Mozgová hmla
Ahojte, neviem ako to ani opisat, ale proste nastala mi tzv. mozgova/mentalna hmla. Proste ma akoby vyplo. Neviem ako sa nastartovat spat. Prisla som o myslienky, v hlave ostalo take prazdno, proste ako keby som tu nebola, ale vlastne som. Netrpim ani pan. poruchou, ani uzkostami, ani depresiou. Pred nabehnutim som mala vycepavajucejsiu situaciu, avsak uz som v tomto stave odvtedy dva tyzdne, som v klude a neodchadza to. Psycholog mi rovno povedal, ze na to lieky nie su...inak nic viac (iba to ze to nie je ani depresia a uzkost). Na zmenenej strave som 2roky, takze ani tym, ze by to bolo.
Lenze sa mi neda fungovat, neorientujem sa v casovom rozmedzi, den viem len podla kalendara. Nemozem sa tak "ukotvit" v realite, a uplne mi vypol multitasking a rozhodovanie podla vole...teda neviem sa rozhodnut nijako. Nedokazem ani soferovat v tomto vypnutom stave, a to ovladam lavou zadnou, ale to proste nechcem ohrozovat inych, lebo z toho stavu mam aj take zavrate, takze preto.
Skusam dychove cvicenia, skusam sa sustredit, dlhodobo pijem medovku, teraz som pridala magnezium vyssie davky, ale vobec nic sa nezlepsilo.
Neviem uz co s tymto stavom robit, a ci ma niekto skusenost cim to zvratit, aby som sa zas nadychla "reality" a vsetko nevnimala tak otupene. Dokonca ani emocie nemam, proste ako v takom polospanku, ci v sne.
Mozno niekto pomoze, lebo uz by som rada z toho von. Dakujem ak viete poradit 🙏😇
@halabolka precitla som v utorok na par hodin, aj v sobotu asi od 18h vecer az do skoreho rana - nechcela som ist ani spat. A ked "precitnem", to je prilev energie, radosti, chut zit, vsetko zvladnem, nabehne vir myslienok (nie negativnych), a neviem co skor ist robit 🙂 Keby to boli uzkosti bolo by to opacne, v "bdelom" stave by som citila prave uzkost a nabehla by preto spat ta hmla...tu mi to nedava logiku tym padom.
Preto som isla aj hned k psychologovi, jemu to ako uzkost neprisla, idem v stredu, takze toto mu poviem, co sa udialo minuly tyzden s hmlou.
Skor uz mi tak vadi, ze som z nej nervozna, lebo nefungujem, padaju mi veci z ruk, alebo beriem inu vec ako chcem, alebo idem do izby a neviem preco...akoze z toho mi zacne sibat sa mi vidi
ironia je, ze ja mam uz par dni to iste, ale ja trpim uzkostami uz roky, preto si myslim, ze je to ono. Vcera som si zabudla telefon na pokladni v obchode, doterat nechapem ako je to mozne, lebo si nan davam velky pozor. Sadnem do auta a neviem co mam robit (jazdim denno denne), na par sekund zamrznem a potom si vravim, ci mi sibe, ved to je stale to iste dookola - toto stlacim, otocim kluc.. a nie a nie to spravit. Padne mi nieco na zem, zohnem sa pre to a padne mi to druhykrat. Niekto sa ma pyta jednoduchu vec a ja odpoviem uplnu blbost. Potom precitnem a rozmyslam, ci som normalna, ved to bolo uplne nelogicke. Akoby som stracala pamat a zabudala robit ukony, ktore robim bezne.
Ak mas to iste a zistis, co to je, daj prosim vediet 🙂 ja s tym idem tento tyzden na neurologiu..
@halabolka a to sa ti stalo teraz? Akoze posledny tyzden len? No to je presne ono...
Ja ked ma "zaplo" v sobotu kks normalne som rozmyslala, ze to fakt nebola pravda, ze tie 3tyzdne som v taktom stave (ze presli 3tyzdne!).
Vsetko proste ihned zacal ovladat ten mulstitasking naspat, proste ako ked sa zapne nejaky "motor" v hlave - toto sem, toto tam, toto takto, v hlave uz islo co treba spravit, hned nabehla motivacia, energia, jasnost...a aj emocne precitenie, toto je ako keby som mala deku na sebe nejaku. Ked som sa na to aj sobotu zamerala a zamyslela co to ma byt, ziadna uzkost ma neprepadla, takze preto mi to nedava logiku proste.
@halabolka no to mna zas zaujima, co ti na to povie na neurologii (inak to si sa tam pekne rychlo dostala👍)
Nemavam to taketo zle, ale uz sa mi to predtym stalo. Sem-tam (velmi vynimocne) mi veci nedochadzaju, to ale hlavne, ked mam toho vela a neviem co skor, je to zo stresu.
A to precitnutie - no jasne, mne ked uzkost odide, tak si vravim, ze ked ju mam, tak to ani nie som ja. Zrazu vsetko funguje ako ma, som uplne “pri zmysloch” a pripadam si, ze som konecne na chvilu normalna. Teraz ale tychto poslednych par dni si naozaj pripadam akoby som hlupla, alebo ze mi cast mozgu nepracuje. Po tom cim som si uz presla si prajem, aby mi doktor povedal, ze mi nieco nasli a da sa to liecit. Ak to bude len z uzkosti, tak ma to vobec nepotesi...
a tebe uprimne prajem, aby to bol len chvilkovy stav, ktory coskoro odide a uz sa nikdy nevrati 🙂
Manio depresie ??
@jankapepe preboha nie zas tak 🙄 , ale ze nabehne klasicka motivacia ludska, jasnost, klasicke emocie a precitenie...ja neviem, ak si to nemala, tazko sa to vysvetluje, je to "vypnutie". Pozri si mentalna hmla, alebo brain fog proste, maniodepresia je vazne dusevne ochorenie
Ahoj anonym, ako sa ti dari? Narazila som na tvoju diskusiu a kazdy tvoj komentar je ako keby som ho pisala ja 😔 pomohlo ti nieco?
@bobacik999 ty si anonym?
Priznám sa, že sama neviem. Jednoducho ma preplo do normálneho režimu...ale občas sa to vracia, aj teraz som mierne mimo tak čakám kedy to prejde.
Zažívam presne to čo vy .. ako sa Vám podarilo prepnúť s5?🙂
Ahojte, zažívam toto od minule roka (august) a stále to trvá , čo vám pomohlo sa vrátiť s5 do reality ?
@kikus123 ahoj aj ja to mam od augista len som si nevedela vysvetlit co to je a uz vobec nie ze nieco take existuje. Mam to s prestavkami, raz lepsie, raz horsie. Ked to prejde mam energiu na rozdavanie. Zacala som cvicit jogu. Aj ked predtym som tiez cvicila a behala, ale zistila som ze mi treba viac cvicit a precitit telo.
Dobrý deň, môžem sa opýtať pani autorky ako a kedy to prešlo? Niečim podobné prežívam.
Skúsim sa vyjadriť aj ja keďže to mám asi 2mesiace a konečne sa to začalo zlepšovať tak verím že som na správnej ceste a niekomu to môže pomôcť…
Mal som stav ako by som bol úplne neprítomný,(hlúpi)nebol som dva mesiace schopný robiť vôbec nic dotoho som mal tlak v hlave plus bolesť hlavy. fizycka aktivita stav zhoršila.Keď bolo veľmi zle mal pocit že zachvíľku odpadnem atď mozog mi úplne vypínal napríklad som sa zobudil a trvalo mi 10sekund kým som sa spamätal kde som alebo proste som upadal to úplnej tmy akoby mozog úplne vypol.
Mal som robené všetky vyšetrenia CT,MR,EKG,EEG,hematologiu všetko negatívne.
Každoodne toto je určené tým ktorým vylúčili neurologické alebo iné príčiny a nemajú sa čoho chytiť a sú v prdeli tak ako ja.Musel som ísť po vlastnej osi tak poviem len vlastnú skúsenosť a nech si každý urobí záver
Nasadil som všetky možné Béčka v dvojitej dávke ktoré sú kľúčové pre činnosť mozgu čiže B1,B2,B6,B complex plus B12 injekčne raz do týždňa a ešte Carnozin.
Do toho som chodil do hyperbarickej komory len je to dosť nákladné.
Čo malo umňa najlepšie výsledky tak som začal užívať lieky na rozšírenie kapilar v mozgu čo považujem za kľúčové v zlepšení môjho stavu.keďze dostatočne neprúdi krv do mozgu nieje dostatočne okysličeny a môže to spôsobiť takýto mentálny brexit.
(Lieky Cavinton a Tebokan) Snáď niekomu kto tápe a nemá sa čoho chytiť moja skúsenosť pomôže lebo tento stav je fakt peklo obzvlášť keď nevieš čoho sa chytiť.
Mila pani prešlo Vám to ja trpim tiež teraz tým nemam vôbec hlave myšlienky.
Dostali ste sa s tých problemov ja mám.yeraz to iste
@marienka1995 vie mi niekto pomôcť ,mne je tak od 11 rokou a mám 32. Keď som mal 16 prešli ma to na 1 týždeň. A to tak že som si vylučoval s hlavy veci o sexe. Žeby to robili hormóny,

este mi napadlo, ci to nemozu byt uzkostne stavy. Aj tie sa zo zaciatku podobne prejavuju. Citam, ze to doktor vylucil.. tazko povedat ci to ale vie objektivne posudit ten, kto to nezazil a pozna len popis z kniziek. U kazdeho sa moze uzkost prejavovat inak.