icon

Možnosť diagnostiky sklerózy multiplex lumbálnou punkciou

9. apr 2025

Ahojte
prosim o radu popripade skusenosti
Manzel je uz druhy tyzden v nemocnici,najprv ho seklo na urgente ho prijali prasli mu platnicky a vytiekol nejaky mok,avsak sa mu pridruzili nejake priznaky veduce k SM ako dvojite videnie,trpnutie koncatin,lava cas tela slaba,zle kognitivne funkcie a neurolog to vyhodnotil ako naznak SM,isiel na MRI mozgu avsak povedali l vysledkom to ze k veku poskodenia primerane ale ze musia spravit Lumbalnu punkciu do hodinky.Avsak k SM nepovedal nic
Prosim Vas je mozne ze na MRI nic nevideli a lumbalka do preukaze ze je to SM?alebo by to Mrko hned ukazalo
Dakujem pekne

balerina2025
9. apr 2025

na mri by mali vidiet

krasneleto
9. apr 2025

lumbalna tiez poskytne viac info k potvrdeniu diagnozy

belle_vie
9. apr 2025

Mri by malo vidiet, ale nemusi na 100% zachytit. Ale poviem ti za mna- ja som mala podozrenie na SM a nakoniec sa z toho vyklula iba obycajna tetania zo stresu ( ja som mala tunelove videnie, svetloplachost, trpnutie koncatin, unavu, aj kognitivne funkcie trochu oslabene).
Tak skus nemysliet na najhorsie a muzovi drzim palce.

falbala132
9. apr 2025

tiez by som sa o neho nebala. vela inych ochoreni "imituje" SM. moze to byt dosledok tych prasknutych platniciek.

simca06022011
9. apr 2025

Nestresuj, je dost mozne, ze to vsetko bude spojene s tou chrbticou. Na mri nemusi byt vidno, proste tie vysetrenia odber a mri sa doplnaju a jedno bez druheho ani nema vypovednu hodnotu ohladom SM myslim, len myslim, ze tam vysledky nie su uplne rychlo...

bastet7
10. máj 2025

Manžel má SM. Najprv mu to našli na MR na mozgu aj mieche a keď sa to potvrdilo lumbalkou, tak to už bolo isté. Hovorí, že keď to nie je na MR, tak to SM asi nebude. Je X iných diagnóz, ktoré sa tvária ako SM.