to zneužitie.

aurora33
26. nov 2025

@anonym_autor suché teplo ti to rozdrazdi ešte viac. To si vôbec nedávaj, tým si ešte viac uškodis.

mondolina
26. nov 2025

@anonym_autor
začalo to ráno. riešila si to so svojim lekárom?

autor
26. nov 2025
@maciatkolulu

@anonym_autor za mňa je sanitka pre život ohrozujúce stavy,kebyže si každý so seknutie,alebo tak volá sanitku,tak sme v dobrej riti ,všetci. Normálne si zavolaj taxík a šup k lekárovi ak je to tak zle,tak šup na pohotovosť. Ale sanitku?!?! Ja by som neoprávnené a neodôvodnené výjazdy davala preplácať a mastne. Zakaždým sa nadáva v akom stave je zdravotnictvo....nečudujem sa. Za mňa je to zneužitie.

@maciatkolulu lenže ja neviem prejsť z bytu do auta a už vôbec si sadnúť do toho auta,som momentálne sama doma ešte som aj nepocujuca takže čakám na dcéru keď príde zo školy ktorú má do 19tej aby aspoň zavolala

autor
26. nov 2025
@mondolina

@anonym_autor
začalo to ráno. riešila si to so svojim lekárom?

@mondolina tak začalo ma to ráno pobolievat ešte som bola zo psom vonku,som myslela že prejde to ,som si nachvíľu ľahla a keď som sa chcela postaviť koniec príšerné bolesti

anonym_d07fb3
26. nov 2025

Namiesto písania na fórum kde ti da každý inú odpoved si mala zavolať svojmu obvodnému lekárovi s poradiť sa o postupe, môj lekár robi aj návštevy, ktoré si vykazuje cez poisťovňu …. Ale to by najprv musel byt záujem riešiť svoj zdravotný stav a nie debatky na fóre.

mondolina
26. nov 2025
@anonym_autor

@maciatkolulu lenže ja neviem prejsť z bytu do auta a už vôbec si sadnúť do toho auta,som momentálne sama doma ešte som aj nepocujuca takže čakám na dcéru keď príde zo školy ktorú má do 19tej aby aspoň zavolala

@anonym_autor
nevieš napísať teda niekomu správu, aby ti prišiel pomôcť? a zavolať rzp skôr?

zojazoja
26. nov 2025

Presne toto sa stalo kamošovi v septembri. Volal si záchranku, lebo nebol.schopny prejsť a pohnúť sa. Normálne prišli, vzali ho do nemocnice . Ani ho nepustili v ten večer domov. Bol tam par dni.

anonym_0679e2
26. nov 2025
@anonym_d07fb3

Namiesto písania na fórum kde ti da každý inú odpoved si mala zavolať svojmu obvodnému lekárovi s poradiť sa o postupe, môj lekár robi aj návštevy, ktoré si vykazuje cez poisťovňu …. Ale to by najprv musel byt záujem riešiť svoj zdravotný stav a nie debatky na fóre.

@anonym_d07fb3
je nepočujúca! čaká na dcéru. stále musíte niekoho zhadzovať. dokazovať si niečo na nešťastí iných.

anonym_0679e2
26. nov 2025
@anonym_d07fb3

@anonym_d07fb3
tá posledná veta bola načo dobrá? už je ti lepšie, že si si kopla?

nyusika
Odpoveď bola odstránená
anonym_0679e2
26. nov 2025
@nyusika
Odpoveď bola zmazaná

@nyusika
ako sorry, ale guľa ti vyveštila, že to s ňou nie je až tak zlé nie?

anonym_d6c7a1
Autor odpoveď zmazal
anonym_0679e2
26. nov 2025
@nyusika
Odpoveď bola zmazaná

@nyusika
na tvoj rozkaz budú vypĺňať dotazník, aby na nič nezabudli. Aby si náhodou nebola ani trochu empatická.

michaelam2
26. nov 2025
@nyusika
Odpoveď bola zmazaná

@nyusika netreba vestecku gulu aby clovek vedel slusne komunikovat a neposielat hned ćoveka na psychiatriu. A neviem teda, teba ked boli noha tak nedokazes hybat ani rukami?

saxana000
26. nov 2025

Ja som mala.muza v takomto stave a normalne som mu volala sanitku.prisiel domov alebo skor sa priplazil.sadol si dal dole monterky lahol na bok a uz sa nepostavil.doma male dieta muz 100 kilov po schodoch by som ho neodvliekla..normalne prisli a zobrali ho.ostal tam 10 dni.
Rzp dispecing rozdeluje akutnost vyjazdov mozno budes dlhsie cakat a pridu za hodinu ale urcite pridu a nikto ti nic vycitat nebude.

anonym_d6c7a1
Autor odpoveď zmazal
nyusika
26. nov 2025
@michaelam2

@nyusika netreba vestecku gulu aby clovek vedel slusne komunikovat a neposielat hned ćoveka na psychiatriu. A neviem teda, teba ked boli noha tak nedokazes hybat ani rukami?

@michaelam2 slusne komunikovat ??

no ale my naopzaj nemame vestecke schp[mosti a ked toto niektyo od nas ocakava, kam ho mame poslat ?

bielasovicka
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor do 19tej je dosť dlhá doba. Nemôžeš poprosiť nejakú susedu? Poznám túto bolesť, je to masaker.

fialkafialkovita
26. nov 2025

@anonym_autor určite si zavolaj sanitku. Mne bolo blbé volať a skončila som v nemocnici. Tiež som bolesti mala, ani na WC som sa nevedela nedostať

anonym_ca961a
26. nov 2025

zavolaj záchranku.

michaelam2
26. nov 2025
@nyusika

@michaelam2 slusne komunikovat ??

no ale my naopzaj nemame vestecke schp[mosti a ked toto niektyo od nas ocakava, kam ho mame poslat ?

@nyusika ano slusne komunikovat, lebo opat raz si uplne zbytocne neprijemna. Autorka zadala normalnu otazku, na ktoru sa da normalne odpovedat.

nyusika
26. nov 2025
@michaelam2

@nyusika ano slusne komunikovat, lebo opat raz si uplne zbytocne neprijemna. Autorka zadala normalnu otazku, na ktoru sa da normalne odpovedat.

@michaelam2 komunikujem slusne.
ty mzoes mat iny nazor

,mna uz tieto provokatersko - nudiace sa temy fakt urazaju.
zalozene len preto, aby mlohli niekoho dodzubat

autorka musi byt uplne xxx, ked musi takutpb vvec anonymne komzultovat v diskusii.
bud si vymysla (najpravdepodobnejsie), alebo len zaha nudu.

bodka

anonym_c8be25
26. nov 2025
@anonym_d6c7a1
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_d6c7a1 a toto je podla teba slusna komunikacia? Co ta je do toho kto ma ake pery?

maca1984
26. nov 2025

Mala som toto isté, nevedela som o čo ide.
Zavolala som na pohotovosť a tam mi sami poradili aby som zavolala na rzp.
Nebola som absolútne schopná pohybu, plakala som a to ja mám dosť vysoký prah bolesti.
Manžel nevedel čo so mňou.
Prišli. A tá úľava.
Bolo to 2 roky dozadu, a ja to mám dodnes v pamäti.
Tú úľavu.
Volaj

petronelag
26. nov 2025

@anonym_autor Treba volať záchranku a aj povedzte, že ste zobrala Novalgin a nezabral, niekedy tá záchranná služba dá aj doma infúziu alebo vezmú na urgent.

Strana
z4