Môžu ísť deti do školy, keď sa rodičia nezúčastnia testovania?
Ahojte.Potrebujem poradiť.Ak sa ja a ani manžel nezúčastníme testovania na Covid19,tak nemôžem pustiť ani deti do školy?Máme druháka a štvrtáka
@silviaeli prečo by som mala ist na testy? nech testuju chorých,hlavne tych na hlavu
@dee01 netrepte!!!!....kto tu do poslednej chvíle kradol??ktora banda??..napr.kauza Kicura...pravdu napíšte..ale, zrejme máte malo vedomosti..
Nic Vam nie je dobre, lebo Matovic!!!🤦🏻♀️
Keby to nariadil Pelle 1. by ste stala v rade!!
Tiež to plánoval...
Vás vase zdravie a vašich blízkych nezaujíma??
Tak nechoďte na test, sedte doma a nepindajte!!
Nech sa paci..a veru vy ste, ach ta slovac!! s obmedzeným myslením...🤷🏻♀️
@tosomja bod 10... nebude moct ist do skoly... akurat to riesi moja sestra ktora je v rovnakej situacii
@maminuska33 my už máme zo školy, že v prípade, že sa rodič nedá testovať, zostáva aj dieťa doma.
@maminuska33 myslim ze nemozu, ako k tomu pridu ostatne deti ktorych rodicia sa idu testovat? Ja mam prvaka a mna by to nastvalo ak by takyto spoluzuak prisiel do skoly. Ak sa nechcete ist dat testovat nechajte si deti doma
@79viktoria79 ale Ved to nie sú IQ testy😂
@tosomja cit.: – deti, ktoré dosiahli vek 10 rokov, ale stále chodia do štvrtej triedy prvého ročníka, môžu absolvovať cestu z a do školy. ............................ čiže musí mať test, aby mohla fungovať ako ostatní s negatívnym testom.
@alchemilkazltozelena brďo a to, čo som pridala vyššie o 10-ročnej štvrtáčke, tak to je na oficiálnej stránke https://www.somzodpovedny.sk/ Ty píšeš, že nemôže chodiť do školy, ja som našla, že môže, ale s inými obmedzeniami 🙂
@silviaeli Prof. Dřevínek z Prahy vyhlásil antigénové testy za nespoľahlivé. Virológ Klempa označil tieto testy za zbytočné. Slovenská lekárska komora sa postavila proti celoplošnému testovaniu, lebo je vraj len politické a nie odborné. A keď prezident lekárskej komory Marián Kollár vyzval vládu, aby ešte raz zvážila celoplošné testovanie, že má vážne obavy, že rozhodnutie o plošnom testovaní nebolo vôbec odborné, tak ho Matovič nazval bludárom, ktorého slovám neprikladá akúkoľvek váhu.
Takže obmedzené myslenie má akurát tak Matovič.
Ak niekto nechce ísť na testy, neznamená to, že je sympatizant Pelleho.
@maminuska33 nas doniesol vyhlásenie zo školy ale týka sa len o bezinfekcnosti nič o testovaní tam nieje
Z našej školy práve teraz:
Rodičom detí ZŠ 1. – 4. ročníka
Rodič môže sprevádzať dieťa do ZŠ, len ak má negatívny výsledok z testovania. V prípade, že sa testovania nezúčastní, nemôže dieťa sprevádzať do ani zo ZŠ. (Dieťa má síce výnimku z obmedzenia pohybu a pobytu, ale rodič výnimku na sprevádzanie dieťaťa bez negatívneho testu nemá.)
Pri nástupe do školy po testovaní dieťa predloží tlačivo o bezinfekčnosti podpísané zákonným zástupcom a žiak nad 10 rokov sa preukáže negatívnym certifikátom.
Rodič je naďalej povinný nahlásiť škole karanténu, ktorá je nariadená rodine v prípade pozitívneho výsledku testovania člena rodiny.
V prípade, že výsledky testovania preukážu pozitívne výsledky u žiakov alebo učiteľov, trieda prejde do dištančného vzdelávania. O prípadnom dištančnom vzdelávaní bude škola rodičov včas informovať.
Inak aj u vás zakázali brať si na testovanie kabelky, či iné tašky? Mne ide len o fľašku s vodou, lebo ak niekde dlho stojím, aby som neodpadla
@unicornlady U nás na stránke nič také nie je, len som čítala, že hodinu pred odberom by sa nemalo piť, fajčiť, ani užiť kvapky do nosa.
@andreakotesova
@andreakotesova teraz mi učiteľ písal, že musí mať test ináč nemôže ísť do školy. 10r stvrtacka. Ja test mať nemusím.
Na test ísť nie je problém. Len žiaľ, tie testy sú úspešne tak na 60%. Takze aj keď ste negatívni, neznamená, že to tak na 100% je a naopak.
To ako keď poviete; že na 60 % bude pršať 🙂 Bude, či nebude?
a nam skola oznamila toto: Ak sa rodičia nezúčastnia plošného testovania v SR, alebo ak sa ho nezúčastnia samotné deti nad 10 rokov, musia ostať v karanténe všetky osoby žijúce s týmito osobami v spoločnej domácnosti, a to aj vtedy všetky, ak sa testovania nezúčastnila len jedna osoba z domácnosti.
@tosomja podľa mňa na testy má ísť dieťa až od dovŕšenia 11 rokov a dieťa čo má 10 rokov tak nie. Tak sa môže brať aj očr na dieťa do 10 rokov, do dňa kým nemá 11rokov. Je to tak ?
ano,co sa tyka OCR je to tak,syn ma 10 aj nieco,je piatak,skola zavreta,poziadali sme o OCR cez stranku soc.poistovne. Podla info sa na neho vynimka netestovania netyka. Bud ostane doma do toho 15.11. - co nie je problem,kedze sa ucia distancne,alebo pojde na testy....len kedze nechodi do skoly,vyznam dat ho momentalne testovat nevidim....
A ešte otázka. Môj ex má príznaky. Dnes bol na testy na pcr. Ak by bol nedajbože pozitívny, dcéra má ísť na antigenove, či má byť už doma v karanténe a sledovať len príznaky? Či ako teraz? Tak či tak je teraz doma kým on nemá výsledky.

@renka30 cize sa vlastne nic nezmenilo, len ak sa nedam.otestovat, musim ostat na homeoffice do 8.11...potom.sa uvidi... spravne chapem? Ako..ja sice zvazujem na test ist. Aj ked mam na to svoj nazor .